Skip to content

Maak kennis met Erica Cervantez, oprichter van Erica Cervantez Photography

10 de augustus de 2021
ScreenShot2021 01 08at1.14.03PM c8985aaab2454a16a2969d69bbc95867

Erica Cervantez brak voor het eerst in het ondernemerschap na de geboorte van haar zoon Kristofer. Fotografie is altijd een onderdeel van haar leven geweest, dus nadat haar man, Franklin, haar een DSLR-camera gaf en haar vertelde ervoor te gaan, deed ze precies dat.

“Ik voelde me een beetje verloren, niet zeker of ik weer aan het werk moest of… [figure] een manier om geld te verdienen vanuit huis,” zei ze. “Ik was het kind dat altijd een camera had, foto’s van mijn familie maakte en openhartige momenten van vrienden maakte.” Zes jaar vooruit en Cervantez runt haar eigen fotografiebedrijf , Erica Cervantez Photography, fulltime. Ze begon met het doen van gratis shoots, begon toen $ 25 te vragen, en sindsdien heeft ze haar prijzen verhoogd. Van zwangerschapsshoots tot bruiloften, familie, boudoir en meer, Cervantez heeft nieuwe mensen leren kennen en hun speciale momenten dagelijks vast te leggen. “Ik heb klanten die in het begin naar me toe kwamen toen ik geen idee had wat ik aan het doen was. En ze komen nog steeds naar mij”, zei ze.

Belangrijkste leerpunten

  • Naam: Erica Cervantez
  • Leeftijd: 27
  • Van: Norfolk, Virginia
  • Nationaliteit: Filipijns-Amerikaans
  • Sleutelcitaat of motto waar je naar leeft: “Noem me cheesy, maar ik geloof zo in ‘alles gebeurt met een reden’. Soms vragen we ons af waarom of wat de reden is, maar vertrouwen altijd op het proces.”

Van de oost naar de westkust

Oorspronkelijk geboren in Norfolk, Virginia, verhuisde het gezin van Cervantez naar San Jose, Californië toen ze een jong meisje was. Van daaruit verhuisden ze weer naar Rancho Cordova, Californië, waar ze naar de lagere school ging. Ze zei dat opgroeien in Rancho Cordova niet al te spannend was, maar ze maakte er het beste van. “Ik heb het gevoel dat ik erg beschut was en niet veel mocht doen omdat mijn moeder een alleenstaande ouder was”, vertelde ze. “Ik heb lang een hekel aan haar gehad. Ze zei dat het voor mijn welzijn was, en toen ik opgroeide, was ik er verdrietig over. Maar nu ik zelf een kind heb, begrijp ik helemaal waarom ze me niet toeliet doe alle dingen.”

Een stel op hun bruiloft

Cervantez besloot te blijven en haar bedrijf te laten groeien in de regio Rancho Cordova en Sacramento, en ze zei dat ze erg dankbaar is voor de gemeenschap, steun en kansen die haar geboorteplaats haar heeft gegeven. Als het gaat om het runnen van haar fotografiebedrijf, heeft ze het altijd in de familie gehouden. Haar team bestaat uit haar man en hun zoon, en alle drie dragen ze hun steentje bij op de set bij fotoshoots. “Ze hebben de leiding over het op peil houden van de energie en vibes”, zei Cervantez. “Maar ja, waar ik ook ben, je kunt die twee normaal gesproken dicht bij elkaar vinden. Familie is heel erg belangrijk voor mij. Dit is voor wie ik het doe.”

Ze heeft verhalen te vertellen en vast te leggen

Ondanks veel succes, herinnert Cervantez zich altijd dat ze nog steeds een minderheid is in de fotografiegemeenschap. Dit maakt haar echter niet bang, omdat ze zei dat ze gefocust is op haar groei en altijd nieuwe manieren vindt om verhalen te vertellen via haar foto’s. “In een door mannen gedomineerde industrie heb ik het gevoel dat veel meer vrouwen – BIPOC-vrouwen – de weg beginnen te effenen”, zei Cervantez. “We hebben iets te zeggen, we hebben verhalen en dat maken we bekend.” Een aspect van haar bedrijf waar Cervantez trots op is, is ervoor te zorgen dat haar klanten zich op hun gemak voelen wanneer ze met haar op fotoshoots zijn. Ze zei dat haar klanten zich soms in een kwetsbare positie kunnen bevinden, en dat is mooi voor haar, dus het is altijd belangrijk om de hele fotoshoot-ervaring goed te maken. “Ik vertel mijn klanten altijd dat ze geen supermodellen hoeven te zijn om voor mijn camera te staan”, zei ze. “Ik wil mensen echt laten zien dat iedereen voor de camera kan staan. Ik wil een veilige ruimte creëren voor iedereen, en dan bedoel ik iedereen.”

Bovenaanzicht van drie gekleurde vrouwen

Een ding over ondernemerschap dat Cervantez goed heeft begrepen, is het vallen en opstaan. Begin 2020 probeerde ze een nieuw bedrijf uit waar ze nagels deed, maar nadat ze dat probeerde te combineren met haar fotografie-onderneming, besloot ze dat het een beetje te veel voor haar zou worden. Op ware ondernemerswijze gebruikte ze een paar stukjes van die mislukte onderneming om zich op een nieuwe te concentreren. “Ik had overgebleven materialen en realiseerde me dat ik oorbellen wilde maken van UV-hars,” zei ze. “Het was een manier om tot rust te komen, maar ook om creatief te blijven. Het heeft een andere kant van mij naar boven gehaald.” Wat begon als een simpele hobby in quarantaine is nu uitgegroeid tot een ander bedrijf voor Cervantez, Grow with the Flow Designs. Ze heeft Instagram kunnen gebruiken om dit idee vooruit te helpen, en ze werkt nog steeds aan de knikken voor haar bedrijfsplan. In al het werk dat ze doet, houdt Cervantez het gezin centraal, een focus die ze zal blijven hooghouden naarmate ze groeit.