Skip to content

Knippert brengt hightech naar een spel op tafel

17 de juni de 2021
Blinks EpicAdventure Social 04 2e7519b7f9c54cdbad339f9278861111

Belangrijkste leerpunten

  • Knippert is een intrigerende evolutie van het ouderwetse bordspel dat zowel technologie als eenvoudige, leuke spellen omvat.
  • De Knippert set, beginnend bij $ 129, is eigenlijk een heel spelsysteem verscholen in “pucks” die op dominostenen lijken.
  • Je kunt ook je eigen games ontwikkelen door een kit aan te schaffen met software en hardware.

Knippert is een nieuwe tabletop-game die veel technologische snufjes bevat zonder te worden gecategoriseerd als een videogame. Zie het als een intrigerende evolutie van het ouderwetse bordspel.

De Knippert set, beginnend bij $ 129, is een heel spelsysteem verscholen in “pucks” die op dominostenen lijken. De kernset bevat zes zeshoekige stukken, elk vol met lampjes die reageren op aanraking. In elke kubus, een Blink genaamd, is een spel geprogrammeerd. Hier is de twist: de Blinks kunnen van elkaar leren. Ik begon met het kiezen van een spel, waarvan een van de eenvoudigste was Astro, een eenvoudig spel waarbij objecten worden verzameld. ik hield de Knippert puck om de processor binnenin te activeren. Vervolgens verbond ik de puck met een andere, en ze klikten magnetisch in elkaar met een bevredigende klik. De spellen werken met gloeiende lichten bovenop de stukken, die van kleur kunnen veranderen. “Het was fijn om iets vast te kunnen houden in plaats van alleen maar naar een scherm te kijken. Maar de gadgetliefhebber in mij genoot ook van alle elektronische gadgets die deze game biedt.”

Veel van één

Elke Blink vertegenwoordigt één spel, en wanneer je ze samenvoegt, programmeert het de andere tegels. Het resultaat is dat tegels kunnen veranderen in meerdere bordspellen. Je kunt in de loop van de tijd meer Blinks kopen (het bedrijf brengt voortdurend nieuwe uit) om je gamebibliotheek uit te breiden. ik probeerde astronomie, wat suggereert dat er een asteroïdenveld is met zeldzaam ruimteerts. Het doel van het spel is om genoeg erts te verzamelen om je laadruimte te vullen voordat je concurrentie dat doet. Dit was een eenvoudig en bevredigend spel dat goed werkt voor zowel kinderen als volwassenen. Nog eenvoudiger is Donkerbol, soort van Pong voor de Blinks. Je racet tegen andere spelers om te zien of je ze kunt verslaan tot een verdwijnende bal. Veel plezier.

Voor meer multiplayer-actie is er Groepstherapie. Het uitgangspunt van deze game is dat bepaalde Blinks extravert zijn en buren willen, terwijl introverte mensen hun ruimte nodig hebben. Deze game levert de nodige denkkracht op, maar is nog steeds eenvoudig genoeg om te spelen terwijl je The Great British Baking Show in de gaten houdt.

Snelle en bevredigende spellen

Puzzel101 is een snel spel dat slechts ongeveer 10 minuten duurt om te spelen. Deze game levert een nooit eindigende stroom van zelfgenererende puzzels. Ideaal voor wie zichzelf graag in korte tijd uitdaagt.

Overval is een eenvoudig diefstalspel voor 2-4 spelers. De tegels beginnen als goudkleurig en vertonen een glinsterend patroon. Elke speler krijgt een enkele gouden Blink en dubbelklikt erop om deze in een ‘dief’ te veranderen. Spelers kunnen dubbelklikken op hun diefknipper om tussen de vier teamkleuren te wisselen, en lang indrukken om het weer in goud te veranderen. Je kunt Blinks ook gebruiken als accessoire voor andere games. De Widgets game is een app die een dobbelsteenroller, een muntflipper, een regenboogspinner en een timer is. Om widgets te wijzigen, houdt u een knipper lang ingedrukt en wacht u tot deze wit schijnt en laat u vervolgens los. Die Blink en alle anderen die eraan zijn gekoppeld, schakelen over naar de volgende widget in de cyclus.

De Blinks-startgameset.

Als deze spellen je niet bevredigen, zijn er andere te koop op de Blinks-website. Je kunt ook je eigen games ontwikkelen met een kit met software en hardware. Een deel van het plezier van spelen Knippert is de zorg en het vakmanschap dat in de details is gegaan. Elk aspect van het spel, van de pucks tot de bijbehorende verpakkingen, is aangenaam om aan te raken. Er is iets fascinerends aan de gloeiende lichten die worden geactiveerd wanneer je erop drukt en het tactiele gevoel van de pucks. ik vond Knippert een verfrissende verandering van tempo zijn in een wereld die wordt gedomineerd door videogames. Het was fijn om iets vast te kunnen houden in plaats van alleen maar naar een scherm te kijken. Maar de gadgetliefhebber in mij genoot ook van alle elektronische gadgets die deze game biedt.