Skip to content

Maak kennis met iAM_iKandi: Game Streamer Kandi Montgomery

10 de juli de 2021
Kandi2 1c86a437105c42a48b11c2ea2641dd26

Kandi Montgomery, beter bekend onder haar schermnaam, iAM_iKandi, maakt de weg vrij voor zwarte vrouwelijke streamers op de belangrijkste platforms. Met haar nonchalante stijl en cultureel specifieke opschepperij daagt ze uit wat het betekent om een ​​succesvolle streamer te zijn. Als moeder en echtgenote past ze niet helemaal in het standaardbeeld (begin 20, single) van wat een streamer voor videogames zou moeten zijn.

De 34-jarige inwoner van Texas heeft haar leven ook niet besteed aan het zweten in gamelobby’s. In plaats daarvan is ze je gewone moeder van een tweeling die de hobby ontdekte en ontdekte dat ze er meer dan talent voor had. “Ik wist absoluut niets van streaming: nog nooit een gezien, niets. Ik was gewoon een werkende moeder en vrouw”, vertelde ze tijdens een telefonisch interview met reddingsdraad. “Streaming was helemaal niet gepland. Het gebeurde gewoon. Ik had altijd de persoonlijkheid van praten [crap] en mijn gamevrienden zeiden dat ik live moest gaan. In het begin was ik in de war, maar er bleven mensen binnenkomen en in vier maanden tijd werd ik een partner op Mixer.” Tegenwoordig is Kandi een van de snelstgroeiende streamers op Twitch en heeft hij partnerschappen met alle grote platforms, waaronder Facebook en YouTube.

Snelle feiten over Kandi Montgomery

  • Naam: Kandi Montgomery
  • Leeftijd: 34
  • Van: Kandi Montgomery is een legerjongen geboren en getogen op Fort Hood in Killeen, Texas. Haar moeder is een gepensioneerde geregistreerde verpleegster, terwijl haar inmiddels overleden vader een oorlogsveteraan in Irak was.
  • Willekeurig genot: Moeder van drie meisjes: twee twaalfjarige tweelingen en een vijfjarige. Genoten van het werken met klantenservice bij een hotelketen, “dus streamen ging vanzelf.”
  • Sleutelcitaat of motto om naar te leven: “Mijn naam Kandi, maar is niet [nothing] zoet.”

Een nis uitsnijden

Oorspronkelijk was Montgomery een van de mensen die overstapte naar het inmiddels ter ziele gegane streamingplatform van Microsoft, Mixer, en creëerde een hechte gaminggemeenschap van kijkers en streamers op basis van haar toewijding aan ‘de cultuur’. Ze draagt ​​haar Blackness als een ereteken en heeft haar community doelbewust ontworpen om het onbenutte potentieel te kanaliseren dat ze zag in de massa getalenteerde Black-streamers. De gemeenschap zou uiteindelijk uitgroeien tot een ruimte voor gamers met een gemarginaliseerde status zoals BIPOC en, tot haar verbazing en verrukking, LGBTQ+-mensen. Ze steeg door de gelederen en werd een van de beste vrouwelijke streamers op Mixer vanaf 2018 tot de sluiting ervan in de zomer van 2020. Haar vindingrijkheid stelde haar in staat uit te blinken in het gecompliceerde, vaak vluchtige spel dat wordt gestreamd. “Streaming was helemaal niet gepland. Het gebeurde gewoon.” Tussen de grote platforms werd het moeilijk voor andere voormalige Mixer-streamers om zichzelf opnieuw te definiëren als hun gemeenschappen verspreid over Facebook, Twitch en YouTube. Maar Kandi had haar eigen plan. “Ik zeg altijd tegen mensen dat je niet al je eieren in één mand moet doen. Toen Mixer open was, was ik al aan het streamen naar Twitch. Dus toen ze hun sluiting aankondigden, deed ik nog een laatste stream en vertelde mensen me te ontmoeten op Twitch, en ik kon de community die ik op Mixer heb gemaakt snel opnieuw opbouwen.”

Groeien door vertegenwoordiging

Montgomery zet zich in om te profiteren van de invloed van sociale media ten gunste van haar groeiende streaming-imperium. Ze is een soort social media-savant en heeft de belangrijkste streamingplatforms veroverd, maar zocht extra groei voor het iAM-merk. Ze heeft ook haar ogen gericht op TikTok, een groeiende app onder jongeren. Ze maakte er aanvankelijk kennis mee via haar 12-jarige tweeling, Journey en Justice, die van nature geobsedeerd was. Het heeft even geduurd, maar ze kwam ook TikTok veroveren, in een paar korte berichten, met meer dan 4 miljoen views en 2 miljoen likes op het platform in slechts drie maanden. “Nadat ik viraal ging op TikTok, ging ik in twee weken van 3.000 op Twitch naar 20.000 volgers. [the] apps, was TikTok degene die me echt heeft geholpen bij het lanceren. Ik had het nooit geraden”, zei ze. Ze plaatst streamingclips voor haar 140.000 TikTok-volgers met het kenmerkende bravoure-getinte gamecommentaar waarvoor ze berucht is geworden. De viraliteit van haar berichten zou uiteindelijk anderen inspireren om hun talenten op TikTok te benadrukken, vooral vrouwelijke gamers, die een bloeiende gemeenschap van TikTok-commentaar hebben gecreëerd. “Ik zeg altijd dat mensen niet al je eieren in één mand leggen.” Montgomery is typisch optimistisch, na een reis door streaming die een baanbrekend succes is geworden. Ze heeft creëerde een weg voor andere streamers van zwarte vrouwen, die vaak onzichtbaar en stemloos werden gemaakt in de grotere gaminggemeenschap. Het volgende punt op haar agenda is om het gezicht van streaming te veranderen door haar voorbeeld.

Groeien naar de toekomst

Haar TikTok-opmerkingen zijn vaak bezaaid met jonge kinderen die opwinding en ontzag uiten over het zien van een zwarte vrouwelijke streamer. Het is voor velen een gloednieuw gezicht, iets bijna onwerkelijks, klaagt ze. De industrie heeft een zee van witte, mannelijke gezichten gezien, met af en toe een vrouw voor de goede orde. Ze hoopt het tij te keren en de wereld de kracht van de Black-gaminggemeenschap te laten zien. Haar meest directe doel is echter om YouTube over te nemen. Eerder deze maand werd ze verwelkomd in het partnerprogramma op de ontluikende YouTube Gaming-branche. Met deze nieuw opgerichte samenwerking met de techgigant hoopt ze op dezelfde manier golven te maken als waarop ze haar community op andere platforms heeft gecultiveerd. “Maar YouTube? Dat is een ander soort sleur,” voegde ze eraan toe. Toch blijft het uitbreiden van haar iAM-organisatie en haar merk van onbeschaamde, niet-aflatende acceptatie voor alle afwijzingen van games net zo belangrijk voor haar als het ooit is geweest.