Skip to content

Kan ik onbeperkte gegevens behouden met iPhone Personal Hotspot?

30 de juli de 2021
tethering ipad iphone 569f8a2a3df78cafda9df19c

Een onbeperkt data-abonnement lijkt de perfecte match voor de Personal Hotspot-functie van de iPhone. De hamvraag is of onbeperkte data ook een hotspot omvat. Het antwoord is dat dit vaak het geval is, maar met enkele zeer belangrijke beperkingen.

Is onbeperkte data inclusief persoonlijke hotspot?

Tethering is de generieke naam voor de functie die Apple Personal Hotspot noemt. Hiermee kunt u de mobiele dataverbinding van uw iPhone delen met andere apparaten om ze online te krijgen. De meeste grote telefoonmaatschappijen nemen tethering zonder extra kosten op in hun maandelijkse abonnementen. Sterker nog, de meeste providers bieden op zijn minst enkele plannen met onbeperkte maandelijkse gegevens.

Dus ja: onbeperkte data-abonnementen bevatten meestal Personal Hotspot.

️️️️️️️️️Klinkt te mooi om waar te zijn, toch? Alsof er een vangst moet zijn? Nou, dat is er. Die onbeperkte data-abonnementen zijn “onbeperkt” omdat ze je zoveel data laten gebruiken als je wilt. Maar ze zijn niet onbeperkt om u die gegevens op de hoogst mogelijke snelheid te geven. Deze onbeperkte data-abonnementen hebben gebruikslimieten. Dat betekent dat als u uw limiet overschrijdt, uw datasnelheden – inclusief uw hotspot-snelheden – worden verlaagd voor de rest van de huidige factureringsperiode. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat de maandelijkse limiet voor snelle gegevens op uw “onbeperkte” abonnement 20 GB aan gegevens per maand is. Zolang je minder data verbruikt, behaal je de hoogst mogelijke snelheden, ook bij gebruik van de hotspot. Zodra u echter meer dan 20 GB aan gegevens in een maand gebruikt, wordt uw snelheid verlaagd (vaak tot iets langzamer dan 3G-snelheden).

De geschiedenis van onbeperkte data en hotspot op iPhone

De relatie tussen Personal Hotspot en onbeperkte data was niet altijd zo. Toen de iPhone debuteerde, leverde AT&T onbeperkte data-abonnementen aan iPhone-gebruikers (het was het enige telefoonbedrijf in de VS dat de iPhone destijds aanbood). Die plannen waren misschien onbeperkt, maar ze bevatten geen persoonlijke hotspot. De functie bestond nog niet; het werd geïntroduceerd met iOS 4. Toen hotspot op de iPhone debuteerde, liet AT&T huidige gebruikers hun onbeperkte data-abonnementen behouden, zolang ze er geen wijzigingen in aanbrachten. Nieuwe gebruikers konden geen onbeperkte data-abonnementen kopen. In de loop van de tijd maakten AT&T en andere telefoonbedrijven het steeds moeilijker om zowel een onbeperkt data-abonnement als een hotspot te behouden. In die tijd betaalden gebruikers voor hun datagebruik met de gigabyte, dus een onbeperkt abonnement zou niet zoveel inkomsten opleveren voor de telefoonmaatschappijen. Sindsdien zijn telefoonbedrijven meestal overgestapt op het systeem van onbeperkte data met eerder beschreven gebruikslimieten. Omdat ze niet langer geld verdienen op basis van hoeveel data een klant gebruikt, is hotspot teruggekeerd naar onbeperkte data-abonnementen.