Skip to content

Kingston Workflow Station: een dock met zijn eigen docking-docklets

29 de juni de 2021
ktc keyfeatures readers wfs u 4 lg db3347a4803e4da687950adc30dafd3d

Belangrijkste leerpunten

  • Het Kingston Workflow Station is een dock met plug-inmodules voor SD-kaartlezers en andere USB-gadgets.
  • De modules kunnen standalone worden gebruikt door een USB-C-kabel toe te voegen.
  • Het dock werkt met hoge USB 3.2 Gen. 1-snelheden tot 5 Gbps.

Het Kingston Workflow Station is een USB-C-dock, waarop u meer kleine docks aansluit. Op het eerste gezicht lijkt het een zinloze manier om een ​​eenvoudig desktop-dock te compliceren, maar als we ooit onze huizen weer verlaten, wordt het een behoorlijk slimme manier om je randapparatuur te organiseren en te gebruiken. Maar nogmaals, misschien heeft een dock dat in een dock wordt gedockt, een paar te veel verbindingen? “Ik vind het eigenlijk niet leuk om redenen van betrouwbaarheid”, vertelde UI-ontwerper en fotograaf Ian Tindale aan Lifewire via Twitter. “De keten van verbindingen is gemaximaliseerd, niet geminimaliseerd, wat hoogstwaarschijnlijk overeenkomt met een relatief korte levensduur.”

Kingston Workflowstation

De naam klinkt misschien als de naam van een Jamaicaans geluidssysteem, maar het Kingston Workflow Station is een desktopdock voor mensen die met audio, video en foto’s werken. Het hoofddock, dat via USB-C op een computer wordt aangesloten, heeft vier sleuven aan de bovenkant, zoals een ondermaatse broodrooster. In deze slots duw je modules. Er zijn drie modules beschikbaar; een USB miniHub, met USB-C- en USB-A-poorten; een SD-kaartleeshub, met twee slots; en een microSD-hub met twee sleuven. De hoofdeenheid wordt geleverd met de USB miniHub. Waarom is dit beter dan alleen een gewone hub, of gewoon SD-kaartlezers rechtstreeks op de computer aansluiten? Nou, dat is het niet, echt niet.

Het Kingston Workflow-station

Je kunt hetzelfde effect bereiken met de spullen die je al hebt. Maar het maakt dingen wel netter en je kunt het dock aanpassen om precies te doen wat je wilt. Acht microSD-kaartlezers nodig? Geen probleem.

Mobiel En Bureaublad

Het kenmerk dat dit over de rand doet, is dat de afzonderlijke eenheden alleen kunnen worden gebruikt, gewoon door een USB-C-kabel aan te sluiten. Dus in plaats van een desktopdock en een aantal draagbare kaartlezers om mee te nemen tijdens een shoot, kun je dezelfde lezer op beide plaatsen gebruiken. En in plaats van bijvoorbeeld je SD-kaartlezers achter in een la te verliezen tijdens een pandemie van een jaar (bijvoorbeeld), weet je precies waar ze zijn (op je bureau. Nee, daar, onder de snoeppapiertjes). Dit is een duidelijk voordeel, maar zoals Tindale opmerkt, is USB notoir intolerant voor dergelijke serieschakelingen.

De Kingston Workflow Station miniHub schuift in een rugzakzak.

De laatste specificatie die het vermelden waard is, is de verbindingssnelheid. Dit maakt verbinding met USB 3.2 Gen. 1-snelheid, wat 5 Gbps is, of de helft van het maximum van 10 Gbps dat u krijgt van USB 3.2 Gen. 2. Dat is genoeg voor gelijktijdige overdracht, maar als u een externe SSD aansluit voor het bewerken van videobeelden, misschien iets sneller willen. Ik zie dat dit bijvoorbeeld handig is bij een professionele fashion fotoshoot. Grote shoots hebben een assistent wiens enige taak het is om zo snel mogelijk een back-up van de kaarten van de camera te maken, en een modulaire opstelling als deze zou helpen om de zaken georganiseerd te houden.