Skip to content

Je PSOne Classic- en PS2-games opslaan op je PS3

19 de augustus de 2021
GettyImages 458731441 5a938a84ae9ab800375f6e9a

De originele PlayStation-console was de thuisbasis van een aantal geweldige videogames, zoals Final Fantasy VII en Castlevania: Symfonie van de Nacht. Deze titels vereisen een geheugenkaart om gegevens op te slaan, maar de PlayStation 3 ondersteunt ze niet. Het gebruikt in plaats daarvan een harde schijf. Hier leest u hoe u uw oude spelbestanden kunt gebruiken.

Een interne (virtuele) PSOne- of PS2-geheugenkaart maken

Deze methode maakt gebruik van XrossMediaBar (XMB), een grafische gebruikersinterface ontworpen door Sony Computer Entertainment. Sony heeft XMB uitgefaseerd, te beginnen met de PlayStation Vita en PlayStation 4.

  1. Sluit een game of video die je aan het spelen bent af en navigeer naar de Spel menu op uw XMB. Het moet worden aangegeven door een silhouet van een PlayStation DualShock 3-controller.

  2. Selecteer Geheugenkaarthulpprogramma (PS/PS2).

  3. Selecteer de Nieuwe interne geheugenkaart maken keuze.

  4. Kies de juiste geheugenkaart voor het spel dat je wilt spelen, ofwel Interne geheugenkaart (PS2) voor een PlayStation 2-game of Interne geheugenkaart (PS) voor een PSOne Classic-game. Net als bij de originele fysieke geheugenkaarten, kun je één interne (virtuele) geheugenkaart gebruiken voor het opslaan van meerdere games. Begin met het maken van slechts één kaart voor elk systeem, zelfs als u van plan bent meer dan één spel te spelen.

  5. Voer een naam in voor uw nieuwe interne geheugenkaart met behulp van het richtingspad van uw Dualshock-controller. Noem ze bijvoorbeeld iets voor de hand liggends, zoals PS1 Memory of PS2 Game Saves. Selecteer OK wanneer je klaar bent.

  6. Wijs de geheugenkaart toe aan een sleuf door de zojuist gemaakte geheugenkaart te selecteren en op de Driehoek knop. Selecteer vervolgens Slots toewijzen en kies een van beide Gleuf 1 of Sleuf 2. U kunt het beste een kaart aan slot 1 toewijzen. De twee virtuele slots vertegenwoordigen de fysieke slots op de originele PSOne- en PS2-systemen waar u een geheugenkaart zou plaatsen.