Skip to content

Maak een UEFI-opstartbare Linux Mint USB-drive

2 de augustus de 2021
linux mint 5a68aa1904d1cf001a284ddd

Wat te weten

 • Formatteer de USB-drive, download het Linux Mint ISO-bestand en brand vervolgens de ISO op de USB-drive.
 • Schakel snel opstarten van Windows uit, start uw pc opnieuw op terwijl u de . ingedrukt houdt Verschuiving toets en selecteer vervolgens om op te starten vanaf een apparaat in het UEFI-opstartmenu.
 • Als u het blauwe UEFI-scherm niet ziet, start u uw pc opnieuw op en dwingt u hem op te starten vanaf het USB-station tijdens het opstarten van het systeem.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een opstartbare Linux Mint USB-drive maakt. Instructies zijn van toepassing op Windows-pc’s.

Hoe de USB-drive te formatteren

Bereid de schijf voor om de ISO-naar-USB Linux-overdracht te accepteren.

 1. Open Windows Verkenner en klik met de rechtermuisknop op de stationsletter die aan het station is toegewezen.

 2. Kies de Formaat optie op het menu.

 3. Wanneer het scherm Volume formatteren verschijnt, controleert u of de snel formaat optie is aangevinkt en het bestandssysteem is ingesteld op FAT32.

  Windows 10-formaat USB

 4. druk op Begin.

  Windows 10-formaat USB Start

Schrijf Linux Mint Image naar het USB-station

Nadat de USB-drive is geformatteerd, brengt u het ISO-bestand ernaar over.

 1. Start Win32 Disk Imager.

 2. Stel de stationsletter in op het USB-station dat u hebt voorbereid.

 3. Selecteer het mappictogram en zoek het Linux Mint ISO-bestand dat je al hebt gedownload. U moet het bestandstype wijzigen om alle bestanden weer te geven. Kies de ISO zodat het pad in het vak op het hoofdscherm verschijnt.

  Schrijf USB met Win32 Disk Imager

 4. druk op Schrijven.

  1627932868 552 Maak een UEFI opstartbare Linux Mint USB drive Schrijven” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-42″ >

Snel opstarten uitschakelen

Om een ​​UEFI-opstartbare Ubuntu-gebaseerde USB-drive (zoals Linux Mint) op te starten, moet u Fast Startup uitschakelen vanuit Windows.

 1. Klik met de rechtermuisknop op de Begin knop, of druk op Winnen+x.

  Windows 10 klik met de rechtermuisknop op start

 2. Kiezen Energiebeheer.

  1627932869 589 Maak een UEFI opstartbare Linux Mint USB drive Energiebeheer” class=”lazyload” id=”mntl-sc-block-image_1-0-55″ >

 3. Op de Stroom & Slaap scherm, druk op Extra energie-instellingen.

  Windows 10 Extra energie-instellingen

 4. Wanneer de Extra stroomopties scherm verschijnt, selecteert u het tweede menu-item aan de linkerkant: Kiezen wat de aan/uit-knop doet.

  Kies wat de aan/uit-knop doet in Energiebeheer

 5. Er zal om te beginnen niet veel op het instellingenscherm van de aan / uit-knop staan. Selecteer Instellingen wijzigen die momenteel beschikbaar zijn meer te zien.

  Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn

 6. Vind de Afsluitinstellingen sectie onderaan de lijst. Zorg ervoor dat de Snel opstarten inschakelen selectievakje is niet aangevinkt.

  Snel opstarten uitschakelen

 7. druk op Wijzigingen opslaan.

  Wijzigingen opslaan

Opstarten vanaf een UEFI-opstartbare Linux Mint USB-drive

Nadat u de snelstartmodus in Windows hebt uitgeschakeld, start u uw pc opnieuw op.

Schermafbeelding van het Windows 10 UEFI-opstartmenu

 1. Om op te starten in Linux Mint, start u uw computer opnieuw op terwijl u op de drukt Verschuiving sleutel.

 2. Wanneer het UEFI-opstartmenu verschijnt, kiest u de Een apparaat gebruiken optie en selecteer USB EFI-schijf.

  Een apparaat gebruiken

Als u het blauwe UEFI-scherm niet ziet om op te starten vanaf EFI, probeer dan uw pc opnieuw op te starten en te dwingen om op te starten vanaf het USB-station tijdens het opstarten van het systeem. Verschillende fabrikanten hebben verschillende toetsaanslagen nodig om toegang te krijgen tot deze opstartaanpassingsfunctie:

 • Acer- F2 of verwijderen
 • Asus- F2, F9, of verwijderen
 • Compaq – F10
 • Dell- F2
 • E-machines – Tab of verwijderen
 • PK – Ontsnappen, F1, of F10
 • Lenovo- F1 of F2
 • NEC- F2
 • Packard Bell – F1 of F2
 • Samsung- F2 of F10
 • Scherp – F2
 • Sony- F1, F2, of F3
 • Toshiba- Ontsnappen, F1, F2, of F12

Een live systeem naar schijf schrijven

Nadat je Linux Mint vanaf USB hebt gestart en het live bestandssysteem hebt verkend, kun je ofwel de USB-drive blijven gebruiken om een ​​Linux-sessie te starten wanneer je die nodig hebt, of je kunt de eigen tools van Mint gebruiken om het Linux-besturingssysteem over te zetten naar de harde schijf van uw pc. Wanneer u op de harde schijf installeert, adresseert de bootloader namens u automatisch de UEFI-compatibiliteit. U hoeft Fast Startup niet uitgeschakeld te houden in Windows om dual-boot te starten in een Linux Mint-systeem.

Wat u nodig hebt om een ​​opstartbare Linux Mint USB-drive te maken

Om een ​​UEFI-opstartbare Linux Mint USB-drive te maken, heb je het volgende nodig:

 • Linux Mint-schijfafbeelding
 • Win32 Schijfimager
 • Een lege USB-drive
 • Een computer uitgerust met Windows 7, 8.1 of Windows 10

De schijfkopie (een enkel groot bestand met een naam die eindigt op .ISO) vertegenwoordigt een directe kopie van wat de inhoud van een cd zou zijn als een cd met Linux Mint naar een enkel bestand zou worden geript. Om die reden heb je een tool nodig zoals Win32 Disk Imager, die ISO-naar-USB uitvoert voor je Linux USB.

Waarom een ​​Linux Mint opstartbare USB-drive maken?

Linux Mint is een van de meest populaire Linux-distributies sinds 2011, volgens de ranglijst van paginahits op Distrowatch. De populariteit van Mint komt voort uit het installatiegemak en de ondiepe leercurve, en omdat het is gebaseerd op de langdurige ondersteuningsrelease van Ubuntu, die stabiliteit en ondersteuning biedt. Gebruik een Linux Mint USB-drive om Linux Mint te testen om te zien of deze geschikt is voor uw behoeften. Als je het leuk vindt, ondersteunt het live bestandssysteem op het Linux USB-apparaat installatie op je harde schijf of zelfs dual-booting van Linux Mint en Windows 8 en 10. Voordat pc’s werden geleverd met Unified Extensible Firmware Interface-technologie, draaide een lege Linux-cd , dvd of USB-drive was eenvoudig, net als opstarten met de media die u hebt gemaakt. Moderne pc’s die UEFI gebruiken, een extra beveiligingslaag die de communicatie van het besturingssysteem met de hardware van uw pc beschermt, vereisen een paar extra stappen om correct te werken met Linux USB’s.