Skip to content

Komt Clubhouse naar Android een groot probleem? Kan zijn

1 de juli de 2021
GettyImages 1177334841 d7465bd7682541c3acaea32b2fe3ebc9

Belangrijkste leerpunten

  • Clubhouse is begonnen met het bètatesten van zijn Android-app met geselecteerde gebruikers, maar heeft nog geen lanceringsdatum vrijgegeven.
  • Ondertussen heeft Twitter de toegang tot zijn Spaces-audiochatrooms voor iOS en Android aanzienlijk uitgebreid.
  • Een expert op het gebied van digitale marketing zei dat Android-gebruikers uitkijken naar de lancering van Clubhouse voor hun apparaten.
De populaire audio-app Clubhouse die alleen op uitnodiging beschikbaar is, organiseert al meer dan een jaar gesprekken waar Android-gebruikers geen toegang toe hebben, maar daar lijkt binnenkort verandering in te komen. Clubhouse heeft onlangs onthuld dat het is begonnen met bètatesten voor Android, wat betekent dat de app een stap dichter bij beschikbaar is voor mensen zonder Apple-apparaten. De tijdlijn heeft enige twijfel doen rijzen of Clubhouse te laat is voor zijn eigen partij voor bredere acceptatie, gezien de recente lancering van Twitter’s nieuwe audiochatrooms genaamd Spaces en andere platforms die hun eigen draai aan het formaat bieden aan Android-gebruikers. Toch zijn sommige experts van mening dat de uitbreiding van Clubhouse naar Android nog steeds een groot probleem zal zijn, ondanks de ontluikende concurrentie. “Hoewel rivalen zoals Twitter Spaces van tevoren zijn uitgerold [for Android], Clubhouse heeft een loyale gemeenschap en cultuur opgebouwd die zich zal onderscheiden van zijn concurrenten”, vertelde digitale marketingstrateeg Laurie Wang in een e-mail aan Lifewire. “Veel Android-gebruikers anticiperen op de release, en het zal de energie onder de bestaande gebruikers opnieuw doen opleven wanneer de vlaag van Android-gebruikers zich bij de app aansluiten.”

Wacht, is Clubhouse al op Android?

Dus, hoe download je Clubhouse voor Android? De officiële app is nog steeds niet beschikbaar voor de meeste Android-gebruikers nog, maar die plannen zijn in de maak. “Hoewel rivalen zoals Twitter Spaces van tevoren zijn uitgerold [for Android], heeft Clubhouse een loyale gemeenschap en cultuur opgebouwd die zich zal onderscheiden van zijn concurrenten.” “Android is niet nog live, maar we zijn begonnen met het uitrollen van een ruwe bètaversie naar een handvol vriendelijke testers”, zei Clubhouse in zijn recente release-opmerkingen. Het voegde eraan toe dat het “niet kan wachten om de komende weken meer Android-gebruikers in Clubhouse te verwelkomen.” de Clubhouse Android-app heeft onlangs een belangrijke ontwikkelingsmijlpaal bereikt, we wachten nog steeds op een definitieve releasedatum.

Concurrenten die het clubhuis naderen

Terwijl Clubhouse zijn officiële Android-versie blijft aanpassen, zijn andere sociale-mediasites druk bezig geweest om het formaat te gebruiken als inspiratie om hun eigen op audio gebaseerde chatrooms voor hun gebruikers te ontwikkelen, ongeacht het type mobiel apparaat dat ze gebruiken. Veel Android-gebruikers kunnen nu een nieuwe audiochatroom-ervaring uitproberen – op Twitter. Op 3 mei, het social media platform officieel zijn Spaces-audiochatrooms geopend voor gebruikers met minimaal 600 volgers. Hoewel het nog steeds niet voor iedereen mogelijk is om een ​​Space te creëren, betekent deze uitbreiding dat de functie nu aanzienlijk meer mensen bereikt via zowel iOS als Android.

Iemand die op een smartphone praat met een koptelefoon, met een groep vrienden op de achtergrond.

“Op basis van wat we tot nu toe hebben geleerd, zullen deze accounts waarschijnlijk een goede ervaring hebben met het hosten van live gesprekken vanwege hun bestaande publiek”, schreef Twitter in de blogpost waarin Spaces werd aangekondigd. “Voordat we iedereen de mogelijkheid bieden om een ​​Space te creëren, willen we meer leren, het gemakkelijker maken om Spaces te ontdekken en mensen te helpen ervan te genieten met een geweldig publiek.” Twitter Spaces zal je op de hoogte stellen wanneer je volgers ruimtes maken of daarin spreken. Hiermee kunt u standaard meeluisteren tijdens het evenement, maar u kunt ook vragen om te spreken. Ondertussen heeft Facebook onlangs plannen aangekondigd om zijn Live Audio Rooms in groepen en via bepaalde publieke figuren te gaan testen voordat het deze zomer voor iedereen wordt uitgerold.

Waarom Android een belangrijke markt is

Clubhouse heeft veel aandacht gekregen omdat het exclusiever is dan andere apps, zowel omdat je een uitnodiging en een iOS-apparaat nodig hebt om het te gebruiken. Het bedrijf achter de app heeft de afgelopen maanden echter gesproken over het uitbreiden van het bereik naar meer mensen – en Android is een belangrijk onderdeel van die strategie. “Veel Android-gebruikers anticiperen op de release en het zal de energie onder de bestaande gebruikers opnieuw doen oplaaien wanneer de stroom Android-gebruikers zich bij de app voegt.” Android heeft het grootste deel van het marktaandeel voor smartphones. Daarom is er een enorme kans voor marketeers, bedrijven en influencers om hun producten en ideeën op Clubhouse te promoten en daar gemeenschappen op te bouwen, zei Wang. “Dit is een langverwachte release, dus we zouden moeten zien dat Clubhouse’s Android-debuut veel ongelooflijke makers binnenhaalt die zich nog niet bij het platform hebben aangesloten om hun bestaande publiek naar de app te brengen,” zei Wang. Hoewel het exclusieve karakter van Clubhouse de intriges rond de app heeft aangewakkerd, ziet Wang niet dat de Android-uitbreiding het succes ervan negatief beïnvloedt. “Ik ben van mening dat de lanceringsstrategie van Clubhouse zeker heeft bijgedragen aan het succes bij het groeien van early adopters. De release van Clubhouse op Android zal nu echter de massale acceptatie opleveren die nodig is voor de volgende fase van het succes en de groei van deze app.”