Skip to content

Je beste jaar ooit: technische tips voor studenten

24 de juni de 2021
bestyearevercollage pictafolio E Getty ce64f7880f964d7b92c3af25c3ae32da

Of je nu naar school gaat via afstandsonderwijs of naar de campus gaat, studeren is een geweldige ervaring. Onvermijdelijk zullen er echter enkele tegenvallers zijn. Gelukkig kun je sommige dingen regelen om je leven een beetje gemakkelijker te maken, vooral als het gaat om je technologie. Als u zich voorbereidt op enkele van de meest voorkomende technische problemen voordat u naar school gaat, kunt u frustratie, hoofdpijn en geld besparen die normaal gesproken gepaard gaan met technische problemen.

Heb een back-upplan

Het laatste dat je wilt laten gebeuren, vooral op school, is uren of dagen aan een project werken om alles te verliezen omdat je computer permanent niet meer werkt of is gestolen. Je hebt twee opties om dit te voorkomen: doe al je werk online of maak een back-up van alles online. Je beste optie is misschien om al je schoolwerk online te doen, zodat alles wat je doet in de cloud wordt opgeslagen en gemakkelijk toegankelijk is vanaf elke plek waar je internet hebt. U kunt bijvoorbeeld Google Docs gebruiken om al uw papieren te schrijven of notities te loggen, zodat zelfs als uw laptop of telefoon helemaal niet meer werkt of zoek raakt, er niets verloren gaat omdat het allemaal online staat. Een andere optie is om een ​​lokaal back-upprogramma te gebruiken om een ​​tweede kopie van uw belangrijke bestanden op een flashstation of andere harde schijf te bewaren, zoals een externe HDD. Die back-upmethode maakt het echter veel gemakkelijker om uw gegevens te verliezen omdat ze fysiek bij u zijn. Vergelijkbaar zijn online back-upservices zoals Backblaze die automatisch een back-up van al uw bestanden maken, maar in plaats van ze lokaal op te slaan, worden ze online bewaard, zodat u ze kunt herstellen als u de lokale kopieën kwijtraakt. Een manier om beide bovenstaande oplossingen te combineren, is door iets als Google Drive of OneDrive te gebruiken. Met deze services kunt u niet alleen online een back-up maken van alles wat u op uw computer doet, maar ook diezelfde tools online openen (van overal) en eraan blijven werken, en ze synchroniseren weer met uw computer terwijl u een veranderingen.

Huiswerk in pdf-formaat inleveren

Illustratie van iemand die items op een takenlijst afvinkt

Als je huiswerk een pdf is, hoef je je geen zorgen te maken dat het er anders uitziet wanneer het wordt geopend door degene die het nakijkt, omdat pdf’s er hetzelfde uitzien, ongeacht de computer of software die wordt gebruikt om ze te bekijken. Zolang u uw huiswerk naar PDF kunt exporteren, blijven tabellen, afbeeldingen en andere opmaakstijlen zoals u ze ziet wanneer de PDF wordt gemaakt. Een andere reden om het PDF-formaat te gebruiken, is omdat uw professor uw werk niet hoeft te bewerken, dus het is niet nodig om uw huiswerk als een Microsoft Word-document of een ander soortgelijk formaat te verzenden. Er zijn veel manieren om PDF’s te maken. U kunt bijvoorbeeld een Word-document naar PDF exporteren vanuit de Opslaan als menu, of gebruik Google Docs om een ​​document naar PDF te converteren via de Bestand > Downloaden als menu, of gebruik een PDF-printer om een ​​document op te slaan van ieder programma naar het PDF-formaat.

Gebruik het e-mailadres van uw school om aanbiedingen voor software en services te krijgen

Illustratie van e-mails die uit een laptop komen

Sommige bedrijven geven software met korting weg aan studenten, dus profiteren van die aanbiedingen is een geweldige manier om vanaf het begin te besparen. Het enige wat je nodig hebt is een geldig e-mailadres van je school (dit moet waarschijnlijk eindigen op .edu). Microsoft is een voorbeeld waar u kortingen (soms honderden dollars) kunt krijgen op technische producten, maar de grote hier is dat Microsoft 365 Education vrij voor studenten. Een andere plek waar je studentenkortingen kunt krijgen is Best Buy. Sommige deals die we hebben gezien, zijn $ 150 korting op een MacBook, $ 50 korting op een iPad Pro, muizen met 50% korting, $ 70 korting op smart-tv’s en $ 30 korting op magnetrons. Enkele andere plaatsen waar studenten geld kunnen besparen, zijn Apple, Lenovo, Dell, Adobe, Spotify en Norton. Om soortgelijke kortingen op andere websites te vinden, zoek je naar een gedeelte met ‘studentenkorting’ helemaal onderaan de website of ergens in de buurt van de afrekenknop, of neem je contact op met het bedrijf als je niet zeker weet of ze speciale aanbiedingen hebben voor studenten.

Upgrade uw smartphone-rekenmachine

Illustratie van een man die een telefoon vasthoudt met een rekenmachine op het scherm

De app voor aandelencalculator op je telefoon is geweldig voor basisrekenkunde, maar waarschijnlijk niet zo geweldig voor veel anders. Als u meer functies wilt dan de basiscalculator-app kan bieden, zijn er veel opties, zowel gratis als betaald. Sommige rekenmachine-apps kunnen een geschiedenis van berekeningen bijhouden, zodat u kunt zien wat u hebt getypt. Andere hebben ingebouwde valuta-omzetters, Apple Watch-ondersteuning, thema’s, realtime berekeningen, ondersteuning voor slepen en neerzetten, geavanceerde wiskundige bewerkingen, en verschillende modi, afhankelijk van hoe u de rekenmachine wilt gebruiken. Enkele voorbeelden voor Android zijn de Calculator-app van Google, ClevCalc, de ASUS Calculator-app en Calculator++. iPhone-gebruikers kunnen The Calculator, Calcbot 2, PCalc, Numerical proberen2, gratis grafische rekenmachine of Soulver.

Sms’en vanaf uw computer instellen

Illustratie van teksten in een computerbrowser

Een van de grootste afleidingen zijn onze telefoons. Er zijn games, sociale-mediasites, berichten-apps, afbeeldingen en meer! Een ding dat ervoor kan zorgen dat u niet naar uw telefoon kunt grijpen, maar u toch in contact kunt blijven met de mensen die u moeten bereiken, is sms’en vanaf uw computer. Als je een Android hebt, installeer dan Google Berichten op je telefoon en ga vervolgens vanuit elke desktopwebbrowser (behalve Internet Explorer) naar Berichten voor het web om een ​​paar stappen te volgen om het op gang te krijgen. iPhone-gebruikers kunnen sms’en vanaf hun Mac met de ingebouwde Berichten-app. Log gewoon in bij de Berichten-app op je Mac met je Apple ID, en je kunt bestaande berichten lezen en nieuwe verzenden vanaf je computer. Als je telefoon of computer deze functies niet ondersteunt, kun je een andere sms-app gebruiken, zoals WhatsApp, Telegram, Facebook Messenger of Google Hangouts. Met al deze services kun je ook sms’en vanaf een computer. Nu heb je een enorm scherm om van te sms’en, en overschakelen naar dit sms-browsertabblad gaat veel sneller dan je telefoon tevoorschijn halen en ontgrendelen om een ​​​​bericht te zien.

Raak niet in paniek als dingen niet werken; Opnieuw opstarten lost de meeste problemen op

Vernieuw de pijlen op een blauwe cirkel

Het kan gebeuren: je telefoon opent geen app, je laptop is vastgelopen, niets maakt verbinding met de Chromecast, Google Home stopt met het afspelen van muziek, je ziet alleen foutmeldingen … je technologie lijkt kapot te zijn. Voordat u naar de IT-afdeling gaat of uw technisch onderlegde vriend belt, start u het apparaat opnieuw op; dat is vaak genoeg om de meeste problemen op te lossen. Wat de vergrendeling of glitch ook veroorzaakte, is meestal verdwenen met een volledige herstart, omdat de aanhoudende of overbelaste systeembronnen worden gereset naar hun standaardniveaus om het te laten werken zoals het hoort. Wanneer u iets opnieuw opstart, wordt meestal ook alles dat momenteel in het geheugen is geladen, leeggemaakt, waardoor het gedwongen wordt normaal te starten. Opnieuw opstarten houdt meestal in dat u een knop in de software gebruikt om het apparaat correct af te sluiten en vervolgens in te schakelen, maar als dat niet mogelijk is, kunt u het altijd loskoppelen van de muur of een ander apparaat waaraan het is bevestigd en vervolgens weer aansluiten.

Schakel ‘Vind mijn telefoon’ in

Illustratie van een persoon die een verloren telefoon buiten vindt

Het studentenleven kan hectisch zijn en van kamer naar kamer verhuizen is misschien niet iets wat je gewend bent. Het kan zijn werkelijk gemakkelijk je telefoon vergeten op een bureau of tafel, in de bibliotheek, in de kamer van iemand anders, enz. Gelukkig zijn er apps die je helpen je aan te passen aan het studentenleven. De eenvoudigste manier om te voorkomen dat u een gloednieuwe telefoon moet kopen als u deze verliest, is door een functie op uw telefoon in te schakelen waarmee u deze op afstand kunt vinden. Androids hebben Find My Device, terwijl iPhones Find My iPhone gebruiken. Met beide apps kun je niet alleen een live locatie van de telefoon zien, maar ook een geluid afspelen (zelfs als deze op stil staat of trilt of als er een koptelefoon is aangesloten), de telefoon vergrendelen of zelfs het hele apparaat op afstand wissen. Het belangrijkste hier is dat hoewel die functies absoluut geweldig zijn, je proactief moet zijn en die services moet inschakelen voordat je je telefoon verliest. Als je een Android gebruikt, heb je geluk zolang je telefoon is ingelogd op je Google-account, is verbonden met een dataservice (zoals wifi of mobiele data) en de locatieservices zijn ingeschakeld , kunt u uw telefoon vinden via de bovenstaande link. Met andere woorden, je telefoon is hier waarschijnlijk al op voorbereid. Voor iPhones moet u de Vind mijn iphone functie, die u wordt gevraagd in te schakelen wanneer u uw telefoon voor het eerst instelt, maar aangezien het geen vereiste stap is om uw telefoon te gebruiken, is het mogelijk dat u deze momenteel niet gebruikt. U kunt controleren via de Instellingen app op je telefoon, onder de iCloud instellingen. Lees ‘Zoek mijn iPhone’ gebruiken om een ​​verloren of gestolen telefoon te lokaliseren voor meer informatie.

Twee monitoren instellen

Illustratie van een opstelling met twee monitoren

Vraag aan iedereen die meer dan één monitor met zijn computer heeft gebruikt: ze hebben waarschijnlijk een werkelijk moeilijke tijd om terug te gaan naar een. Dat komt omdat je zoveel meer gedaan kunt krijgen als je twee schermen hebt. Met een opstelling met twee monitoren kun je dingen doen zoals iets op het ene scherm lezen terwijl je in een ander schrijft, gemakkelijk twee vensters vergelijken, een programma uitrekken om beide monitoren te vullen en meer, zoals Netflix kijken terwijl je essays schrijft (OK, misschien niet … maar het kan). Hoewel het misschien moeilijk klinkt om te configureren, is het gebruik van meer dan één monitor aan uw bureau eigenlijk heel eenvoudig in te stellen, zelfs als u een laptop gebruikt. Het is zo simpel als het aansluiten van de monitor op de videopoort aan de zijkant van de laptop, of op de achterkant van de computer als je een desktop gebruikt. Er zijn zelfs USB-monitoropstellingen waarmee u monitoren rechtstreeks op de USB-poorten kunt aansluiten, wat betekent dat u mogelijk meer dan één extra scherm voor uw laptop kunt hebben.

Gebruik een gecentraliseerde app voor het maken van aantekeningen

Illustratie van twee telefoons die notities synchroniseren

Het is belangrijk om op school aantekeningen te maken, en er zijn twee hoofdredenen om een ​​gecentraliseerde app voor het maken van aantekeningen te gebruiken versus een traditionele app of een notitieblok: om ervoor te zorgen dat u uw aantekeningen niet kwijtraakt als u uw apparaat kwijtraakt, en om in staat om uw notities vanaf elk apparaat te bekijken en bij te werken Stel dat je tijdens de les op je laptop zit om aantekeningen te maken, en dan ga je later naar de bibliotheek om aan iets anders te werken, alleen om de aantekeningen op je laptop nodig te hebben die je in je studentenhuis hebt achtergelaten. Als je een cloudgebaseerde notities-app hebt, kun je diezelfde notities binnen enkele seconden van je telefoon halen. Evenzo, als je een zware notulist bent, voel je je gewoon beter als je weet dat al je aantekeningen worden gesynchroniseerd met je online account, zodat je ze altijd kunt lezen, zelfs als je telefoon en laptop allebei verloren gaan. Die notities blijven op internet totdat u ze daar verwijdert. Hier is een geweldige lijst met apps voor het maken van aantekeningen. Plus, iPhone- en iPad-gebruikers die iCloud gebruiken, kunnen iCloud-notities leuk vinden. Zolang er een back-up wordt gemaakt van de notities op uw iOS-apparaat met iCloud, kunt u ze bereiken vanaf al uw iOS-apparaten en ook vanaf iCloud.com/notes. Je kunt zelfs andere mensen toevoegen aan specifieke notities, zodat iedereen dezelfde updates kan zien. Google Keep is een leuke optie voor zowel Android- als iPhone/iPad-gebruikers. U kunt notities bekijken, bewerken, maken en verwijderen vanuit de app en de Google Keep-website. Er is ook een samenwerkingsfunctie en een herinneringsoptie ingebouwd, plus een Chrome-extensie om eenvoudig online dingen aan uw notities toe te voegen. Er zijn ook tal van andere opties, sommige gratis en andere betaald, zoals OneNote, Evernote, Simplenote en Bear.