Skip to content

Linksys WRT54GL standaard wachtwoord

10 de september de 2021
71k02T6KxML. SL1500 17ea14d6af4e4e869c4d470f0b4ccc19

Beide versies van de Linksys WRT54GL-router gebruiken het standaardwachtwoord beheerder, en het is hoofdlettergevoelig, wat betekent dat het zonder hoofdletters moet worden ingevoerd. Deze router heeft geen standaard gebruikersnaam, dus laat dat veld leeg als u hierom wordt gevraagd. Gebruik het IP-adres 192.168.1.1 om toegang te krijgen via een webbrowser. Dit specifieke adres wordt gebruikt bij de meeste Linksys-routers. Deze router wordt geleverd in twee hardwareversies: 1.0 en 1.1. Beide gebruiken hetzelfde IP-adres, gebruikersnaam en wachtwoord.

Helpen! Het WRT54GL-standaardwachtwoord werkt niet!

Als het standaardwachtwoord voor uw Linksys WRT54GL niet werkt, betekent dit hoogstwaarschijnlijk alleen dat het is gewijzigd van beheerder naar iets veiligers (wat een goede zaak is). Om het aangepaste wachtwoord te herstellen naar het standaardwachtwoord, stelt u de router opnieuw in op de fabrieksinstellingen. De WRT54GL-router resetten:

  1. Draai de router om zodat je de achterkant kunt zien waar de antennes en kabels zijn aangesloten.

  2. Zorg ervoor dat de stroomkabel stevig is aangesloten.

  3. Houd de ingedrukt Resetten toets 5 seconden ingedrukt. Gebruik een paperclip of iets dat klein genoeg is om in het gat te passen. De Reset-knop bevindt zich aan de linkerkant van de achterkant van de WRT54GL, vlakbij de internet plug.

  4. Laat de … Los Resetten en wacht 30 seconden totdat de router is gereset.

  5. Koppel het netsnoer een paar seconden los en sluit het vervolgens weer aan.

  6. Wacht 30 tot 60 seconden totdat de router volledig is opgestart.

  7. Open de WRT54GL-router via een webbrowser op het standaard IP-adres: http://192.168.1.1. Aangezien het wachtwoord opnieuw is ingesteld, voert u in beheerder Inloggen.

Vergeet niet het wachtwoord te wijzigen nu het weer de standaardwaarde heeft, wat helemaal niet veilig is. Bewaar het nieuwe wachtwoord in een gratis wachtwoordmanager als je bang bent dat je het weer vergeet. Op dit punt, om het draadloze internet en andere aangepaste instellingen zoals DNS-servers opnieuw in te schakelen, voert u die informatie opnieuw in. Als u de router reset, wordt niet alleen het wachtwoord verwijderd, maar ook eventuele aangepaste wijzigingen die u eraan hebt aangebracht. Nadat u de gewenste wijzigingen hebt aangebracht, maakt u een back-up van de routerconfiguratie, zodat u deze wijzigingen in de toekomst kunt herstellen als u de router ooit opnieuw moet resetten. U kunt leren hoe u dit doet op pagina 21 van de gebruikershandleiding (er is een link naar de handleiding hieronder).

Wat te doen als u geen toegang hebt tot de router

Standaard zou u toegang moeten hebben tot de WRT54GL-router via het http://192.168.1.1-adres. Als dat niet het geval is, betekent dit alleen dat het is gewijzigd sinds de router voor het eerst werd ingesteld. Het enige dat u nodig hebt om het IP-adres van de router te vinden, is de standaardgateway van een computer die momenteel op de router is aangesloten. U hoeft niet de hele router opnieuw in te stellen zoals u doet wanneer het wachtwoord verloren is gegaan (maar als u doen reset de router, wordt ook het standaard IP-adres hersteld). Zie Hoe u uw standaard gateway-IP-adres kunt vinden als u hulp nodig hebt om dit in Windows te doen. Het IP-adres dat u daar vindt, is het adres dat u in de URL-balk van de webbrowser moet invoeren om toegang te krijgen tot de router.

Linksys WRT54GL Firmware & handmatige koppelingen

Bezoek de WRT54GL-ondersteuningspagina op de Linksys-website voor de gebruikershandleiding (een downloadbaar PDF-bestand), veelgestelde vragen en andere informatie over deze router. Downloads zoals firmware en computersoftware met betrekking tot de router kunnen worden bereikt via de Linksys WRT54GL Downloads-pagina. Zorg ervoor dat het hardwareversienummer van de firmware die u downloadt hetzelfde is als de hardwareversie die op de router is geschreven. Deze vind je aan de onderkant van de router, naast het modelnummer.