Skip to content

Kan mijn iPad de gegevensverbinding van mijn iPhone gebruiken?

27 de juli de 2021
ipad hidden secrets 56a5335a3df78cf77286e05c

Hoewel de meesten van ons thuis wifi hebben en wifi in hotels en coffeeshops gemeengoed is geworden, heb je misschien nog steeds momenten waarop je vastzit zonder een internetverbinding voor je iPad. Zolang je je iPhone hebt, kun je de gegevensverbinding met je iPad delen via een proces dat tethering wordt genoemd. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op apparaten met iOS 8 of hoger.

Hoe u de persoonlijke hotspot van uw iPhone instelt

Je moet een aantal instellingen op je iPhone aanpassen om je tablet online te krijgen.

  1. Open je iPhone Instellingen app.

  2. Selecteer mobiel.

  3. Kraan Persoonlijke hotspot.

  4. Zoek in het volgende menu Persoonlijke hotspot en tik op de schakelaar ernaast op aan/groen.

  5. Het wifi-netwerk deelt zijn naam met je telefoon en het wachtwoord staat naast is Wifi wachtwoord op hetzelfde scherm. Om het wachtwoord te wijzigen, tikt u op het bestaande, voert u een nieuwe code in en tikt u vervolgens op Klaar.

  6. Verbind uw iPad met de hotspot op dezelfde manier waarop u hem verbindt met een ander Wi-Fi-netwerk. Zoek de naam van uw telefoon in de lijst met netwerken en voer het wachtwoord van de iPhone in.

Kost tetheren geld?

Uw telecombedrijf kan u een maandelijks bedrag in rekening brengen voor het tetheren van uw apparaat, maar de meeste providers bieden de service nu gratis aan bij de meeste beperkte abonnementen. Aangezien u uit een vaste hoeveelheid gegevens put, maakt het providers niet uit hoe u deze gebruikt. Bij onbeperkte abonnementen brengen sommige providers zoals AT&T een extra vergoeding in rekening, terwijl andere providers zoals T-Mobile uw internetsnelheid vertragen als tethering de hoge limieten overschrijdt. U kunt het beste contact opnemen met uw provider om te zien of deze extra kosten in rekening brengt voor tethering. In ieder geval zal tethering een deel van je toegewezen bandbreedte verbruiken, dus ja, het kost geld in de zin dat je misschien extra moet kopen als je het maximum overschrijdt.