Skip to content

Ja, de Xbox Series S is het waard om te kopen

22 de juni de 2021
kamil s SuPAbuuK7f4 unsplash b99412d09e6842cfad2b607f9b8d87ff

Belangrijkste leerpunten

  • Ondanks dat hij niet zo krachtig is als de Xbox Series X, is de Xbox Series S meer dan in staat om je naar next-gen gaming te brengen.
  • Ondersteuning voor 1440P-resolutie en 120FPS betekent vloeiendere en grafisch gedetailleerdere gameplay, zonder al te veel geld uit te geven.
  • De Xbox Series S is perfect voor diegenen die de next-gen willen proeven, maar niet geïnteresseerd zijn in het volledige, dure pakket.
Ik heb de Xbox Series S nu meer dan zes maanden en het is nog steeds een van de beste next-gen consoles die je kunt kopen, ondanks de compromissen die zijn gesloten om hem betaalbaarder te maken. Toen Microsoft de Xbox Series S en de duurdere Series X onthulde, begonnen veel vergelijkingen te springen. Waar de Series X 4K-gaming beloofde met hoge verversingssnelheden en $ 500 kostte om op te halen, was de Series S veel betaalbaarder voor slechts $ 299. Natuurlijk waren er enkele opofferingen gemaakt om die lagere prijs te bereiken. Zelfs met die compromissen is de Xbox Series S echter een van – zo niet de – beste next-gen console voor de gewone persoon. “De prijs is een van de grootste voordelen van de Series S. Het is niet alleen de goedkoopste next-gen console, maar het geeft je ook toegang tot Xbox Game Pass en alles wat erop beschikbaar is”, David Wingert, een fervent gamer, vertelde Lifewire tijdens een gesprek.

Budgetvriendelijk

Als je op zoek bent naar een nieuwe console, kan het gemakkelijk zijn om de Xbox Series S over het hoofd te zien. Voor slechts $ 299 moeten er immers enkele grote compromissen zijn, toch? Niet helemaal. Ja, de prijs is verreweg een van de grootste pluspunten van de Series S. Maar dat betekent niet dat de console zichzelf niet aankan. Ondersteuning voor 1440P-resolutie en tot 120 frames per seconde (FPS) zijn beide hier te vinden. De Series S biedt wel opschaling naar 4K, maar haalt de native 4K van de duurdere Xbox niet. Zelfs dan is 1440P een enorme upgrade van de 720P- en 1080P-resoluties van games op consoles van de laatste generatie.

Witte Xbox One-console met een witte controller ertegenaan geleund.

Die ondersteuning voor maximaal 120 FPS betekent ook dat games vloeiender kunnen worden uitgevoerd, waardoor je kunt profiteren van hogere framesnelheden, wat buitengewoon handig zal zijn in games zoals first-person shooters en andere titels met veel actie.

Spelletjes, Spelletjes, Spelletjes

Een ander pluspunt van de Xbox Series S is een uiterst betaalbare toegangspoort tot Xbox Game Pass. Met meer dan 100 games beschikbaar op Game Pass, heeft Microsoft een unieke manier gecreëerd om het beste van last-gen en next-gen gaming op een Xbox-console te ervaren. Game Pass geeft je niet alleen toegang tot de first-party games van Microsoft, maar er zijn ook verschillende games van derden die bij de lancering op de abonnementsservice debuteren. Er zijn ook geen verschillen tussen games die zijn gemaakt voor Xbox Series X en Series S, dus je hoeft je nooit zorgen te maken dat een nieuwere titel niet beschikbaar is op de Series S, zolang deze maar beschikbaar is op Xbox. Als je gewoon een manier wilt om nieuwere games te spelen met een aantal verbeterde functies in vergelijking met de laatste generatie consoles, dan is de Xbox Series S alles wat je nodig hebt.

Perfect Oke

Er zijn echter enkele minpunten. Hoewel de Series S ongelooflijke waarde toevoegt aan de next-gen console-line-up, komt hij met een paar kanttekeningen. Ten eerste is er geen echte 4K-gaming. 4K maakt deel uit van de grote push voor next-gen gaming en entertainment, en hoewel de Series S games kan opschalen naar 4K, zal hij ze niet native uitvoeren. “De prijs is een van de grootste voordelen van de Series S. Het is niet alleen de goedkoopste next-gen console, maar het geeft je ook toegang tot Xbox Game Pass en alles wat erop beschikbaar is.” En ondersteuning voor de 1440P-resolutie van de console kan beperkt zijn. Sommige spellen zoals Resident Evil Village hebben uitstekende ondersteuning geboden voor die resolutie, terwijl anderen de video-uitvoer van de console hebben beperkt tot 1080P. Helaas is het een van die dingen waar de ontwikkelaar nog steeds veel controle over heeft, hoewel dat in de toekomst zou kunnen veranderen. Er is ook de lagere hoeveelheid opslagruimte die bij de Series S wordt geleverd, vergeleken met de X. Waar de duurdere console wordt geleverd met 1 TB, biedt de Series S slechts de helft daarvan. Het brengt nog steeds dezelfde snellere laadtijden en de functie voor snel hervatten waarmee je gemakkelijk door games kunt wisselen, maar je moet je games wat meer door elkaar husselen. Het bepalen van de waarde van de Xbox Series S, eerlijk gezegd, komt allemaal neer op wat je wilt van je next-gen console. Als je gewoon op zoek bent naar een manier om de next-gen te ervaren zonder je zorgen te maken over het volledige pakket aan goederen, dan is de Series S de perfecte console voor de klus.