Skip to content

Kloontelefoon gebruiken om gegevens over te zetten naar een nieuwe OnePlus-telefoon

9 de september de 2022
two phones 2c5e70b8ee074908854297b3a910b33e

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de OnePlus Clone Phone-app (voorheen OnePlus Switch) gebruikt om gegevens over te zetten van een oud OnePlus-apparaat naar een nieuwer.

Kloontelefoon gebruiken om bestanden over te zetten naar een andere smartphone

Of u nu uw apps en gegevens wilt overzetten naar een nieuw OnePlus- of een ander Android-apparaat, de OnePlus Clone Phone-app kan het hele proces automatiseren met slechts een paar tikken op uw scherm. De volgende stappen leiden u door het hele proces. Maak je geen zorgen, je ziet dingen niet. OnePlus heeft de app hernoemd van Switch naar Clone Phone.

 1. Download Kloontelefoon op Google Play.
 2. Open Clone Phone op beide apparaten. Kies de Nieuwe telefoon optie op het apparaat dat gegevens gaat ontvangen. Selecteer Oude telefoon op het apparaat dat gegevens gaat verzenden.
 3. Op de Nieuwe telefoon, kies het telefoontype om de gegevens te exporteren. Eenmaal geselecteerd, genereert de app een QR-code die uw oude telefoon moet scannen om de gegevensoverdracht te starten. Als de QR-code niet werkt, kan de app een internethotspot maken om de overdracht te vergemakkelijken.

  Voorbeeld van een QR-code gegenereerd in Clone Phone

 4. Op de Oude telefoonmoet u de QR-code op het scherm van de nieuwe telefoon scannen of verbinding maken met de gegenereerde hotspot.
 5. Zodra beide telefoons zijn verbonden, selecteert u de apps en gegevens die u wilt overzetten en tikt u op Beginnen met wisselen om de overdracht te starten.

Brengt OnePlus Switch/Clone Phone Whatsapp over?

Bij correct gebruik zal OnePlus Switch, nu Clone Phone, de Whatsapp-client zelf zonder enig probleem overdragen. Als dat alles is waar je het programma voor nodig hebt, dan ben je al klaar. Als je naast de app al je berichten wilt overzetten, moet je het ingebouwde handmatige back-upsysteem van WhatsApp gebruiken voordat je overschakelt naar je nieuwe telefoon. De Whatsapp-app kan een back-up van uw berichten maken via Google Drive, dus zorg ervoor dat u dit doet voordat u uw oude apparaat opnieuw instelt en naar het nieuwe gaat.

Kunnen OnePlus-telefoons Smart Switch gebruiken?

OnePlus is niet de enige fabrikant van mobiele apparaten met een interne oplossing voor gegevensoverdracht. Samsung’s Smart Switch is een populaire oplossing bij het wisselen van en naar hun lijn van apparaten. Hoewel de app Clone Phone (voorheen OnePlus Switch) niet rechtstreeks communiceert met Smart Switch, kunt u het laatste programma gebruiken in plaats van de OnePlus-app.

Is OnePlus Switch/Clone Phone veilig?

Het beschermen van uw gegevens is een belangrijk idee om te overwegen bij het uitwisselen van telefoons. Als gelokaliseerde applicatie verbindt de OnePlus Clone Phone-app (voorheen OnePlus Switch) uw oude telefoon rechtstreeks met uw nieuwe telefoon zonder dat u verbinding hoeft te maken met de servers van een derde partij, dus alle overgedragen gegevens moeten worden beschermd tegen nieuwsgierige blikken. Eenmaal voltooid, is het een goede gewoonte om uw oude telefoon volledig te wissen van alle gevoelige gegevens voordat u deze voor uw nieuwe apparaat weggooit.

 

FAQ

 • Hoe zet ik mijn OnePlus-telefoon uit?

  Een manier is om ingedrukt te houden Stroom+Volume omhoogen tik vervolgens op Uitschakelen of Herstarten. Als u het wilt uitschakelen met alleen de aan/uit-knop, gaat u naar Instellingen > Knoppen en gebaren > Houd de aan / uit-knop ingedrukt > Voedingsmenu. Om het uit te schakelen zonder de aan/uit-knop, ga naar Instellingen > Systeem > Uitschakelen.

 • Hoe zet ik mijn OnePlus-telefoon terug op de fabrieksinstellingen?

  Om je telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, tik je op Instellingen > Systeem > Opties resetten > Wis alle gegevens (fabrieksreset). Vervolgens kunt u uw apparaat instellen en uw back-upgegevens herstellen. Als uw apparaat is vastgelopen, zet u het in de Android-herstelmodus.

 • Hoe kan ik mijn OnePlus-telefoon rooten?

  Maak een back-up van uw gegevens voordat u uw telefoon gaat rooten. Ontgrendel vervolgens de bootloader en installeer uw APK of aangepaste ROM. Als je een APK gebruikt, download dan een rootchecker om te controleren of je je telefoon succesvol hebt geroot.

 • Hoe ontgrendel ik een OnePlus-telefoon?

  Alle OnePlus-telefoons zijn ontgrendeld. Als je van provider wisselt en je telefoon moet ontgrendelen, neem dan contact op met de provider met het IMEI-nummer. Elke provider heeft zijn eigen processen en beleid voor het ontgrendelen van telefoons.