Skip to content

Linksys WRT120N standaard wachtwoord

18 de augustus de 2021
WRT120N linksys 57c769835f9b5829f4b9fcdd

Zoals de meeste Linksys-routers, is het standaardwachtwoord van de Linksys WRT120N: beheerder. Hoewel sommige routers een standaard gebruikersnaam vereisen die samen met het wachtwoord moet worden ingevoerd, kan het veld WRT120N-gebruikersnaam: leeg gelaten; alleen het wachtwoord is vereist. De informatie in dit artikel is specifiek van toepassing op de Linksys WRT120N-router. De wachtwoorden van de Linksys-router zijn altijd hoofdlettergevoelig.

Wat is de WRT120N-standaardgateway?

De standaardgateway is het IP-adres dat apparaten die op het netwerk zijn aangesloten, gebruiken om toegang te krijgen tot de router en internet. Het standaard IP-adres voor de WRT120N-router is: 192.168.1.1. U kunt het IP-adres als URL in een webbrowser invoeren om de routerinstellingen te openen. U kunt het standaard gateway-IP-adres van elk apparaat vinden in de netwerkinstellingen van Windows.

Waarom werkt het standaardwachtwoord van de WRT120N niet?

Hoewel het standaardwachtwoord voor de WRT120N werkt met de router uit de doos, kan deze standaardinformatie worden gewijzigd via de routerinstellingen, wat de reden kan zijn waarom je geen toegang hebt tot de router. Als u niet kunt inloggen op de Linksys WRT120N met de standaardreferenties, reset dan de router om de standaardinstellingen opnieuw toe te passen en herstel het standaardwachtwoord.

Hoe het WRT120N-wachtwoord opnieuw in te stellen

Een Linksys WRT120N-router resetten:

  1. Draai de router om zodat je de aangesloten kabels en de rode Resetten knop.

  2. Gebruik een paperclip of speld om op de Resetten knop ongeveer 5 seconden ingedrukt.

  3. Haal de voedingskabel een paar seconden uit de achterkant van de WRT120N en sluit hem vervolgens weer aan.

  4. Wacht 1-2 minuten totdat de router volledig is ingeschakeld en zorg er vervolgens voor dat de netwerkkabel die van de computer komt, nog steeds aan de achterkant van de router is aangesloten.

  5. Voer het standaard IP-adres van de router in (192.168.1.1) in een webbrowser en log in met het standaardwachtwoord (beheerder).

  6. Wijzig het standaardwachtwoord van de router in iets complexer. Volg best practices voor het maken van een sterk wachtwoord. U kunt uw online inloggegevens opslaan met een gratis wachtwoordbeheerder.

Als u een router reset, worden alle aangepaste instellingen verwijderd die zijn geconfigureerd. Daarom moeten instellingen zoals de SSID, netwerkwachtwoorden en gastnetwerkconfiguraties opnieuw worden ingevoerd. Als u alleen de standaardinstellingen wilt herstellen en uw wachtwoord wilt vinden, logt u in op de instellingenpagina en gaat u naar Administratie > Fabrieksinstellingen.

Een back-up maken van de WRT120N-routerinstellingen

Nadat u de router heeft ingesteld met uw aangepaste voorkeuren, maakt u een back-up zodat u de configuraties kunt herstellen als de router in de toekomst opnieuw wordt gereset. Open hiervoor de routerinstellingen en ga naar Administratie > Beheeren selecteer vervolgens Back-upconfiguraties. Er wordt een bestand gegenereerd dat u kunt uploaden door te selecteren Configuraties herstellen op dezelfde pagina om uw instellingen op elk gewenst moment te herstellen.

Linksys WRT120N Handleiding & Firmware Links

De Linksys WRT120N-ondersteuningspagina bevat een PDF van de WRT120N-handleiding en alles wat u moet weten over de WRT120N-router. U kunt ook de meest recente firmware-update voor de Linksys WRT120N-router downloaden via de Linksys WRT120N-productondersteuningspagina. De WRT120N-router heeft slechts één hardwareversie, wat betekent dat er slechts één firmware-downloadlink beschikbaar is, maar andere Linksys-routers kunnen er meerdere hebben.