Skip to content

iTunes gebruiken op een externe harde schijf

19 de juli de 2021
GettyImages 185112184 5c2d186346e0fb0001e2169c

Wat te weten

 • Sluit een externe harde schijf aan op uw hoofdcomputer en maak een back-up van uw iTunes-bibliotheek op de externe schijf. Sluit iTunes af.
 • Houd ingedrukt Keuze (Mac) of Verschuiving (Windows) en start iTunes. Selecteer Kies Bibliotheek. Navigeer naar de iTunes-back-up op de externe schijf.
 • Wanneer u de map (Mac) of een bestand met de naam . vindt iTunes-bibliotheek.itl (Windows), klik op Kiezen (Mac) of OK (Ramen).

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u iTunes op een externe harde schijf kunt gebruiken om het probleem op te lossen dat er onvoldoende ruimte op uw hoofdharde schijf is. U kunt uw enorme iTunes-bibliotheken gemakkelijk en betaalbaar opslaan en openen.

iTunes gebruiken op externe harde schijf

Ga als volgt te werk om uw iTunes-bibliotheek op een externe harde schijf op te slaan en te gebruiken:

 1. Zoek en koop een externe harde schijf die in uw prijsklasse valt en aanzienlijk groter is dan uw huidige iTunes-bibliotheek. U wilt veel ruimte om in te groeien voordat u het moet vervangen.

 2. Sluit uw nieuwe externe harde schijf aan op de computer met uw iTunes-bibliotheek erop en maak een back-up van uw iTunes-bibliotheek op de externe harde schijf. Hoe lang dit duurt, hangt af van de grootte van uw bibliotheek en de snelheid van uw computer/externe harde schijf. Mogelijk moet u zich verifiëren om een ​​kopie van uw iTunes-map te maken; ga je gang en doe dit.

 3. Sluit iTunes af.

 4. Houd de ingedrukt Option-toets op een Mac of de Shift-toets op Windows en start iTunes. Houd die toets ingedrukt totdat er een venster verschijnt waarin u wordt gevraagd om Kies iTunes-bibliotheek.

 5. Klik Kies Bibliotheek.

 6. Navigeer door uw computer om de externe harde schijf te vinden. Navigeer op de externe harde schijf naar de locatie waar u een back-up van uw iTunes-bibliotheek hebt gemaakt.

 7. Wanneer u die map (op een Mac) of een bestand met de naam vindt iTunes-bibliotheek.itl (in Windows), klik op Kiezen op een Mac of OK op Windows.

 8. iTunes laadt die bibliotheek en past automatisch de instellingen aan om die de standaard iTunes-map te maken terwijl je hem gebruikt. Ervan uitgaande dat u alle stappen in het back-upproces hebt gevolgd (vooral het consolideren en organiseren van uw bibliotheek), kunt u uw iTunes-bibliotheek op de externe harde schijf gebruiken, net zoals op uw belangrijkste harde schijf.

Op dit punt kunt u desgewenst de iTunes-bibliotheek op uw belangrijkste harde schijf verwijderen. Voordat u dat echter doet, zorg ervoor dat alles uit je iTunes-bibliotheek wordt overgebracht naar je externe schijf, of dat je een tweede back-up hebt, voor het geval dat. Onthoud dat wanneer je dingen verwijdert, ze voor altijd verdwenen zijn (tenminste zonder aankopen van iCloud opnieuw te downloaden of een schijfherstelbedrijf in te huren), dus zorg er absoluut voor dat je alles hebt wat je nodig hebt voordat je het verwijdert.

Tips voor het gebruik van iTunes met een externe harde schijf

Hoewel het gebruik van uw iTunes-bibliotheek op een externe harde schijf erg handig kan zijn om schijfruimte vrij te maken, heeft het ook enkele nadelen. Om hiermee om te gaan, volgen hier enkele tips die u in gedachten moet houden:

 • Als je de iTunes-bibliotheek op je harde schijf verwijdert, heb je geen muziek-, video- of andere iTunes-bestanden bij je als je externe harde schijf niet is aangesloten. Dit kan goed zijn als je een iPod of iPhone hebt, maar als dat niet het geval is, kan het lastig zijn.
 • Als je een iPhone, iPod of iPad synchroniseert, zorg er dan voor dat je eerst de externe harde schijf hebt aangesloten. Omdat je iTunes-bibliotheek op de externe schijf staat, zullen ze naar die schijf zoeken wanneer je die apparaten probeert te synchroniseren. Als ze het niet vinden, wordt synchroniseren rommelig of problematisch.
 • Overweeg om de automatische synchronisatiefunctie in iTunes uit te schakelen om dat soort problemen te voorkomen.
 • Als u synchroniseert met uw hoofdharde schijf, of items koopt/downloadt naar de hoofdharde schijf, kunt u ze de volgende keer dat u deze aansluit eenvoudig toevoegen aan de externe harde schijf. In dat geval,

Hoe de externe harde schijf op iTunes aan te sluiten

 1. Houd ingedrukt Keuze of Verschuiving wanneer u iTunes start.

 2. Selecteer de iTunes-bibliotheek op de externe schijf.

 3. Ga vervolgens naar het dossier > Bibliotheek > Bibliotheek organiseren.

  Organiseer Bibliotheek... menu-item in Bestand, Bibliotheek-menu op macOS

 4. Zorg ervoor dat in het venster dat verschijnt het vakje naast Bestanden consolideren wordt geklikt.

  Selectievakje Bestanden consolideren in iTunes

 5. Klik OK. Hiermee worden de nieuwe bestanden die u aan de iTunes-bibliotheek van uw hoofdharde schijf hebt toegevoegd, naar de externe harde schijf gekopieerd.