Skip to content

Leer hoe u de MacOS Mail Auto-Complete List opschont

18 de juli de 2021
GettyImages 513496597 5a3c552be258f80036b7dafd 5c782f4446e0fb0001edc7c1

Wat te weten

 • Open Mail en selecteer Venster in de menubalk. Kiezen Vorige ontvangers.
 • Selecteer het item of de items die u wilt verwijderen. Kiezen Verwijder van Lijst.
 • Een e-mailadres op een contactkaart rechtstreeks verwijderen uit Contacten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de lijst met automatisch aanvullen van macOS Mail opschont in macOS Catalina (10.15) via OS X Mountain Lion (10.8).

De lijst voor automatisch aanvullen opschonen in MacOS Mail

De Apple macOS Mail-applicatie heeft een goed geheugen als het gaat om het terughalen van de mensen die je in het verleden hebt gemaild. Het geheugen is zo goed dat Mail nooit een e-mailadres vergeet. U moet deze handmatig verwijderen. Je kunt het e-mailadres van één persoon verwijderen of alle oude adressen die je niet meer nodig hebt verwijderen door meerdere adressen tegelijk te selecteren in de lijst met automatisch aanvullen. Ga als volgt te werk om de automatisch aangevulde lijst met adressen van eerdere ontvangers in macOS Mail op te schonen:

 1. Open Mail op uw Mac door op de Mail pictogram in het Dock.

 2. Selecteer Venster in de menubalk Mail en kies Vorige ontvangers in het vervolgkeuzemenu.

  Mail-app-menu met vorige ontvangers

 3. In de Vorige ontvangers venster, klik op de Laatst gebruikt header zodat de adressen worden gesorteerd met de minst recent gebruikte bovenaan. Als de lijst veel vermeldingen van enkele jaren geleden bevat, kunt u ze veilig per jaar verwijderen, hetzij omdat u geen contact meer met die persoon opneemt of omdat die persoon een nieuwer e-mailadres gebruikt. U kunt ook sorteren op naam of e-mailadres.

  Vorige Ontvangerslijst voor macOS Mail-app

 4. Om een ​​groep oude vermeldingen te selecteren, klikt u op de eerste vermelding en vervolgens op Verschuiving+Klik de laatste om ze allemaal te markeren. Bekijk de lijst. Als u een of meer items in de groep ziet die u niet wilt verwijderen, Opdracht+Verschuiving individuele adressen om ze uit te lichten.

 5. Klik Verwijder van Lijst om alle gemarkeerde oude vermeldingen te verwijderen.

  Vorige lijst met ontvangers in de macOS Mail-app

Om een ​​groep gemarkeerde items te deselecteren, Keuze+Klik op een van hen, die alles deselecteert, behalve het item waarop u optie-klikt.

Een enkel oud adres verwijderen

Als u niet op groothandelsniveau wilt werken, kunt u zoeken naar specifieke personen met behulp van de zoekvak aan de bovenkant van de Vorige ontvangers scherm. Voer de naam van een persoon in en zie meteen alle e-mailadressen die Mail voor die persoon heeft opgeslagen, samen met de datums waarop u ze voor het laatst hebt gebruikt. Afhankelijk van de laatste gebruiksdatum, kunt u mogelijk alle behalve het meest recente e-mailadres van die persoon veilig verwijderen. Als u een e-mailadres hebt ingevoerd op een contactkaart voor iemand in de Contacten app, kunt u het adres niet verwijderen in de Vorige ontvangers scherm. U moet deze van de contactkaart verwijderen.