Skip to content

Kobo E-Reader-app voor Android

15 de augustus de 2021
koboapp 5c13defe46e0fb000120dcbe

Voor elke e-reader die momenteel op de markt is, is er een smartphone-app die als metgezel kan dienen. Kobo is geen uitzondering. In directe concurrentie met de Amazon Kindle en Barnes and Noble’s Nook, moest Kobo zichzelf een voorsprong geven om zich te onderscheiden van de rest. Dus, wat deden ze?

De Kobo e-reader

Als je de technische specificaties van de Kobo vergelijkt met de andere e-readers, zul je niets vinden dat je echt opvalt. De specificaties van Kobo zijn midden van het type pack-statistieken. Ja, je hebt verschillende opties om uit te kiezen met betrekking tot hoe je werkelijke Kobo eruitziet, maar voor zover het kan, geeft het niets opmerkelijks anders. Als je echter bedenkt dat elke Kobo e-reader wordt geleverd met 100 gratis complete boeken vooraf geladen en dat de beschikbare bibliotheek meer dan 1,4 miljoen titels omvat en groeit, zul je beginnen te begrijpen waarom Kobo een zeer populaire keuze is voor veel enthousiaste lezers. .

De details van de Kobo Android-app

Het welkomstscherm van Kobo zal je vragen om je bestaande Kobo-accountgegevens in te voeren of om een ​​nieuw Kobo-account aan te maken. Zodra uw account is aangemaakt, wordt u naar de pagina “Ik ben aan het lezen” gebracht. Deze pagina is handig, omdat je ervoor kunt kiezen om op de Kobo-markt te zoeken naar een specifieke boektitel, door categorieën te bladeren of Kobo’s “Ontdekkingslijst” te bekijken, die titels groepeert in secties zoals “Bestsellers, Oprah’s Book Club, Aanbevolen gratis titels, ” en verschillende andere groepen. Nadat u een boek heeft gekozen, drukt u op de softkey “Boek downloaden” om uw e-book op uw Android-telefoon op te slaan. Zodra je een boek hebt gedownload, verschijnt het in het menu ‘Ik ben aan het lezen’ van de Android-app. Net als bij de iBook-app van Apple verschijnt elk boek op een boekenplank die je kunt selecteren om te beginnen met lezen.

De leeservaring

Zodra je je boek hebt opgeslagen en klaar bent om te beginnen met lezen, zul je merken dat je maar een paar aanpassingsopties hebt. Als u op de menutoets van uw Android-telefoon drukt, wordt het beperkte menu weergegeven. De aanpassingen die u kunt maken zijn de lettergrootte, letterstijl en nachtmodus. De opties voor lettergrootte zijn vrij eenvoudig, zodat u kunt kiezen uit 5 opties voor grootte. Wilt u uw favoriete lettertype gebruiken? Tenzij je favoriete lettertypen Sans Serif of Serif zijn, heb je pech met de Kobo-app. Nachtmodus is handig omdat deze modus het lettertype wit en de achtergrondpagina zwart maakt. Het is onduidelijk of dit iets doet om het leeglopen van de batterij te verminderen, maar het zorgt er wel voor dat het minder afleiding is voor anderen tijdens het lezen ’s nachts.

Kobo-app-overzicht

Twee functies die de Kobo Android-app mist, veroorzaken echt problemen. Een daarvan is dat je geen handmatige bladwijzers kunt toevoegen met de Kobo Android-app. Het enige dat wordt opgeslagen, is de verst gelezen pagina. De tweede is de beperkte beschikbare opties om het leesscherm aan te passen. In vergelijking met de Nook-app voor Android is de Kobo gewoon bloedarm. Zoals de meeste e-reader-apps voor smartphones, zal de Kobo synchroniseren met je Kobo en met alle andere Kobo-apps. We hebben een iPad en een mobiele telefoon met de Kobo-app en ontdekten dat deze twee apparaten perfect gesynchroniseerd zijn. Hoewel we geen Kobo e-reader hebben, zijn we er zeker van dat de synchronisatiefunctie net zo goed werkt. In een competitieve markt moet Kobo zijn Android-lezer verbeteren en gebruikers een echt op maat gemaakte leeservaring bieden. Zonder die mogelijkheid is de Kobo een “must-have” als je een Kobo e-reader bezit, en een “oké om te hebben” als je gewoon een competente boeklezer-app op je Android-smartphone wilt hebben geïnstalleerd.