Skip to content

Kun je Sony VR op een pc gebruiken?

7 de juni de 2022
psvr a09f85a58c50493d90eab93990374f55

In dit artikel wordt uitgelegd of je een PSVR al dan niet met een pc kunt gebruiken en hoe dit het vaakst wordt gedaan. Het gebruik van een PSVR op pc wordt officieel niet ondersteund. Dit betekent dat deze functionaliteit afhankelijk is van softwareondersteuning van derden en voortdurend aan verandering onderhevig is. Dus PSVR-functionaliteit op pc is nooit gegarandeerd.

Kun je PSVR op pc gebruiken?

Ja, dat kan, maar er is een addertje onder het gras: het komt door software van derden, zoals Trinus PSVR. Trinus PSVR is een applicatie waarmee je niet-VR-games in VR op PSVR kunt spelen via Trinus’ eigen conversieproces. Je kunt Trinus PSVR ook gebruiken om je PSVR te gebruiken met SteamVR om native, traditionele VR-games te spelen, zoals Half-Life: Alyx. Software zoals Trinus PSVR dekt echter niet elke basis als het gaat om het gebruik van een PSVR op pc. Voor volledige VR-tracking met controllers heb je controllers voor één nodig, maar je zult ook andere software zoals PS Move Service moeten gebruiken om die aan de gang te krijgen. PS Move Service is een app die PlayStation Move-controllers en PlayStation Eye-camera’s op pc beheert, die je in combinatie met de PSVR kunt gebruiken voor native VR-ervaringen. Als alle componenten zijn ingesteld, kun je je PSVR op pc echter gebruiken om bijna alles te doen wat elke andere VR-headset voor pc kan doen.

Hoe PSVR op pc te gebruiken

Afhankelijk van welke hardware je hebt en wat je met je PSVR op je pc wilt doen, kan het installatieproces van persoon tot persoon aanzienlijk verschillen. Er zijn echter een paar belangrijke stappen die iedereen die PSVR op pc wil gebruiken, moet doorlopen. Eerst moet je je PSVR zelf hebben aangesloten en herkend door je computer. Dit houdt in dat u software zoals Trinus PSVR moet downloaden, samen met de instructies op het scherm. Zodra je PSVR is aangesloten en wordt herkend door Trinus, kun je Trinus zelf gebruiken om niet-VR-games in VR te spelen. Je kunt kiezen uit kant-en-klare profielen voor individuele games, of je kunt de ervaring zelf aanpassen. Je kilometers zullen echter variëren bij het spelen van niet-VR-games in VR, en je zult waarschijnlijk op zijn minst wat aanpassingen moeten doen om je op je gemak te voelen, en sommige games zullen het conversieproces beter aan dan andere. Als je echte VR-games met PSVR op pc wilt spelen, kun je Trinus hiervoor ook gebruiken. Als de game die je wilt spelen een gamepad of toetsenbord en muis in VR ondersteunt, kun je dat zonder meer werk doen via SteamVR met Trinus. Als je volledige VR-tracking wilt gebruiken met controllers met PSVR, moet je eerst je controllers hebben en instellen. Afhankelijk van wat je wilt gebruiken, moet je extra software downloaden (zie PS Move-service hierboven) waarmee je PS Move-controllers met PSVR kunt gebruiken.

FAQ

  • Hoe weet ik of mijn pc VR-ready is?

    Zoek de minimale hardwarespecificaties van uw VR-fabrikant op en zorg ervoor dat uw pc voldoet aan de CPU-, geheugen-, RAM- en weergavebasislijnen. Je kunt ook andere tools gebruiken, zoals SteamVR Performance Test, om te controleren of je pc VR-ready is.

  • Wat kan ik doen met mijn VR-headset?

    Naast gamen kun je VR-films of -video’s bekijken of mediteren met je headset. Als je Sony VR hebt, kun je je PSVR-headset ook gebruiken om films van de ingebouwde Blu-ray-speler of streaming-apps te kijken. Selecteer Instellingen > Apparaten > PlayStation VR > Scherm grootte > en kies uw favoriete kijkervaring.