Skip to content

Maak kennis met Obi Omile Jr., medeoprichter en CEO van theCut

16 de augustus de 2021
obi headshot 14bd66cca0984a39a5b846803a02d1ae

Wat Obi Omile Jr. beschrijft als een persoonlijke behoefte om in contact te komen met kappers, werd de motivatie achter zijn bedrijf, dat werkt aan het moderniseren van de barbershop-ervaring.

Om mensen te helpen die dezelfde worsteling hebben om een ​​goede kapper te vinden, heeft Omile samen met zijn beste vriend, Kush Patel, theCut gelanceerd, een softwarebedrijf dat eigendom is van een minderheid en technische oplossingen biedt voor kapperszaken. Het 4-jarige bedrijf beheert voornamelijk een mobiele marktplaats die kappers verbindt met klanten in het hele land. De grootste strijd was echter het verkrijgen van toegang tot durfkapitaal en het werven van fondsen in het algemeen. “Toen sommige van onze collega’s in staat waren om alleen een idee op te halen, was het moeilijker voor ons omdat investeerders met wie we spreken geen context hebben, waardoor het voor hen moeilijker wordt om de visie te zien,” vertelde Omile reddingsdraad via e-mail. “Investeerders zullen ook meer tractie verwachten van ons bedrijf ten opzichte van anderen in onze vergelijkbare fase, omdat ze niet het vertrouwen hebben dat afkomstig is van ‘warme’ introducties.”

Beide zijden van de vergelijking verbinden

Omile is geboren en getogen in Atlanta, Georgia, maar zijn familie verhuisde naar Noord-Virginia toen hij op de middelbare school zat. Na een paar jaar in Alexandria, Virginia te hebben gewoond, verhuisde zijn familie opnieuw naar de omgeving van Woodbridge, waar hij uiteindelijk afstudeerde aan de CD Hylton High School. “Woodbridge was een geweldige plek om op te groeien, een zeer diverse buitenwijk,” zei Omile. “We hadden vrienden uit alle lagen van de bevolking en van overal ter wereld. De diversiteit aan achtergronden leidt tot mooie gesprekken en een verbreed perspectief van het woord.” “Het is moeilijker voor ons geweest omdat investeerders met wie we spreken geen context hebben, waardoor het moeilijker voor hen is om de visie te zien.” Omile maakte voor het eerst kennis met de technologie-industrie toen hij na zijn studie stage liep als data-analist voor een startup in Los Angeles. Na die zomer leerde hij coderen met de hulp van zijn toekomstige mede-oprichter en kon hij een baan krijgen als software-engineer bij Wells Fargo in North Carolina. Omile zei dat de frustratie dat hij geen contact kon maken met geweldige kappers, hem en Patel ertoe dreef hun eigen problemen op te lossen. Maar het paar had geen idee dat het bedrijf zou uitbreiden tot wat het nu is. “Tijdens de ontdekkingsfase hebben we meer geleerd over de pijnpunten die kappers hebben bij het beheren van hun bedrijf als professionals,” zei hij. “Toen zagen we de mogelijkheid om een ​​oplossing te bouwen die beide kanten van de vergelijking kon verbinden en waarde kon creëren voor de industrie.” Omile werkt er uiteindelijk aan om het kappers gemakkelijker te maken om hun bedrijf te beheren en voor klanten om gemakkelijk geweldige kapsels te krijgen. “We hebben een missie om de kappersbranche te moderniseren en tools te ontwikkelen die kappers in staat stellen betere ondernemers te zijn en het leven te creëren dat ze willen leiden”, zei hij.

Groei is Top of Mind

Omile heeft theCut op alle mogelijke manieren biologisch geteeld. Van het opstarten van het bedrijf met zijn beste vriend van de middelbare school tot het werven van een paar vrienden om bij het bedrijf te werken, theCut is geworteld in echte toewijding. Tot de uitbraak van het coronavirus bestond theCut uit een team van vier, maar inmiddels is het team gegroeid naar tien. “De dynamiek is geweldig. Als collectief hebben we verschillende interesses en zijn we ongelooflijk open en accepteren we elkaar”, deelde Omile mee. “We lachen en maken grapjes, terwijl we ook superproductief zijn. Het is alsof je werkt met je vrienden waarvan je weet dat ze hun . krijgen [work] klaar.”

Kapsel bij theCut via Instagram

Ondanks de personeelsgroei van het bedrijf, zei Omile dat het aantrekken van kapitaal de grootste hindernis was die hij moest overwinnen. Deze strijd hangt samen met hoe Omile onderscheid maakt tussen oprichter en CEO. Als oprichter zei hij dat het je doel is om zo slordig en productief mogelijk te zijn, terwijl je manieren bedenkt om koste wat kost te schalen. Dit betekent dat u zoveel hoeden moet dragen als nodig is om ervoor te zorgen dat uw bedrijf zijn doelen en doelstellingen kan waarmaken. Terwijl u uw bedrijf klaarstoomt voor groei, verschuift uw rol als oprichter van management naar operationeel. “Een advies dat ik heb gekregen is dat als CEO je enige verantwoordelijkheid is om ervoor te zorgen dat er geld op de bank staat en dat mensen betaald worden”, zei hij. Omile is nog steeds gefocust op het omvormen van zijn denkwijze van oprichter naar CEO, iets waar hij zich zeer voor inzet nu hij van plan is om theCut te laten groeien. En ondanks dat hij is opgestart, twijfelt hij er niet aan dat het bedrijf de komende jaren zal blijven bestaan.