Skip to content

Kindle Fire HD of Google Nexus 7?

16 de juli de 2021
usa technology goggle i o developer conference 527940448 581d5dfc5f9b581c0bf72a93

De technologie gaat verder en deze modellen worden allemaal ouder. Dat betekent niet dat u geen deals kunt sluiten voor een opgeknapt of gebruikt model. Zowel de Kindle Fire HD als de Nexus 7 zijn verouderde modellen, dus deze vergelijking is voor historische doeleinden. Zoals verwacht heeft Amazon de Kindle Fire HD uitgebracht als reactie op de Google Nexus 7 gemaakt door Asus. Apple heeft ondertussen een iPad mini uitgebracht. Nu staat u voor een moeilijke keuze. Welke tablet moet dit jaar op jouw verlanglijstje? Deze vergelijking is van de Fire HD en Nexus 7 omdat het beide op Android gebaseerde tablets zijn. We gaan het 8,9-inch model van de Kindle Fire HD opzij zetten, want als je een grotere tablet wilde, zou je hem niet vergelijken met de Nexus 7. In dat geval zou je hem waarschijnlijk moeten vergelijken met de vergelijkbaar geprijsde iPad . Voorlopig houden we het bij de Android-competitie. Laten we het opsplitsen in de voor- en nadelen. Beide apparaten hebben camera’s aan de voorkant en geen camera aan de achterkant. Beide toestellen hebben een schermresolutie van 1280 x 800. Geen van beide apparaten heeft een kaartsleuf voor uitbreiding, dus de opslag die u koopt, is de opslag waarmee u vastzit. Beide ondersteunen Bluetooth en hebben gyroscopen en versnellingsmeters waarmee u uw scherm kunt kantelen voor horizontale of verticale weergaven. Beide toestellen draaien op Android.

Kindle Fire HD

Deze tablet heeft gemakkelijke toegang tot Amazon-boeken. Als je lid bent van de Amazon Prime-abonnementsservice, kun je je Kindle Fire HD gebruiken om streamingfilms te bekijken en één gratis boek per maand te bekijken via Amazon Prime Kindle Owner’s Lending Library-service. Uw selectie is beperkt tot alleen die boeken die zich hebben aangemeld voor de service, en er zijn geen terugnames. Er kan per maand één boek per keer worden uitgeleend. We wijzen hierop, want als je enige reden om je te abonneren op Amazon Prime voor deze functie is, betaal je meer voor de service dan je waarschijnlijk zou doen om de boeken afzonderlijk te kopen. Als je Amazon Prime echter al gebruikt voor video’s of de verzendkorting, is de Kindle Owner’s Lending Library slechts een bonus.

De Nexus 7

Deze tablet is gemaakt voor gebruikers die goedkope, snelle hardware willen met open keuzes over waar ze hun apps en andere inhoud kunnen vinden. U kunt Amazon App Store-apps uitvoeren op de Nexus 7 en u kunt Google Play-apps installeren. Je kunt Kindle- of Nook-boeken lezen en films van veel verschillende bronnen afspelen. Je doet niet ontvang de bonus van de Kindle Owners Lending Library, maar je kunt genieten van alle andere Amazon Prime-voordelen.

Opslagruimte

De Kindle Fire HD is de winnaar in deze categorie. De Kindle Fire HD begint bij 16 GB opslag en gaat tot 32 GB. De Nexus 7 begint bij 8 GB en gaat tot 16 GB voor dezelfde prijspunten. Hoe belangrijk is dit? Als je veel muziek, boeken of films offline wilt houden, is dit belangrijk. Als je in de buurt van wifi-toegang bent, kun je cloudopslag gebruiken om inhoud te streamen of uit te wisselen wat je hebt gedownload. Dit zal de meeste impact hebben op mensen die gedownloade films willen bekijken.

Draadloze gegevens

De Nexus 7 bood geen mobiele data-abonnementen, dus de Kindle wint standaard. Het 4G LTE-abonnement is echter alleen beschikbaar in het 8,9-inch model. Als u een tablet wilt met een solide 4G-data-abonnement, kunt u beter winkelen buiten de Kindle- of Nexus-modellen. Voor reguliere wifi-toegang beweert Amazon dat de Kindle een superieure antenne heeft waarmee kan worden geschakeld tussen de 2,4 GH- en 5 GH-gegevensbanden voor snellere verbindingen. Ze beweren dat dit 54% sneller is dan ‘Google-tablet’, maar of je daadwerkelijk een verschil zult merken, is twijfelachtig. De meeste thuisgebruikers hebben waarschijnlijk geen routers die profiteren van de snelheidsupgrade.

Ouderlijk toezicht

De Kindle Fire HD belooft ook verbeterd ouderlijk toezicht toe te voegen, zodat ouders een profiel voor hun kinderen kunnen maken. Met het profiel kunnen de ouders de toegang tot boeken en apps op individuele basis bepalen en tijdslimieten instellen voor activiteiten, dus als u een tijdslimiet voor films wilt instellen maar onbeperkte tijd wilt laten om te lezen, kunt u dat doen. Het ouderlijk toezicht is (op het moment van schrijven) nog theoretisch en moet nog worden vrijgegeven. Als ze zich gedragen zoals beschreven, zijn ze superieur aan wat wordt aangeboden op de Nexus 7. Hoewel je mogelijk apps voor ouderlijk toezicht op de Nexus 7 kunt gebruiken, is er geen kant-en-klare ondersteuning voor het blokkeren van app-aankopen of het beperken van de schermtijd. Score Kindle.

Beschikbare inhoud

Met uitzondering van de Kindle Owner’s Lending Library waarmee je een boek kunt lenen dat al beschikbaar is op de Amazon-markt, is er geen inhoud op de Kindle Fire HD die je niet kunt bekijken op de Nexus 7. Je kunt Amazon Prime-films bekijken, naar Amazon-muziekaankopen en Kindle-boeken lezen. Dus wanneer Amazon beweringen doet over de beschikbare inhoud, kun je die inhoud nemen en toevoegen aan de Nexus 7 bovenop alle beschikbare Google Books, Nook- of Kobo-boeken en alle andere producten van derden. De Nexus 7 is de duidelijke winnaar voor iemand die eBooks in verschillende formaten heeft of zich niet beperkt wil voelen tot één markt en één app store.

Android

De Kindle Fire HD voert een aangepaste versie van Android uit zonder de Google-functies. Tenzij je je Kindle volledig wist en er een ander besturingssysteem op installeert, zal er nooit een enkele Google-app worden uitgevoerd. Het is gemakkelijk om Kindle’s Android te gebruiken, maar het is een eigen versie die alleen door Amazon wordt ondersteund, en updates zijn afhankelijk van Amazon. Het is ook niet de nieuwste versie van Android. Het maakt gebruik van een aangepaste versie van Android 2.3 (Gingerbread). Het ontbreken van Google betekent ook dat de webbrowser eigendom is. Amazon noemt hun webbrowser Silk, maar verwacht niet dat deze hetzelfde ondersteuningsniveau heeft als Chrome of Firefox, die beide op de Nexus 7 draaien. Op het moment van schrijven kun je Opera- en Dolphin-browsers downloaden voor Kindle Fire, maar Firefox niet. Chrome zal waarschijnlijk nooit worden ondersteund. De Nexus 7 is gebouwd om de nieuwste versie van Android, 4.1 Jelly Bean, te presenteren. Dat betekent dat het de grootste verscheidenheid aan apps uitvoert, waaronder de meeste apps die zijn gebouwd voor eerdere versies van Android. Het beschikt over stembesturing en gelikte interface-verbeteringen. Het voert ook alle Google-apps uit die waren beperkt vanaf de Kindle. In de categorie Android is de Nexus 7 de duidelijke winnaar.

De keuze

De Kindle Fire HD is iets voor jou als je:

  • Koop alleen Kindle-boeken en verwacht geen boeken van een andere bron.
  • Download veel films of muziek en wil ze op je apparaat bewaren.
  • Zorg voor jonge kinderen die moeten worden beperkt om per ongeluk items te kopen of die de schermtijd elektronisch willen beperken. Of je wilt dit apparaat aan een kind geven.

De Nexus 7 is iets voor jou als je:

  • Heb er een hekel aan om te worden beperkt in het installeren van apps of het beslissen waar je inhoud wilt kopen.
  • Heb gemakkelijke toegang tot Wi-Fi en sla het grootste deel van uw inhoud gemakkelijk op in de cloud.
  • Heb al een digitale bibliotheek ergens anders dan Amazon.
  • Ben dol op Google-functies en kan niet zonder Google-apps.

Over het algemeen vinden we dit allebei geweldige tablets. We zijn filosofisch geneigd om voor het meer open systeem te gaan, maar we denken niet dat beide apparaten een nieuwe eigenaar zullen teleurstellen.