Skip to content

Leveranciers van 3D-materialen en productupdates

12 de juli de 2021
525328683 569fbde83df78cafda9e1166

Het vinden van de beste plaats om 3D-printerfilament te kopen, hangt af van uw behoeften en budget. 3D-printen kan er duur uitzien als je de materialen onderzoekt. Afhankelijk van waar je de ABS- of PLA-filamentspoel koopt, kan het $ 10 tot $ 15 per pond kosten. Als u rondkijkt, zult u merken dat sommige plaatsen hun filament voor minder prijzen. De standaard ABS- of PLA-spoel gaat aardig wat 3D-afdrukken mee. Als je kijkt naar geleidende of met metaal doordrenkte ABS of thermoplasten op basis van houtvezels, kan het duurder worden.

Plaatsen die 3D-afdrukmaterialen verkopen

Wanneer u op Google of Amazon zoekt, vindt u een scala aan verkopers en winkels. De meeste 3D-printerfabrikanten verkopen hun eigen 3D-printmaterialen, geoptimaliseerd voor hun printer. Toch kun je ook op de secundaire markt kopen. Walmart, Amazon, eBay en andere handelaren slaan 3D-printermateriaal op en verkopen het. Er komen voortdurend nieuwe materialen beschikbaar naarmate de behoeften van 3D-printers en hun toepassingen toenemen. Deze lijst biedt een uitstekende plek om uw opties te verkennen.

 • Proto-Pasta
 • Monoprice ABS (PLA is ook beschikbaar)
 • NinjaTex
 • Zen Toolworks
 • FilaFlex
 • 3D-Printer-Filaments.com
 • GizmoDorks
 • 3D-hubs
 • 3D-printer spullen
 • Afinia
 • LulzBot
 • JustPLA
 • SeeMeCNC
 • MakerGear
 • Makerbot

Deze 3D-materiaalbenodigdheden zijn voornamelijk voor Fused Deposition Modeling (FDM)-stijlprinters. Deze printers zijn veelvoorkomende 3D-printers voor hobbyisten en kleine bedrijven – u zult ABS en PLA als de primaire materialen zien. De mensen van Shapeways hebben een gids samengesteld voor de materialen die ze aanbieden. Het geeft je ook een blik op hoe een zilveren 3D-print eruit ziet, of porselein, verschillende kunststoffen of gietbare was. Er is een matrix om u te helpen erachter te komen welk materiaal geschikt is voor u en uw afdruk. Zelfs als u hun service niet gebruikt, is het nog steeds een geweldige bron. Ze hebben ook een proefpakket dat u kunt kopen, wat een goed idee is als u van plan bent om van hun service gebruik te maken in plaats van een printer te kopen.

De nieuwste filamenten voor FFF/FDM 3D-printers

Extrusie 3D-printers worden veel gebruikt door consumenten en kleine bedrijven. Met deze printers kunt u over het algemeen afdrukken in ABS- of PLA-kunststoffen in verschillende kleuren. Naarmate de markt groeit, worden er echter meer opties aangeboden die verder gaan dan kleur.

Normaal ABS en PLA

In veel gevallen is ABS gemakkelijker te gebruiken, maar vereist een verwarmd bed omdat het krimpt als het afkoelt. Dit is iets wat je niet wilt dat er gebeurt terwijl je aan het printen bent. PLA is uitdagender in gebruik, maar heeft bijna geen krimp. Je kunt deze beide vinden bij bijna elke consumentenwinkel die 3D-printmaterialen verkoopt. Walmart en Amazon voeren deze materialen. Er zijn ook veel ABS- en PLA-melanges die de eigenschappen van de originelen verbeteren, zoals warmtegevoeligheid.

Flexibel ABS en PLA

Ninjaflex heeft een flexibele thermoplast ontwikkeld, gemaakt van polyurethaan dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren, waaronder goud, zilver, huidtinten en water (dat semi-transparant is). Dit bedrijf heeft een iets minder flexibel materiaal genaamd SemiFlex, dat enigszins flexibel is en waarmee je in een hogere resolutie en met meer detail kunt printen. Om een ​​van beide te gebruiken, stelt u de printer in alsof deze ABS afdrukt.

Filaflex

Een ander flexibel filament is Filaflex van Recreus. Filaflex is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder fluorescerend, transparant, twee huidtinten en wat neon. Hun website heeft uitstekende tips voor het printen met een flexibel filament. Als u een dubbele extruder heeft, combineert Filaflex met ABS of PLA.

HEUPEN

Lulzbot is een 3D-printerbedrijf met een aantal unieke aanbiedingen op de filamentafdeling. HIPS is een high-impact polystyreen op beginnersniveau met ABS-kwaliteiten. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en lost op in limoneen. Andere aangeboden printmaterialen zijn PVA (in water oplosbaar), nylon en polycarbonaat. Je kunt ook geleidend filament vinden, Laywoo-3D (dat print met een houtachtige textuur), Laybrick (dat print met een baksteenachtige textuur) en PET-gebaseerde T-glase (dat doorschijnend is en verkrijgbaar is in verschillende kleuren). Lulzbot lijkt het enige bedrijf te zijn dat reinigingsfilament aanbiedt waarmee je het printmondstuk kunt reinigen voordat je een ander type filament toevoegt. Sommige van hun filamenten vereisen het gebruik ervan. Sommige van de aangeboden materialen zijn alleen voor ervaren 3D-printers en worden geleverd met speciale instructies voor het afdrukken.

Andere bronnen

Als je een plastic wilt dat print met andere kwaliteiten, zoals die van metaal, dan heeft ProtoPasta verschillende speciale PLA-mixen. Hun roestvrij staal polijst als metaal, en hun magnetische ijzer trekt andere metalen aan en roest voor een ijzeren afwerking. Ze bieden ook koolstofvezelfilament, een PC-ABS-legering en een geleidend filament. ColorFabb wierp een unieke kijk op 3D-printfilament en combineerde PLA met brons, koper, bamboe, hout en koolstof. Het filament dat je print heeft de eigenschappen van het artikel ermee vermengd. Na het printen met bronzefill kan je het stuk bijvoorbeeld polijsten tot een bronsachtige finish. Het is ook zwaarder en voelt niet als plastic aan. Sommige van deze unieke materialen vereisen specifieke sproeiers of behandeling. Een andere opwindende recente ontwikkeling is het van kleur veranderende ABS-filament. Onder de speciale filamenten van 3D Printing Systems vindt u een kameleonfilament dat in de aanwezigheid van warmte van de ene kleur in de andere verandert. Hun gedraaide filament heeft kleurvariatie binnen de rol, wat een andere uitstekende optie is. Ook van belang is het kristalheldere ABS van 3D Printing Systems. Afina biedt ook van kleur veranderend filament in zijn speciale lijn. De 3Ders.org-site heeft nieuws en gegevens over nieuwe materialen bijna zodra de materialen op de markt verschijnen. Het is een vertrouwde bron waar u informatie kunt krijgen over materialen en over andere 3D-printonderwerpen.