Skip to content

Joy-Con Drift repareren op Nintendo Switch en Switch Lite

3 de juli de 2021
001 how to fix joy con drift on nintendo switch and switch lite 5074901 2608e9837afa4a22a84e3727f0ce1abe

Iedereen die veel tijd met de Nintendo Switch-gameconsole heeft doorgebracht, heeft een van de meest voorkomende problemen met de Joy-Con-controllers tegengekomen of gehoord: drift. Joy-Con-drift treedt op wanneer de controller een invoer onjuist registreert. In het spel kan je personage bijvoorbeeld in een bepaalde richting bewegen, zelfs als je de joystick niet hebt aangeraakt.

Oorzaken van Joy-Con Drift

Joy-Con-drift beïnvloedt de linkerjoystick vaker dan de rechter, mogelijk omdat het meestal degene is die je gebruikt om een ​​personage in een game te verplaatsen, dus het wordt meer gebruikt. Afgezien van eenvoudige slijtage, kunnen andere oorzaken van drift een verkeerde kalibratie, een verbindingsprobleem of vuil in de sensor zijn.

Joy-Con Drift repareren op Nintendo Switch en Switch Lite

De stappen die je neemt om Joy-Con-drift te verhelpen, zijn afhankelijk van of je de gewone Nintendo Switch of de Switch Lite gebruikt. Volg deze suggesties om uw controller weer aan het werk te krijgen.

  1. Maak de joystick schoon. Ondanks de rubberen pakking die het meeste vuil en vuil uit de Joy-Con moet houden, kan er stof binnendringen en de sensoren verstoren. Als je een blikje perslucht met een mondstuk hebt, probeer dan een paar schoten onder de pakking te krijgen, beweeg de betreffende joystick een beetje en herhaal dan.

  2. Verbind je Joy-Cons met de Switch. Deze oplossing is geen optie als je de Nintendo Switch Lite gebruikt, die geen verwijderbare Joy-Cons heeft. Maar als je de originele versie hebt, kunnen je controllers problemen hebben met de communicatie met de console en deze valse invoer geven. Haal de Switch uit het dock en schuif de Joy-Cons in de zijkanten om te kijken of ze op deze manier goed werken. Als deze oplossing werkt, maar je je Switch toch in het dock wilt gebruiken, probeer dan dichter bij de console te spelen om ervoor te zorgen dat de verbinding sterk blijft.

  3. Reset uw knopconfiguratie. Als je de knoppen van je controller op maat hebt aangepast, kunnen de nieuwe instellingen van invloed zijn op hoe goed de Joy-Con werkt. Van de Huis scherm, ga naar Systeem instellingen > Controllers en sensoren > Knoptoewijzing wijzigenen selecteer vervolgens Resetten. Als je de knoppen van je Joy-Con opnieuw hebt toegewezen, verschijnt er een blauw sleutelsymbool naast het pictogram in de linkerbenedenhoek van het scherm.

  4. Controleer op firmware-updates. Net als de console geeft Nintendo nieuwe software aan de controllers om ze beter en efficiënter te laten werken. Op de Controllers en sensoren scherm in Systeeminstellingen, selecteer Controllers bijwerken om te zien of uw Joy-Cons de meest recente versie van hun firmware gebruiken. Controleer de console op updates door naar . te gaan Systeem instellingen vanuit het startscherm naar beneden scrollen naar Systeem, en selecteren Systeem update.

  5. Kalibreer de regelaars. Om verschillende redenen kunnen de joysticks op uw controllers uit het oog verliezen waar hun midden- of neutrale positie is. De Controllers en sensoren sectie van Systeeminstellingen heeft ook een gebied genaamd Controlesticks kalibreren die u zal helpen bij het inbellen van uw Joy-Cons.

  6. Controleer op software-updates. Als je maar in één game drift krijgt, kijk dan of deze up-to-date is. Markeer het op het startscherm, druk op de + (plus) knop, en selecteer Software-update > Via het internet.

  7. Bevestig uw instellingen. Deze optie is ook van toepassing op specifieke games, waarvan sommige bewegingsbesturing gebruiken (bijvoorbeeld de Joy-Con kantelen om een ​​racetitel in te sturen). Controleer de in-game instellingen om te zien of het gebruik maakt van bewegingsbesturingen in plaats van joysticks.

  8. Verwijder eventuele stickers of skins van de Joy-Con. Als je je Switch of Switch Lite hebt aangepast met stickers of een aangepaste skin, kan dit interfereren met de joystick.

  9. Neem contact op met Nintendo. Als je controller nog steeds niet goed werkt, en je wilt ze niet zelf openen, biedt de Switch-fabrikant een reparatieservice voor Joy-Cons waarbij je je randapparaat moet opsturen.

  10. Vervang de joystick. Afgezien van alle officiële oplossingen, kunt u ook een nieuw onderdeel bestellen en zelf omwisselen. Sites zoals iFixit bieden vervangingen, hulpmiddelen en stapsgewijze instructies die u helpen bij het openen van de Joy-Con en het plaatsen van een nieuwe joystick. U moet deze optie alleen gebruiken als u zich op uw gemak voelt bij het zelf openen van uw hardware, en hierdoor kan uw garantie komen te vervallen.