Skip to content

Linksys WRT54G2 standaard wachtwoord

28 de juli de 2021
WRT54G2 linksys 56a6f9a25f9b58b7d0e5cacd

Zoals bij de meeste Linksys-routers en alle versies van de WRT54G2, is het standaardwachtwoord: beheerder. Dit wachtwoord is hoofdlettergevoelig. Het standaard IP-adres van de Linksys WRT54G2 router is: 192.168.1.1, het IP-adres dat wordt gebruikt voor de meeste Linksys-routermodellen. U hoeft geen gebruikersnaam in te voeren wanneer u inlogt op de WRT54G2. De drie versies van deze router gebruiken dezelfde standaard inloggegevens van hierboven.

Wanneer het WRT54G2 standaardwachtwoord niet werkt

Het wijzigen van een standaardwachtwoord in iets unieks is cruciaal; dit voorkomt dat onbevoegde gebruikers inloggen. Wachtwoorden gaan echter gemakkelijk verloren of vergeten. Dit kan de reden zijn dat u niet in uw router kunt komen. Overweeg een wachtwoordbeheerder te gebruiken, zodat u unieke, veilige wachtwoorden kunt gebruiken zonder ze te hoeven onthouden. U kunt dergelijke apps instellen om automatisch inloggegevens in te vullen zonder dat u deze hoeft te typen. U kunt de Linksys WRT54G2-router resetten naar de standaardinstellingen om eventuele aanpassingen te wissen, zodat de router het hierboven genoemde standaardwachtwoord behoudt. Hier is hoe:

  1. Schakel de WRT54G2-router in.

  2. Draai de router om zodat je toegang hebt tot de achterkant, waar de kabels zijn aangesloten.

  3. Houd met iets kleins en scherps, zoals een paperclip of speld, de . ingedrukt Resetten toets gedurende ten minste vijf seconden ingedrukt.

  4. Wacht na het loslaten van de knop 30 seconden zodat de router kan resetten.

  5. Koppel de voedingskabel een paar seconden los.

  6. Sluit de stroomkabel aan en wacht nog een keer 60 seconden om er zeker van te zijn dat de WRT54G2 volledig opnieuw is opgestart en klaar is voor gebruik.

  7. Zorg ervoor dat de netwerkkabel en voedingskabel stevig op hun plaats zitten en plaats de router vervolgens volgens de beste werkwijzen voor plaatsing van de router.

  8. Log in op de router op http://192.168.1.1 met het wachtwoord beheerder.

  9. De Linksys WRT54G2-router is teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Na de reset

Nu de router opnieuw is ingesteld, is het belangrijk om het standaardwachtwoord te wijzigen in iets veiligers. Overweeg een wachtwoordbeheerder te gebruiken, zodat u unieke, veilige wachtwoorden kunt gebruiken zonder ze te hoeven onthouden. U kunt dergelijke apps instellen om automatisch inloggegevens in te vullen zonder dat u deze hoeft te typen. Omdat bij het opnieuw instellen alle aangepaste instellingen die u had gebruikt, zijn verwijderd, moet u deze opnieuw configureren. Dit kunnen draadloze netwerkinstellingen zijn, zoals de SSID en het wifi-wachtwoord. Op pagina 21 van de WRT54G2 gebruikershandleiding (zie onderstaande link) staat hoe u een back-up kunt maken van deze configuraties, zodat u de informatie niet opnieuw hoeft in te voeren als u de router opnieuw instelt. Het is gedaan via de Administratie > Configuratiebeheer menu.

Wat te doen als u geen toegang hebt tot de WRT54G2-router?

Als het standaard 192.168.1.1 IP-adres is gewijzigd, kunt u niet inloggen met dat adres. In plaats daarvan moet u uw standaard gateway-IP-adres vinden, dat u zult gebruiken om u aan te melden bij de router met behulp van de bovenstaande tips. Een reset is niet nodig.

Linksys WRT54G2 Firmware en handmatige koppelingen

U vindt tutorials, firmware-updates en meer informatie over deze router op de Linksys WRT54G2 Support-pagina. Evenzo biedt de Linksys WRT54G2 Downloads-pagina de WRT54G2-handleiding, die van toepassing is op alle drie de versies van de WRT54G2. Linksys stopte met de productie van de WRT54G2 in augustus 2013. Linksys biedt onderdelen en services voor Linksys-producten tot zeven jaar nadat ze zijn stopgezet.