Skip to content

Kun je de apps verwijderen die bij de iPhone worden geleverd?

18 de juli de 2021
deletesymbol 5bd23c07c9e77c0026eae791

De meeste apps die vooraf op elke iPhone zijn geïnstalleerd, zijn goed en nuttig. Van muziek tot agenda, camera tot telefoon en meer, het zijn geweldige apps voor wat de meeste mensen willen doen. Maar er zijn meer apps die vooraf op elke iPhone zijn geïnstalleerd, zoals kompas, rekenmachine, herinneringen, tips en andere, die veel mensen nooit gebruiken. Waarom apps op je telefoon laten staan ​​als je ze niet gebruikt? Dit is vooral het geval als je onvoldoende opslagruimte op je telefoon hebt. In dat geval heb je je misschien afgevraagd: kun je de ingebouwde apps die bij de iPhone worden geleverd verwijderen?

Het verwijderen van vooraf geïnstalleerde apps hangt af van uw besturingssysteem

Of u de vooraf geïnstalleerde apps op uw iPhone kunt verwijderen, hangt af van de versie van iOS die u gebruikt. Als je iOS 10 of hoger op je apparaat hebt staan, kun je vooraf geïnstalleerde apps verwijderen. Gebruikers met iOS 9 of eerder kunnen de standaard-apps die Apple vooraf op de iPhone laadt niet verwijderen. Hoewel dit frustrerend is voor iOS 9-gebruikers die totale controle over hun apparaten willen, doet Apple dit om ervoor te zorgen dat alle gebruikers dezelfde basiservaring hebben en kunnen worden opgelost door een eenvoudige OS-upgrade.

Vooraf geïnstalleerde apps verwijderen in iOS 10 en hoger

Het verwijderen van de ingebouwde apps die bij iOS 10 en hoger worden geleverd, is eenvoudig. U verwijdert deze apps op dezelfde manier als u apps van derden verwijdert:

 • Tik en houd de app die je wilt verwijderen vast totdat deze begint te trillen en tik vervolgens op de X in de app en tik op Verwijderen.
 • In iOS 14 en hoger kun je ook tikken op App verwijderen uit het pop-upmenu en dan App verwijderen.

Niet alle standaard iPhone-apps kunnen worden verwijderd. Degene die je kunt verwijderen zijn:

Apple Boeken Rekenmachine Kalender Kompas Contacten
FaceTime Bestanden Vind mijn vrienden Huis iCloud-schijf
Itunes winkel Mail Kaarten Muziek Meten
Nieuws Opmerkingen: Podcasts Herinneringen Aandelen
Tips Videos Spraak memos Kijk maar Weer

Als u van gedachten verandert en een app terug wilt, kunt u ingebouwde apps opnieuw installeren door ze opnieuw te downloaden uit de App Store.

Vooraf geladen apps verwijderen op gejailbreakte iPhones

Nu het goede nieuws voor iOS 9-gebruikers: als je technisch onderlegd bent en een beetje durft, is het mogelijk om de vooraf geïnstalleerde apps op je iPhone te verwijderen. Apple plaatst controles over wat gebruikers kunnen doen met iPhones. Daarom kun je deze apps normaal gesproken niet verwijderen op iOS 9 en eerder. Een proces genaamd jailbreak verwijdert de bedieningselementen van Apple en laat je vrijwel alles doen met je telefoon, inclusief het verwijderen van de ingebouwde apps. Als je dit wilt proberen, jailbreak je iPhone en installeer dan een van de apps voor gejailbreakte telefoons waarmee je deze apps kunt verbergen of verwijderen. Binnenkort zul je vrij zijn van de apps die je niet wilt. Tenzij je echt technisch onderlegd bent (of dicht bij iemand bent die dat wel is), kun je dit het beste niet doen. Jailbreaken, en vooral het verwijderen van dit soort iOS-kernbestanden, kan heel fout gaan en je iPhone beschadigen. Als dat gebeurt, kunt u de telefoon mogelijk herstellen door deze terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Maar dat werkt misschien niet en je zou kunnen zitten met een niet-functionerende telefoon die Apple mogelijk weigert te repareren. U moet hier dus echt de risico’s afwegen voordat u doorgaat. Het is misschien beter om te overwegen uw besturingssysteem te upgraden of in plaats daarvan een nieuwe telefoon aan te schaffen.

Hoe iPhone-apps te verbergen met behulp van beperkingen

OK, dus als iOS 9-gebruikers de standaard-apps niet kunnen verwijderen, wat kun je dan doen? De eerste optie is om ze uit te schakelen met behulp van de ingebouwde Beperkingen-functie van iOS. Met deze functie kunt u bepalen welke apps en services beschikbaar zijn op uw telefoon. Het wordt meestal gebruikt met kinderen of door het bedrijf uitgegeven telefoons, maar zelfs als dat niet jouw situatie is, is dit de beste keuze. Als u Beperkingen gebruikt, worden de apps niet van uw telefoon verwijderd; het verbergt ze gewoon. De apps nemen dus nog steeds opslagruimte in beslag, maar je hoeft ze in ieder geval niet te zien. Schakel Beperkingen in om deze optie te gebruiken. Als dat klaar is, kun je de volgende apps verbergen:

AirDrop App Winkel Apple Boeken Camera CarPlay
FaceTime Itunes winkel Mail Nieuws Podcasts
Safari Siri Portemonnee

Wanneer de apps worden geblokkeerd, verdwijnen ze van de telefoon alsof ze zijn verwijderd. In dit geval kunt u ze echter terugkrijgen door Beperkingen uit te schakelen of uw instellingen te wijzigen.

Hoe iPhone-apps in mappen te verbergen

Als u Beperkingen liever niet inschakelt, kunt u de apps ook gewoon verbergen. Om dat te doen:

 1. Maak een map en plaats alle apps die je wilt verbergen erin
 2. Verplaats de map naar zijn eigen startschermpagina (door de map naar de rechterrand van het scherm te slepen totdat deze naar een nieuw scherm gaat), weg van de rest van uw apps.

Deze aanpak helpt niet als je de stock-apps wilt verwijderen om opslagruimte te besparen, maar het is behoorlijk effectief als je gewoon wilt opruimen. Meer van Lifewire

 • Hoe u ontbrekende apps terug kunt krijgen op uw iPhone

 • Een vrouw die aandachtig naar haar telefoon kijkt

  Hoe apps op iPhone 12 te verwijderen

 • Gevlekte uil verstopt in boomstam

  Hoe iMessage-apps op iPhone of iPad te verbergen

 • Een moeder en twee kinderen die een iPad op de bank gebruiken

  Hoe apps op een iPad te verwijderen

 • Illustratie van een persoon die de Weer-app op zijn iPhone niet kan verplaatsen

  Hoe u uw standaardapps op de iPhone kiest

 • Persoon die een iPhone gebruikt met verschillende apps op het scherm met verwijderpictogrammen erop

  Apps van uw iPhone verwijderen

 • Apple Ipod Touch & Imac-toetsenbord

  Hoe apps van iPod Touch te verwijderen

 • Telefoon met pictogrammen die erboven zweven

  Hoe u iPhone-apps kunt downloaden die u al hebt gekocht

 • Vrouw zittend op de bank, met behulp van haar smartphone

  De iPhone-app-bibliotheek gebruiken

 • Persoon die aan een telefoon werkt

  Hoe apps op Android te verwijderen

 • Pictogrammen iPhone-apps

  Apps beheren op het startscherm van de iPhone

 • Jonge vrouw zittend op gras met behulp van een mobiele telefoon

  Je telefoon jailbreaken

 • Apps downloaden naar een smartphone

  Een iPhone repareren die geen apps kan updaten

 • Mensen onder de verf die een selfie maken op een iPhone

  Hoe u uw iPhone kunt aanpassen

 • Persoonsvergrendeling-apps op iPhone

  Apps op elke iPhone vergrendelen

 • Verwijderen met focus op return-knop bedekt met binaire code

  Hoe verwijderde foto’s op iPhone te herstellen

reddingsdraad

Volg ons

 • Facebook

 • Over ons
 • Reclame maken
 • Privacybeleid
 • Cookie beleid
 • carrières
 • Redactionele richtlijnen
 • Contact
 • Gebruiksvoorwaarden
 • EU-privacy
 • Privacyverklaring Californië
 • TRUSTe

Uw privacyrechten

Lifewire en onze externe partners gebruiken cookies en verwerken persoonlijke gegevens zoals unieke identificatiegegevens op basis van uw toestemming om informatie op een apparaat op te slaan en/of te openen, gepersonaliseerde advertenties weer te geven en voor inhoudsmeting, doelgroepinzicht en productontwikkeling. Klik hieronder om uw toestemmingskeuzes voor Lifewire.com te wijzigen of in te trekken, inclusief uw recht om bezwaar te maken wanneer een legitiem belang wordt gebruikt. U kunt uw instellingen op elk moment bijwerken via de link “EU-privacy” onderaan elke pagina. Deze keuzes worden wereldwijd aan onze partners gesignaleerd en hebben geen invloed op de browsegegevens. Lijst met partners (leveranciers)

Wij en onze partners verwerken gegevens om:

Scan actief apparaatkenmerken voor identificatie. Gebruik nauwkeurige geolocatiegegevens. Informatie op een apparaat opslaan en/of openen. Selecteer gepersonaliseerde inhoud. Maak een gepersonaliseerd inhoudsprofiel. Meet advertentieprestaties. Selecteer basisadvertenties. Maak een gepersonaliseerd advertentieprofiel. Selecteer gepersonaliseerde advertenties. Pas marktonderzoek toe om doelgroepinzichten te genereren. Inhoudsprestaties meten. Ontwikkelen en verbeteren van producten. Lijst met partners (leveranciers)