Skip to content

Lettertypen valideren met Lettertypenboek

21 de juni de 2021
ValidateFonts 56fc15ee5f9b586195a9308f

Lettertypen lijken onschuldige bestanden, en meestal zijn ze dat ook. Net als elk computerbestand kunnen lettertypen echter beschadigd of beschadigd raken. Als dat gebeurt, kunnen ze problemen veroorzaken met documenten of applicaties. Gebruik Lettertypeboek op uw Mac om geïnstalleerde lettertypen te valideren om ervoor te zorgen dat de bestanden veilig kunnen worden gebruikt. De informatie in dit artikel is van toepassing op Lettertypeboek op Macs met macOS Big Sur (11) tot OS X Panther (10.3). Als een lettertype niet correct wordt weergegeven in een document, is het lettertypebestand mogelijk beschadigd. Als een document niet kan worden geopend, is het mogelijk dat een van de lettertypen in het document het probleem is. Met Lettertypeboek kunt u lettertypen testen op problemen en ze verwijderen. U kunt lettertypen ook valideren voordat u ze installeert om toekomstige problemen te voorkomen. Het valideren van lettertypen tijdens de installatie kan niet voorkomen dat de bestanden later beschadigd raken, maar het voorkomt wel dat u probleembestanden installeert. Lettertypeboek is inbegrepen bij macOS Big Sur (11) tot en met OS X 10.3. U vindt Lettertypeboek in de map Programma’s. U kunt Lettertypeboek ook starten door de Gaan menu in de Finder-menubalk, kies Toepassingenen dubbelklik vervolgens op de Lettertypeboek toepassing.

Geïnstalleerde lettertypen valideren met Lettertypenboek

Als je een probleem hebt met een lettertype, controleer het dan in Lettertypeboek. U kunt ook af en toe alle lettertypen op uw Mac controleren om voorzichtig te zijn. Ga als volgt te werk om geïnstalleerde lettertypen in Lettertypeboek te valideren:

 1. Open Lettertypeboek door erop te klikken in de Toepassingen map of door deze te openen vanuit de Gaan menu.

 2. Selecteer het lettertype of de lettertypen die u wilt valideren door de lettertypenaam of -namen te selecteren in de lijst met lettertypen in Lettertypeboek. Mogelijk moet u naar beneden scrollen om het lettertype te vinden.

  Selectie van lettertypen in Lettertypeboek op een Mac

 3. Selecteer het dossier in de menubalk Lettertypeboek en kies Lettertype valideren uit het vervolgkeuzemenu.

  Menu Bestand in Lettertypeboek op een Mac met Lettertype valideren gemarkeerd

 4. Evalueer de resultaten in het venster Lettertypevalidatie. Hopelijk ziet u alle groene cirkels met vinkjes erin naast de namen van de lettertypen, wat aangeeft dat de lettertypen veilig te gebruiken zijn. Als u een probleemlettertype ziet dat wordt aangegeven door een rode cirkel met een X erin, schakelt u het selectievakje naast de naam van het lettertype in en selecteert u Verwijder aangevinkt om het te verwijderen.

  Lettertypevalidatiescherm met een beschadigd lettertype

U wordt door uw Mac gevraagd om uw wachtwoord in te voeren voordat het beschadigde lettertype wordt verwijderd. Als u een groot aantal lettertypen hebt geïnstalleerd, kunt u ze allemaal tegelijk valideren, in plaats van afzonderlijke lettertypen of lettertypefamilies te selecteren. Selecteer Bewerk op de menubalk Lettertypeboek en kies Selecteer alles. In de het dossier menu, selecteer Lettertypen validerenen Lettertypeboek valideert alle geïnstalleerde lettertypen.

Dubbele lettertypen verwijderen

Als u al uw lettertypen valideert, vindt u mogelijk dubbele lettertypen. Een banner aan de onderkant van het lettertypeboekscherm geeft aan of er duplicaten zijn. Kiezen Automatisch oplossen om duplicaten in één keer te verwijderen zonder een beoordeling. Een meer voorzichtige benadering is om te selecteren: Handmatig verwijderen voor meer informatie over de dubbele lettertypen op uw Mac.

Lettertypeboek met dubbele lettertypebanner

Elk lettertype met een duplicaat wordt één voor één weergegeven. U krijgt voorbeelden van beide lettertypen te zien en de actieve kopie wordt geïdentificeerd. U kunt ervoor kiezen om het duplicaat op te lossen, waardoor de inactieve kopie naar de prullenbak wordt verplaatst, of u kunt alles laten zoals het is.

Dubbel lettertypescherm in Lettertypeboek op een Mac

Als u van plan bent dubbele lettertypen te verwijderen, zorg er dan voor dat u een back-up van de gegevens van uw Mac hebt voordat u doorgaat.

Hoe niet-geïnstalleerde lettertypen te valideren met Lettertypeboek

Als je verzamelingen lettertypen op je Mac hebt die je niet hebt geïnstalleerd, kun je wachten tot je ze installeert om ze te valideren, of je kunt ze van tevoren controleren en alle lettertypen die Font Book bestempelt als mogelijke problemen weggooien. Lettertypeboek is niet onfeilbaar, maar de kans is groot dat als het zegt dat een lettertype veilig is om te gebruiken (of dat er problemen mee zijn), de informatie correct is. Het is beter om een ​​lettertype door te geven dan later problemen te riskeren. Een lettertypebestand valideren voordat u het installeert:

 1. Selecteer met Lettertypeboek geopend het dossier in de menubalk en kies Valideer bestand.

  Lettertypeboek met de optie Bestand valideren

 2. Zoek het lettertype op uw computer. Klik eenmaal op de naam van het lettertype om het te selecteren en selecteer vervolgens Open. (Selecteer meerdere lettertypen door de . ingedrukt te houden Verschuiving toets en klik op de lettertypen die u wilt valideren.)

  Een gedownload lettertype geselecteerd op een Mac

 3. Het lettertypevalidatievenster geeft aan of het gekozen lettertype veilig kan worden geïnstalleerd of dat er mogelijke problemen zijn. Als het lettertype in orde is, plaats dan een vinkje voor de naam en selecteer Installeren aangevinkt om het lettertype te installeren. Als het lettertype problemen heeft, kunt u het beter niet installeren.

  Lettertypevalidatiescherm op een Mac