Skip to content

Leef iBridge breidt iPhone-, iPad-geheugen uit

5 de augustus de 2021
Leef iBridge 56a7618d3df78cf772956851 3a483d74f46c42e9a5e191aa56db6b1e

Extra geheugen voor gadgets krijgen kan tegenwoordig behoorlijk goedkoop zijn. Tenzij je het hebt over Apple’s iPhone en iPad, tenminste. Dankzij de afwezigheid van een geheugenkaartsleuf, betekent het krijgen van extra opslagruimte voor beide apparaten in wezen dat je extra moet betalen om de 64GB- of 128GB-modellen te krijgen. Voor mensen die kiezen voor de 16 GB-versies van het apparaat vanwege de kosten of alleen vanwege het principe ervan, houdt het leven met Apple’s apparaten met een kleinere capaciteit in dat media vaak worden gewist, vooral met geheugenverslindende functies zoals de “Recent verwijderde” back-upfunctionaliteit of wanneer “Fotostream” is geactiveerd. Het is een probleem dat vooral frustrerend is voor mensen die graag video’s opnemen of films downloaden naar hun apparaten, waardoor de beschikbare ruimte voor apps verder wordt beperkt.

Het is blijkbaar een uitdaging voor veel mensen als het groeiende segment van uitbreidbare geheugenopties voor de iPhone en iPad een indicatie is. Voorbeelden van dergelijke apparaten zijn de draagbare schijven iXpand en Wireless Connect van Sandisk. Nu komt een ander soortgelijk gadget in de strijd met de Leef iBridge Mobile Memory-schijf. Net als de iXpand schuwt de Bridge de draadloze benadering van de Connect en kiest voor een fysieke verbinding.

Uniek ontwerp

Aan het ene uiteinde bevindt zich een standaard USB-connector voor koppeling met desktops en laptops. Aan de andere kant bevindt zich een Lightning-connector om het apparaat aan te sluiten op Apple’s nieuwste iPhone- en iPad-aanbiedingen. In tegenstelling tot de iXpand heeft de iBridge echter een minder rechtlijnige ontwerpbenadering waardoor hij achter de iPhone of iPad kan worden geplaatst. Het is een interessante keuze die zowel voor- als nadelen heeft. Het belangrijkste voordeel is een schonere, elegantere uitstraling. In plaats van dat een dongle er gewoon uitsteekt, verbergt het gebogen ontwerp van de iBridge deze achter de smartphone of tablet. Het nadeel is dat het niet werkt met dikkere hoesjes, dus je moet je telefoon eruit halen. Het gebruik van de iBridge zelf is vrij eenvoudig. Sluit hem voor de eerste keer aan en hij zal je vragen om de iBridge-app te downloaden. Eenmaal geïnstalleerd, kunt u de app gebruiken om toegang te krijgen tot de functies van de gadget. Deze omvatten het verplaatsen of kopiëren van media van en naar uw Apple-apparaat, inclusief foto’s of video’s. Je kunt apps niet verplaatsen zoals met Android-apparaten, maar dat is meer een probleem met iOS dan met de iBridge. De overdrachtssnelheden zijn niet zo snel als wanneer u uw iPhone of iPad op een computer aansluit, maar zijn nog steeds handig wanneer u onderweg bent en uw laptop of desktop-pc niet in de buurt hebt. Het kostte me bijvoorbeeld ongeveer 6 minuten om iets meer dan een halve gig aan foto’s en video’s van mijn iPhone 6 naar de geheugenkaart over te zetten.

Maak foto’s rechtstreeks vanuit de app

Je kunt ook foto’s in Instagram-stijl rechtstreeks vanuit de iBridge-app maken, waardoor ze op de draagbare schijf zelf worden opgeslagen. Het is een functionaliteit die beperkt is tot het maken van foto’s en niet van toepassing is op video. Net als de iXPand is een leuke functie van de iBridge de mogelijkheid om video rechtstreeks vanaf de stick op je iPhone en iPad te bekijken. Dit geldt voor videoformaten die beide apparaten normaal gesproken niet kunnen afspelen zonder de benodigde apps te downloaden, zoals bijvoorbeeld MKV. Om de functionaliteit te testen, hebben we enkele fansubbed anime in MKV-formaat in de iBridge geladen en het was in staat om ze af te spelen en zelfs ondertitels te tonen. We kwamen problemen tegen met een paar bestanden waarbij de film vaak pauzeerde om de volgende scène te laden en ook geen ondertitels weergaf. Voor het grootste deel is het echter een functie die goed werkt. In plaats daarvan zouden we zeggen dat het grootste probleem voor het apparaat de prijs is, die varieert van $ 60 voor 16 GB tot $ 400 voor 256 GB. Tegen die prijzen kunnen sommige mensen gewoon kiezen voor een goedkoper alternatief of uitgeven aan een iPhone of iPad met een hogere capaciteit. Toch is de Leef iBridge een mooie aanvulling op de groeiende lijn van draagbare geheugensticks en schijven voor iOS-apparaten. Als je op zoek bent naar manieren om het geheugen van je iPhone of iPad snel uit te breiden en de prijs niet erg vindt, dan is de iBridge een gadget dat het proberen waard is.

Beoordeling: 3,5 van de 5