Skip to content

JavaScript uitschakelen in Internet Explorer 11

6 de augustus de 2021
Internet Explorer 56a6c3ec3df78cf7728fee70

Een groot aantal websites maakt op de een of andere manier gebruik van JavaScript. Het is een belangrijk onderdeel van de meeste websites, waaronder YouTube, Amazon, Twitter en Facebook, en draagt ​​voor een groot deel bij aan hun interactiviteit. Soms kan het echter een beveiligingsprobleem opleveren, waardoor sommige Windows-gebruikers worden gevraagd JavaScript-code uit te schakelen in hun browsers. Internet Explorer 11 biedt de mogelijkheid om precies dat te doen, of het nu gaat om veiligheidsoverwegingen of iets heel anders, zoals een ontwikkelings- of testoefening. Het uitschakelen van JavaScript op een Windows-besturingssysteem duurt slechts een paar minuten.

JavaScript uitschakelen in Internet Explorer 11

JavaScript op uw Windows-computer uitschakelen:

 1. Open uw Internet Explorer 11-browser.

 2. Selecteer Hulpmiddelen (tandwielpictogram), in de rechterbovenhoek van het IE11-browservenster. U kunt ook op drukken Alt + x.

  Het menu Extra selecteren in Internet Explorer 11.

 3. Wanneer het vervolgkeuzemenu verschijnt, selecteert u Internet Opties om de internetopties van IE11 weer te geven in een venster dat over uw browservenster ligt.

  Internetopties selecteren in Internet Explorer 11.

 4. Selecteer Veiligheid om de beveiligingsopties te openen.

  Internetopties in Internet Explorer 11.

 5. Selecteer Aangepast niveau gelegen in de Beveiligingsniveau voor deze zone sectie om de . weer te geven Internetzone veiligheidsinstellingen. Scroll naar beneden tot je de vindt Scripting sectie.

  Aangepast niveau selecteren in Internet Explorer 11.

 6. Om JavaScript en andere actieve scriptcomponenten in Internet Explorer 11 uit te schakelen, zoekt u de Actieve scripting ondertitel en selecteer Uitschakelen-AAN. Als u liever wordt gevraagd telkens wanneer een website probeert een scriptcode te starten, selecteert u de Prompt-UIT.

  Actieve scripting uitschakelen in Internet Explorer 11.

 7. Selecteer OK.

  OK selecteren in Internet Explorer 11.

 8. Selecteer Ja wanneer u bevestigt of u de instellingen voor deze zone wilt wijzigen.

  Selecteren om wijzigingen in instellingen in Internet Explorer 11 te bevestigen.

 9. Selecteer OK sluiten.

  Internetopties sluiten in Internet Explorer 11.