Skip to content

Leer Siri namen uit te spreken en bijnamen te gebruiken

10 de juli de 2021
129202541 56a533425f9b58b7d0db729a

Siri doet verrassend goed werk bij het uitspreken van namen, maar het is niet perfect. En wij ook niet. Soms heeft Siri zo’n moeite om een ​​dik accent te vinden dat een naam volledig onherkenbaar wordt. Als je om te beginnen een zeldzame of moeilijk uit te spreken naam hebt, kan het probleem nog groter worden. Maar er zijn een paar eenvoudige oplossingen. Je kunt Siri leren hoe je een naam uitspreekt of je kunt een contact een bijnaam geven. Hier is hoe. Deze handleiding is van toepassing op iOS 12+.

Siri leren een naam uit te spreken

Als Siri een naam verkeerd uitspreekt, zeg het dan onmiddellijk: “Zo zeg je dat nietHet zal u vragen de naam uit te spreken en u een keuze aan uitspraken bieden. Als alternatief kunt u een contact een fonetische spelling geven om Siri te helpen.

  1. Open de Contacten app en selecteer het item dat u wilt bewerken.

  2. Selecteer Bewerk bovenaan het scherm.

  3. Scroll naar beneden en selecteer Veld toevoegen.

  4. U kunt ervoor kiezen om een ​​toe te voegen Fonetische Voornaam, Fonetische achternaam, of Fonetische middelste naam. Na het toevoegen, spelt u de naam zoals deze klinkt.

Hoe geef je jezelf een bijnaam?

Siri je met een andere naam laten bellen is een van de gemakkelijkste taken die je kunt uitvoeren. Activeer Siri en zeg: “Bel me…” gevolgd door de bijnaam die je wilt gebruiken. Het leuke is dat Siri alle gedeelde contactlijsten op het account bijwerkt. Dus als u een lijst met contactpersonen deelt met uw echtgenoot, verschijnt uw bijnaam ook op hun lijst met contactpersonen.

Hoe geef je iemand anders een bijnaam?

Je kunt iedereen een bijnaam geven door een bijnaamveld toe te voegen in de app Contacten. Dit werkt hetzelfde als het toevoegen van de fonetische spelling: ga naar Bewerk > Veld toevoegen > Bijnaam. Nadat je een bijnaam hebt toegevoegd, kun je de persoon met zijn hele naam of zijn bijnaam aanduiden wanneer je Siri gebruikt om hem te bellen of te sms’en. Vergeet niet om ze een bijnaam te geven die gemakkelijk uit te spreken is. Er is geen veld “Fonetische bijnaam”.

Hoe speel je leuke bijnaamgrappen

De mogelijkheid om contacten een bijnaam te geven, opent een aantal wegen voor kattenkwaad. De beste onderwerpen van deze grappen zijn familieleden en vrienden. We raden bijvoorbeeld niet aan om “Ball and Chain” als bijnaam van uw echtgenoot te gebruiken, maar ja, dat kan. Je kunt iemand zelfs “The Dude Who Owes Me 5 Bucks” noemen, wat hilarisch is als ze naast je staan. Vergeet niet om het precies zo te zeggen als in de bijnaam, anders zou Siri kunnen denken dat u de persoon probeert te betalen met Apple Pay. Bekijk onze gids voor meer leuke iPhone- en iPad-grappen.