Skip to content

Lange regels configureren om automatisch in Outlook in te pakken

14 de juli de 2021
GettyImages 1094187008 1a1f33098edd4a199c66559146ae5fe0

Lange regels kunnen moeilijk te lezen zijn in e-mails, dus het is altijd de juiste e-mailetiquette om de regels van uw berichten op te splitsen in iets tussen 65 en 70 tekens. Microsoft Outlook heeft een handige instelling om de regelomloop in te stellen op het gewenste nummer. Hier leest u hoe u het tekennummer waarop een regeleinde optreedt in Outlook kunt aanpassen. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Outlook voor Microsoft 365, Outlook 2019, Outlook 2016, Outlook 2013 en Outlook 2010.

Hoe lange regels automatisch in Outlook in te pakken

Wanneer u lange regels tekst laat doorlopen, breekt de Outlook-e-mailclient automatisch zinnen af ​​van de huidige regel om op een nieuwe regel te beginnen. Dit verkort de lengte van alle uitgaande e-mails en is vergelijkbaar met het verkleinen van de marges van de schrijfruimte.

 1. Open Outlook en ga naar de het dossier menu.

  De kop Bestand

 2. Selecteer Opties.

  Het tabblad Outlook-bestand met de kop Opties gemarkeerd

 3. In Outlook-opties, selecteer Mail.

  Outlook-opties met Mail geselecteerd

 4. Scroll naar Berichtformaat.

  Berichtindeling is gemarkeerd in Outlook.

 5. In Tekst automatisch laten teruglopen bij teken, voer een getal in om aan te geven waar u wilt dat Outlook tekst terugloopt. Houd het tussen de 65 en 70 tekens.

  Sectie Berichtopmaak met Tekstterugloop bij Karakter geselecteerd

 6. Selecteer OK om de wijzigingen toe te passen en het venster te sluiten.

  De OK-knop

Mogelijk moet u experimenteren met het aantal tekens om uw e-mails eruit te laten zien zoals u dat wilt. Als u het aantal tekens moet wijzigen, herhaalt u de stappen totdat u tevreden bent.