Skip to content

Kun je automatisch tweets op Facebook plaatsen?

19 de juli de 2021
GettyImages 185223738 56a691fd5f9b58b7d0e3a1d9

Als je zowel een Facebook- als een Twitter-account beheert, heb je misschien momenten waarop je een tweet rechtstreeks op Facebook wilt plaatsen; het is zeker gemakkelijker dan handmatig dezelfde inhoud op elke site te moeten invoeren. Gelukkig kun je Twitter aan Facebook koppelen, zodat je een tweet kunt plaatsen en deze op je Facebook-profiel kunt laten verschijnen. In 2018 bracht Facebook een update uit die de mogelijkheid om automatisch tweets op Facebook-profielen te plaatsen, verwijderde. Tools van derden kunnen echter nog steeds communiceren met Facebook-pagina’s.

Hoe Twitter en Facebook te verbinden

Hieronder vindt u uw enige opties om met Twitter en Facebook te werken.

Tweets op je Facebook-pagina plaatsen

Als je een Facebook-pagina hebt die je wilt bijwerken met elke nieuwe tweet die je maakt, kun je je tweets converteren naar een RSS-feed en de feed importeren in een service die de inhoud automatisch op je Facebook-pagina plaatst. Dit zijn de basisstappen:

  1. Maak een RSS-feed van uw Twitter-profiel. Je hebt hiervoor een app of website van derden, zoals TwitRSS.me, nodig. Vergeet niet om de URL-link naar uw nieuwe RSS-feed op te slaan. Je hebt het later nodig.

  2. Maak een IFTTT-account aan. IFTTT is een gratis dienst waarmee je verschillende apps met elkaar kunt verbinden. U kunt het gebruiken om uw Facebook- en Twitter-accounts te koppelen.

  3. Gebruik IFTTT om de feed via uw Facebook-pagina te laten lopen. U kunt dit doen door naar de Create Your Own-pagina te gaan en RSS te kiezen. Gebruik de RSS-link die u in de bovenstaande stap hebt gegenereerd.

Gebruik een postservice voor sociale media

Om hetzelfde op je Twitter-profiel en Facebook-pagina te plaatsen zonder tussen de sites te hoeven schakelen, kun je een social media-postplatform zoals Buffer, Later, Hootsuite of CoSchedule gebruiken. Je kunt identieke berichten op meerdere platforms plannen om in wezen automatisch tweets op een Facebook-pagina te plaatsen, en vice versa.

CoSchedule Twitter en Facebook gelijktijdig posten