Skip to content

Kun je je iPhone downgraden vanaf iOS 7?

18 de augustus de 2021
ios 7 598c78e0054ad90011729fb8

Houd je niet van de iOS 7-upgrade en zou je willen dat je je iPhone terug kon downgraden naar iOS 6? Je bent niet alleen. Miljoenen mensen hebben snel een upgrade naar iOS 7 uitgevoerd nadat Apple het had uitgebracht. Velen van hen waren enthousiast over de nieuwe functies en het nieuwe ontwerp. Anderen waren echter niet blij met de grote veranderingen die met de upgrade gepaard gingen. Dit is wat u moet weten als dit uw situatie is.

Het korte antwoord: Nee, u kunt niet downgraden

Als je in de groep zit die niet tevreden is met iOS 7, vraag je je misschien af ​​of er een manier is om iOS 7 te de-installeren en te downgraden naar iOS 6. Helaas is er voor de gemiddelde gebruiker geen manier om te downgraden van iOS 7. Technisch gezien een downgraden is mogelijk. We zullen dat later in dit artikel behandelen. Maar het downgraden van je versie van iOS is behoorlijk moeilijk en vereist serieuze technische vaardigheden.

Waarom u niet kunt downgraden vanaf iOS 7

Als u begrijpt waarom er geen gemakkelijke manier is om te downgraden van iOS 7 naar iOS 6, moet u begrijpen hoe Apple iOS uitbrengt. Wanneer u een nieuwe versie van iOS installeert, of dat nu een grote upgrade is zoals iOS 7 of een kleine update zoals iOS 6.0.2, maakt uw apparaat verbinding met de servers van Apple. Het doet dit om te controleren of het besturingssysteem dat u installeert is “ondertekend” door Apple (andere bedrijven gebruiken hetzelfde proces). Dit is erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat u een officiële, veilige versie van iOS installeert, niet een die niet goed werkt of waarmee door hackers is geknoeid. Wanneer de servers van Apple bevestigen dat de versie die u installeert, is ondertekend, gaat de upgrade verder. Zo niet, dan blokkeert het de installatie. Het belangrijkste is dat als Apple stopt met het ondertekenen van een bepaalde versie van iOS, je de niet-ondertekende versies niet kunt installeren. Dat is wat het bedrijf heeft gedaan met iOS 6. Telkens wanneer Apple een belangrijke nieuwe versie van het besturingssysteem uitbrengt, blijft het voor een korte tijd de vorige versie ondertekenen, zodat mensen kunnen downgraden als ze dat willen. In dit geval heeft Apple een tijdje zowel iOS 7 als iOS 6 ondertekend, maar stopte met het ondertekenen van iOS 6 in september 2013. Dit betekent dat je kunt iOS 6 niet meer installeren op alle apparaten omdat de servers van Apple de installatie blokkeren wanneer uw apparaat met hen controleert. Voor een nog meer diepgaande blik op dit onderwerp, ga naar Hoe iOS te downgraden zonder gegevens te verliezen.

Hoe zit het met jailbreaken om iOS te downgraden?

Maar hoe zit het met jailbreaken, vragen sommigen van jullie zich misschien af. Als mijn apparaat gejailbreakt is, kan ik dan downgraden? Het snelle antwoord is ja, maar het langere en nauwkeurigere antwoord is dat het behoorlijk moeilijk is. Als je telefoon gejailbreakt is, is het mogelijk om te herstellen naar oudere versies van iOS die Apple niet langer ondertekent. Maar dit is alleen mogelijk in de zeldzame situatie dat je hebt een back-up gemaakt van iets genaamd SHSH-blobs voor het besturingssysteem waarnaar u wilt terugkeren. Ik zal je de volledige kern van wat dit betekent besparen (deze site heeft een gedetailleerde technische uitleg van SHSH-blobs en het downgradeproces), maar SHSH-blobs zijn stukjes code die verband houden met het ondertekenen van het besturingssysteem. Als je ze hebt, kun je je iPhone misleiden om code uit te voeren die niet langer door Apple is ondertekend. Maar het addertje onder het gras is dat je SHSH-blobs moet hebben opgeslagen van de versie van de iOS waarnaar je wilt downgraden voordat Apple stopte met het ondertekenen ervan. Als je dat niet hebt, is downgraden vrijwel onmogelijk. Dus, tenzij je je SHSH-blobs hebt opgeslagen voordat je de upgrade naar iOS 7 hebt uitgevoerd, of een betrouwbare bron kunt vinden om ze te krijgen, kun je niet meer terug.

Waarom je bij iOS 7 moet blijven

Dus als je iOS 7 gebruikt en het niet leuk vindt, kun je niet veel doen. Dat gezegd hebbende, hebben mensen vaak meer bezwaar tegen het idee van verandering dan tegen de verandering zelf. IOS 7 is een grote verandering ten opzichte van iOS 6 en het is even wennen. Misschien merk je na een paar maanden dat de dingen die je er nu niet leuk aan vindt, bekend zijn en je niet langer lastig vallen. Dat kan met name het geval zijn met enkele van de belangrijkste nieuwe functies die in iOS 7 zijn geïntroduceerd, waaronder Control Center, Activation Lock en AirDrop. Het repareerde ook een heleboel bugs en voegde meer beveiligingsfuncties toe. Alles bij elkaar genomen, is iOS 7 veel veranderd, maar de meeste van die veranderingen zijn ten goede en zullen je iPhone nuttiger maken.