Skip to content

Jose Cayasso helpt oprichters hun pitches onder de knie te krijgen

19 de september de 2022
ScreenShot2022 01 13at12.25.09PM aa52f1508d6b489b84df85c774669e89

Jose Cayasso had nooit gedacht dat hij zijn eigen technologiebedrijf zou runnen. Maar toen hij een pijnpunt vond in de startup-gemeenschap, creëerde hij er een oplossing voor. Cayasso is mede-oprichter en CEO van Slidebean, ontwikkelaar van een pitchdeck-ontwerpplatform voor startups en kleine bedrijven.

Cayasso lanceerde Slidebean in 2014 samen met twee andere mede-oprichters. Hij is verantwoordelijk voor het toezicht op de roadmap, de strategie en de groeimarketinginspanningen van het bedrijf. Sinds de oprichting zeven jaar geleden is Slidebean uitgegroeid tot meer dan alleen hulp bij het maken van PowerPoint. Het bedrijf ontwikkelde een pitchdeck-builder met meer dan honderd presentatiesjablonen op basis van kunstmatige intelligentie. Slidebean biedt ook financiële sjablonen voor bedrijven om financiële modellen uit te voeren, helpt bedrijven in contact te komen met de juiste investeerders en biedt diensten voor het ontwerpen van pitchdecks. “Vandaag helpt Slidebean oprichters om investeerders te pitchen. Ik heb die ervaring meegemaakt toen ik als buitenstaander, als buitenlander in deze startup-wereld kwam”, vertelde Cayasso aan Lifewire. “Ons doel is om die kloof voor nieuwe ondernemers te overbruggen.”

Snelle feiten

  • Naam: José Cayasso
  • Leeftijd: 33
  • Van: New York City
  • Willekeurig genot: Hij studeerde film op de universiteit, met name digitale animatie. “In de afgelopen tien jaar heb ik mijn passie de rug toegekeerd en ben ik er nu op teruggekomen.”
  • Sleutelcitaat of motto: “Geniet van het moment. Je moet accepteren wat het leven je voorschotelt en er gewoon van genieten.”

Ondernemerschap was een verrassing

Cayasso heeft een achtergrond in 3D-animatie en is gepassioneerd door het gebruik van technologie voor het vertellen van verhalen. Hij kwam per ongeluk in het ondernemerschap terecht nadat hij in 2011 met een mobiel spelconcept op de proppen kwam. Het iOS-spel heette Pota-Toss en aangezien het spel zich nog in de ideefase bevond, had Cayasso alleen 3D-afbeeldingen en -ontwerpen. Cayasso werkte hard om kapitaal aan te trekken door een Kickstarter-campagne te lanceren, honderden investeerders te pitchen en deel te nemen aan de in New York gevestigde accelerator DreamIt Ventures. Gedurende deze tijd vond hij een pijnpunt in het opstartproces dat hem naar zijn volgende onderneming leidde. Tegenwoordig helpt Slidebean oprichters om investeerders te pitchen. “Na het doorlopen van DreamIT Ventures, opende ik min of meer mijn ogen voor de worstelingen van andere CEO’s en zag hoeveel van hen net als ik worstelden met hun decks,” zei Cayasso. “Dit hielp me te beseffen hoeveel meer er te leren viel over startups en fondsenwerving en bracht me op het idee om de ‘fix’ voor pitchdecks voor startups te creëren. We zagen de mogelijkheid om deze suite van tools te creëren om startups bij elke stap te helpen en lanceerde Slidebean in 2014.” Lesgeven is essentieel voor Cayasso, dus naast het aanbieden van tools, heeft Slidebean ook een YouTube-kanaal met een publiek van meer dan 335.000 abonnees. Het bedrijf publiceert inhoud die is gericht op startup-tips, persoonlijke ervaringen en inzichten in hoe leiders in de technische industrie groeien.

Focussen op video-inhoud

Slidebean heeft een divers team van 35 medewerkers in New York en San Jose, en het bedrijf wil zijn verkoop- en productteams laten groeien. Als een minderheids-CEO zei Cayasso dat hij niet gelooft dat zijn huidskleur de groei van zijn bedrijf heeft verstikt, en zelfs als dat het geval zou zijn, is het iets waar hij niet bij stilstaat. Cayasso is meer gericht op het creëren van een inclusieve, veilige en comfortabele werkruimte. Slidebean heeft zelfs een kantoorhond genaamd Toñita in het team.

Slidebean mede-oprichter Jose Cayasso rust voor een berg op de achtergrond

Het meest lonende moment in de ondernemerscarrière van Cayasso is de groei van Slidebean’s YouTube-aanwezigheid. In het komende jaar zei Cayasso dat hij nieuwsgierig is om contact te leggen met startup-hubs buiten de VS om met hen in contact te komen en YouTube-content te maken. Hij reist naar sommige plaatsen om korte documentaires over hen te maken voor op Slidebean’s YouTube-kanaal. Cayasso hoopt dat nieuwe video-inhoud de groei van Slidebean zal stimuleren. “Mijn achtergrond ligt in 3D-animatie, wat zich goed vertaalt in film, technologie, verhalen vertellen, ontwerp en animatie. Ik ben een hands-on maker. Ik heb rechtstreeks met meer dan 1.000 Slidebean-klanten gewerkt, waarbij ik assisteerde bij het schrijven van hun pitchdeck en ontwerp,” zei Cayasso. “Ik was te laat met de YouTube-game, maar we zijn er toch in geslaagd een publiek te vinden dat actief naar onze inhoud kijkt en zich consequent bezighoudt met onze inhoud.” Hoewel Slidebean voornamelijk wordt aangedreven door zijn inkomsten, heeft het iets meer dan $ 900.000 aan durfkapitaal opgehaald. Ondanks enkele uitdagingen neemt Cayasso alles in het groeiproces van een startup stap voor stap. “Ik vind het leuk om problemen op te splitsen in kleinere problemen en me te concentreren op het oplossen van problemen [them] een voor een,’ zei hij. Zie het als een wiskundige vergelijking.’