Skip to content

Krijgen Amazon Prime-studenten echt een goede deal?

8 de september de 2021
amazon prime students 59d27ea9af5d3a0011294386

Is het een goede deal? Zekers! Dit is waarom. Hogeschool is duur. Als je naar een diploma werkt, ben je altijd op zoek naar manieren om wat geld te besparen. Die paar extra dollars kunnen immers het verschil betekenen tussen pizza eten of Ramen-noedels (opnieuw). Amazon kan een geweldige manier zijn om geld te besparen op zaken als schoolboeken en schoolbenodigdheden, maar verzending kan je besparingen ernstig verminderen als je geen Prime-lid bent (Prime is echter niet bepaald gratis). Amazon heeft echter een Prime Student-abonnement dat het gebruik van Prime veel betaalbaarder maakt voor studenten, er is ook een maandelijks betalingsplan, zodat u vooraf niet veel geld hoeft te betalen voor de service.

Wie komt in aanmerking voor Amazon Prime Student?

Amazon Prime Student is exclusief beschikbaar voor hogeschool- en universiteitsstudenten. Als je de dienst wilt gebruiken, moet je ingeschreven zijn op een school voor hoger onderwijs en een .edu-e-mailadres of andere documentatie hebben om dit te bewijzen. De Amazon-studentenkorting is niet beschikbaar voor middelbare scholieren of studenten die nog op de middelbare of basisschool zitten.

Wat kost Amazon’s Prime Student?

Amazon’s Prime Student is beschikbaar als een gratis proefperiode van 6 maanden, waarna je ervoor kunt kiezen om de service te krijgen voor $ 59 per jaar, het equivalent van $ 4,92/maand, of maandelijks te betalen. De maandelijkse kosten bedragen $ 6,49, waardoor het iets duurder is dan alles in één keer betalen (je krijgt 20% korting als je Prime voor het jaar koopt). Als je al een Amazon Prime-account hebt voordat je je aanmeldt voor Amazon Prime Student, zal Amazon het geld terugbetalen dat je hebt betaald voor de rest van je bestaande abonnement voordat je je inschrijft voor de studentenversie van het programma. Studenten in Arizona, Californië, Florida, Kentucky, Michigan, New Jersey, New York, North Carolina, Ohio, Pennsylvania, Tennessee, Texas, West Virginia en Wisconsin moeten ook belasting betalen over hun lidmaatschap.

Wat is het verschil tussen een student en een gewoon Amazon Prime-account?

Voor het grootste deel is er geen verschil tussen een Amazon Prime Student-account en een traditioneel Amazon Prime-account. Met beide soorten accounts krijg je gratis verzending binnen twee dagen, onbeperkt films en tv-programma’s, onbeperkt lezen op elk apparaat, onbeperkte foto-opslag en gratis bezorging op dezelfde dag in sommige gebieden. Het grootste verschil tussen een Prime Student-account en een traditioneel Prime-account komt in de vorm van onbeperkte muziekstreaming. Prime Students-accounts kunnen tegen een kleine vergoeding onbeperkt muziek streamen via Amazon Music Unlimited. Gewone Prime-leden krijgen toegang tot 2 miljoen nummers zonder advertenties. Proefgebruikers van Prime Student verliezen ook de toegang tot de Kindle Owner’s Lending Library en 20% korting op luiers. Een enorm voordeel voor Amazon Prime-studenten: je kunt je gebruikte studieboeken bij het bedrijf inruilen en tot 80% van hun waarde terugverdienen. Dat geld komt in de vorm van een cadeaubon, maar je kunt je omdraaien en dat geld gebruiken om meer studieboeken te kopen of zelfs je maandelijkse Prime-rekening te betalen. Amazon biedt ook routinematig speciale aanbiedingen voor studenten op universiteitsspecifieke items die in een slaapzaal kunnen worden gebruikt. Prime Student-accounts kunnen ook niet worden gedeeld met vrienden en familie. Deze is alleen voor jou.

Hoe vaak kunt u zich inschrijven?

Je kunt je zo vaak inschrijven voor Prime Student als je wilt, in totaal maximaal vier jaar. Dus als het behalen van je diploma acht jaar duurt, kun je maar voor vier daarvan profiteren van de Prime Student-korting (hoewel wie weet, over een paar jaar kan er iets veranderen). Om je aan te melden, heb je een .edu-e-mailadres nodig en moet je Amazon laten weten wanneer je verwachte afstudeerjaar is. als je om de een of andere reden geen .edu-e-mailadres hebt, accepteert Amazon ook de volgende vormen van identificatie via e-mail:

  • Je studentenkaart met daarop de huidige termijn of een vervaldatum; alleen een studentnummer is niet geldig
  • Je transcript of klassenlijst voor het huidige semester met je naam en de naam van je school erop
  • Je collegegeldrekening voor het huidige semester met je naam en de naam van je school erop
  • Een officiële acceptatiebrief voor de komende termijn (moet de inschrijvingsdatum bevatten)

Aan het einde van uw vier jaar schakelt Amazon u automatisch over naar een traditioneel Amazon Prime-account.