Skip to content

Is Zoom Down… of ben jij het?

24 de juli de 2021
is zoom down or is it you 4802086 f3ab10eb11874291adac62d146e14e94

Probeert u verbinding te maken met Zoom en werkt het niet voor u? Er is mogelijk een Zoom-storing. Aan de andere kant kan er iets mis zijn met uw internet- of wifi-toegang of zelfs uw computer. Gelukkig zijn er enkele belangrijke manieren waarop u kunt achterhalen of het probleem bij u ligt of dat Zoom voor iedereen niet beschikbaar is.

Hoe weet u of de zoomfunctie is uitgeschakeld?

Als je denkt dat Zoom voor iedereen niet werkt en niet alleen voor jou, probeer dan deze snelle stappen om te controleren of je gelijk hebt.

 1. Controleer de Zoom-servicestatuspagina. De Zoom Status-pagina is de perfecte eerste plek om te kijken als je denkt ‘werkt Zoom?’ Het splitst elk onderdeel van Zoom op en laat je precies zien wat er op dit moment werkt en wat al dan niet problemen ondervindt.

 2. Zoek op Twitter naar #Zoomdown. Als de site voor iedereen uit de lucht is, heeft iemand er waarschijnlijk over getweet. Controleer op tweets, maar let ook op de tijdstempels van de tweets om er zeker van te zijn dat ze niet praten over een eerdere tijd dat Zoom niet werkte. Houd er ook rekening mee dat u andere tweets kunt krijgen waarin het woord ‘Zoom’ wordt gebruikt.

  Zoomdown-hashtag op Twitter

  Geen toegang tot Twitter? Probeer andere grote sites zoals Google of YouTube. Als u ze ook niet kunt bekijken, ligt het probleem vrijwel zeker bij u of bij uw ISP.

 3. Gebruik een externe “statuschecker”-website. Populaire opties zijn Down For Everyone Or Just Me, Downdetector en Is It Down Right Now?. Ze zullen je allemaal vertellen of Zoom voor iedereen werkt.

  Website Zoom Down Detector

Als niemand anders een probleem met Zoom meldt, ligt het probleem waarschijnlijk aan uw kant.

Wat te doen als u geen verbinding kunt maken met Zoom

Er zijn een paar dingen die je kunt proberen als Zoom goed lijkt te werken voor alle anderen, maar niet voor jou.

 1. Zorg ervoor dat u daadwerkelijk https://zoom.us bezoekt en geen onofficiële kloon of het verkeerde adres.

 2. Als je Zoom niet kunt openen vanuit je webbrowser, probeer dan de Zoom-app op je pc, Mac of telefoon. Als de Zoom-app niet werkt, probeer dan in plaats daarvan de browser op uw smartphone of tablet te gebruiken.

 3. Sluit al uw browservensters, wacht 30 seconden, open één venster en probeer opnieuw toegang te krijgen tot de Zoom-site. Doe hetzelfde met de Zoom-app. Als je de app op een smartphone of tablet gebruikt, zorg er dan voor dat je de app goed afsluit. Leer hoe u Android-apps sluit en hoe u apps op de iPhone volledig afsluit in plaats van ze gewoon te sluiten. Als het app- of browservenster vast lijkt te zitten en niet goed sluit, probeer dan in plaats daarvan uw apparaat opnieuw op te starten.

 4. Wis de cache van uw browser.

 5. Wis de cookies van uw browser.

 6. Controleer uw computer op malware.

 7. Start je computer opnieuw op.

 8. Af en toe kan er een probleem zijn met uw DNS-server. Als u zich op uw gemak voelt bij het wisselen van DNS-servers, zijn er veel gratis en openbare methoden, maar deze kunnen meer geavanceerde kennis vereisen.

Als Zoom niet voor je is opgelost, heb je mogelijk een probleem met je internetverbinding. Een groot probleem kan zijn wanneer u te veel apparaten heeft die uw netwerkbandbreedte gebruiken, waardoor uw internet uiteindelijk wordt vertraagd, zodat u het niet kunt gebruiken. Dit kan een cruciaal probleem zijn voor apps voor videoconferenties zoals Zoom, die veel bandbreedte nodig hebben. Het kan echter ingewikkelder zijn dan dat. Neem contact op met uw ISP voor meer hulp.

Zoom-foutmeldingen

PayPal kan standaard HTTP-statuscodefouten weergeven, zoals 500 Internal Server Error, 403 Forbidden en 404 Not Found, maar het kan ook specifieke foutcodes weergeven die exclusief zijn voor Zoom. Dit is de belangrijkste om te weten.

 • Foutcode 5000-5004 of 104101-104118: Deze foutcode betekent dat er een probleem is met de verbinding met de Zoom-servers. Het kan betekenen dat uw firewall of antivirussoftware de servers blokkeert, dus u moet ze uitschakelen. Soms kan het ook gewoon betekenen dat de service niet beschikbaar is.

Als je nog steeds problemen hebt met Zoom, wacht dan even af. Wanneer er veel vraag is naar Zoom, kan het problemen krijgen en fouten veroorzaken als het simpelweg overbelast is. Vooral als u een vergadering heeft die op het hele uur begint, kan er een probleem zijn. Probeer vergaderingen een paar minuten na het uur te starten om de wereldwijde ‘rush’ te vermijden, zodat u geen fouten krijgt.