Skip to content

Linksys EA4500 (N900) Standaard wachtwoord

28 de juli de 2021
linksys ea4500 n900 router 5785459a3df78c1e1f784632

De Linksys EA4500-router wordt geleverd met een standaard gebruikersnaam, wachtwoord en IP-adres. Om toegang te krijgen tot de router, opent u een webbrowser, gaat u naar de adresbalk en voert u in 192.168.1.1, wat het IP-adres is dat de meeste routers gemeen hebben. Voer dan in beheerder als de standaard gebruikersnaam en beheerder als het standaardwachtwoord (het wachtwoord is hoofdlettergevoelig). Het modelnummer van dit apparaat is EA4500, maar het wordt vaak op de markt gebracht als de Linksys N900-router. Ook al is het beschikbaar in twee hardwareversies (1.0 en 3.0), beide gebruiken dezelfde standaardinformatie hierboven.

Als het standaardwachtwoord van de EA4500 niet werkt

Een standaardwachtwoord mislukt omdat iemand het heeft gewijzigd. Een wachtwoord wijzigen in iets veiligers (vooral als het heel eenvoudig is, zoals such beheerder) is belangrijk voor de beveiliging van uw netwerk. Als het standaard Linksys EA4500-wachtwoord niet werkt, reset de router dan naar de fabrieksinstellingen:

  1. Schakel de router in en draai hem vervolgens om zodat je toegang hebt tot de achterkant, waar de kabels worden aangesloten.

  2. Gebruik een klein en scherp voorwerp, zoals een paperclip, om de knop ingedrukt te houden Resetten ongeveer 15 seconden ingedrukt totdat het aan/uit-lampje knippert.

  3. Koppel het netsnoer een paar seconden los en sluit het vervolgens weer aan.

  4. Wacht ongeveer 30 seconden totdat de router een back-up heeft gemaakt.

Log in op de router

Nu de N900-router opnieuw is ingesteld, logt u in via een webbrowser:

  1. Ga naar de adresbalk en voer in http://192.168.1.1. De router en het apparaat dat u gebruikt om toegang te krijgen tot de router, moeten zich op hetzelfde netwerk bevinden. Als het apparaat een telefoon of tablet is, maak dan verbinding met wifi.

  2. Voer de standaardrouterinformatie van de N900 in (beheerder voor zowel gebruikersnaam als wachtwoord).

  3. Wijzig het standaardwachtwoord in iets anders dan: beheerder. Deze stap is niet nodig, maar het kan net zo goed. U kunt de nieuwe gebruikersnaam en het nieuwe wachtwoord opslaan in een gratis wachtwoordbeheerder om te voorkomen dat u deze ooit vergeet.

Nadat de router is gereset, worden alle aanpassingen die u hebt aangebracht verwijderd. Dit omvat het draadloze netwerkwachtwoord, SSID (service set identifier) ​​en DNS (domeinnaamsysteem) serverinstellingen. Voer die informatie opnieuw in om de router terug te brengen naar hoe deze was vóór de reset. Om te voorkomen dat de configuratie-informatie verloren gaat als de router in de toekomst opnieuw wordt ingesteld, maakt u een back-up van de configuratie naar een bestand. Gebruik dit bestand om de routerinstellingen te herstellen. Pagina 55 van de gebruikershandleiding (hieronder gelinkt) laat zien hoe.

Wat te doen als u geen toegang hebt tot de EA4500-router

Als u niet bij de EA4500-router kunt komen via de 192.168.1.1 IP-adres, is het waarschijnlijk gewijzigd in iets anders nadat het voor het eerst was ingesteld. De router hoeft niet te worden gereset om het IP-adres te krijgen (maar als je het al hebt gereset, zou het standaardadres moeten werken). Zoek in plaats daarvan de standaardgateway die een op de router aangesloten computer gebruikt.

Linksys EA4500 Firmware en handmatige koppelingen

Bezoek de Linksys EA4500 N900-ondersteuningspagina om de bronnen te vinden die Linksys op deze router heeft, zoals bijgewerkte firmware, een gebruikershandleiding, veelgestelde vragen en meer. De gebruikershandleiding is een pdf-bestand; gebruik een PDF-reader om het te bekijken. Download bij het downloaden van de firmware voor de EA4500 de juiste voor de hardwareversie van je router. De downloadpagina heeft secties voor versies 1.0 en 3.0. Elke sectie bevat een aparte link naar de firmware. Als je in de Verenigde Staten bent, lees dan de Belangrijk opmerking op de downloadpagina.