Skip to content

Linksys WRT160N standaard wachtwoord

18 de juli de 2021
linksys wrt160n 5a956056ff1b780036173d50

Het standaardwachtwoord voor de Linksys WRT160N-router is: beheerder. Dit wachtwoord is, zoals de meeste wachtwoorden, hoofdlettergevoelig, wat in dit geval betekent dat alle letters in kleine letters moeten zijn. Wanneer u wordt gevraagd om de gebruikersnaam van de WRT160N, laat u dat veld gewoon leeg. Sommige Linksys-routers gebruiken een standaardgebruikersnaam, maar dat is niet het geval bij de WRT160N.

192.168.1.1 is het standaard IP-adres voor de Linksys WRT160N. Hoewel deze router in drie verschillende hardwareversies wordt geleverd, zijn de hierboven genoemde standaard gebruikersnaam, wachtwoord en IP-adres voor elke versie hetzelfde.

Linksys WRT160N draadloze router.

Helpen! Het standaardwachtwoord van de WRT160N werkt niet!

Wanneer het standaardwachtwoord voor een router niet meer werkt, betekent dit hoogstwaarschijnlijk dat het wachtwoord is gewijzigd in iets anders, waarschijnlijk iets veel veiligers. Het standaardwachtwoord voor de WRT160N-router is voor iedereen veel te gemakkelijk te raden, wat waarschijnlijk de reden is waarom het is gewijzigd. Het goede ding is dat je de router gewoon kunt resetten naar de standaardinstellingen om het standaardwachtwoord te herstellen en in te loggen met beheerder. U kunt als volgt de Linksys WRT160N-router resetten:

  1. Zorg ervoor dat de router is aangesloten en ingeschakeld.

  2. Draai de WRT160N om naar de achterkant waar de kabels zijn aangesloten.

  3. Houd de ingedrukt Resetten knop voor 5-10 seconden met iets kleins en scherps als een paperclip.

  4. Wacht 30 seconden zodat de router volledig kan resetten.

  5. Koppel de voedingskabel enkele seconden los van de achterkant van de router en sluit deze vervolgens weer aan.

  6. Wacht nog een 30 seconden om de WRT160N weer aan te zetten en het opstarten te voltooien.

  7. Nu de router is gereset, kunt u inloggen op het http://192.168.1.1-adres met de beheerder wachtwoord.

  8. Vergeet niet om het routerwachtwoord te wijzigen in iets dat veiliger is nu het is hersteld naar beheerder. U kunt het opslaan in een gratis wachtwoordbeheerder om ervoor te zorgen dat u het nooit kwijtraakt.

Op dit punt moet u, nadat u de WRT160N-router hebt gereset, alle aanpassingen die u had vóór de reset opnieuw invoeren. Draadloze netwerkinstellingen zoals de SSID en het wachtwoord moeten bijvoorbeeld opnieuw worden ingevoerd, net als eventuele aangepaste DNS-servers, enz.

Helpen! Ik heb geen toegang tot mijn WRT160N-router!

U zou toegang moeten hebben tot de WRT160N-router op het adres http://192.168.1.1. Als je dat niet kunt, betekent dit gewoon dat het IP-adres op een gegeven moment is gewijzigd, maar dat je bent vergeten wat het nieuwe is. In tegenstelling tot hoe je de router moet resetten als je het wachtwoord bent vergeten, hoef je alleen maar een beetje te graven om het WRT160N IP-adres te achterhalen. Wat u moet doen, is het standaard gateway-IP-adres vinden van een computer die op de router is aangesloten. Het is dat IP-adres dat u als URL moet gebruiken om toegang te krijgen tot de router.