Skip to content

Maak kennis met Taylor Dent, oprichter van Orcinus Media

11 de juli de 2021
Taylor Dent candid 02cfe5d4fc174cd585cfc43cb77b48f7

Taylor Dent, een autodidactische ontwerptechnoloog, zegt dat haar eerste baan na haar studie haar hielp haar creatieve kant aan te boren om inhoud te ontwikkelen met behulp van fotografie, videografie en marketingstrategieën.

Die eerste baan was bij een robuuste non-profitorganisatie in Washington, DC in het kader van een educatief proefprogramma, waar ze als programma-assistent en strateeg voor sociale media werkte. Nadat ze verschillende Adobe-toepassingen en programmeertalen had geleerd, besloot ze al haar expertise onder één paraplu te brengen en zich in het ondernemerschap te wagen. Na in 2019 een jaar vergelijkbaar werk als freelancer te hebben gedaan, richtte Dent in 2020 Orcinus Media op als een bedrijf dat technologische ondersteuning en contentontwikkeling biedt aan kleine bedrijven, non-profitorganisaties en organisaties in een poging hun online zichtbaarheid te vergroten. Dent maakt gebruik van haar expertise in ontwerptechnologie om haar bedrijf te leiden. “Ik realiseerde me dat ik van nature begaafd was in dit rijk en dat ik klaar was om dingen als mijn eigen entiteit te doen”, vertelde Dent aan Dent. reddingsdraad in een e-mailgesprek. “Onze inspanningen bij Orcinus Media worden gedreven door onze missie om hoogwaardige inhoud toegankelijker te maken voor bedrijven die het zich niet kunnen veroorloven tienduizenden dollars uit te geven aan PR-oplossingen.” Voorafgaand aan de pandemie leverde Orcinus Media technische diensten aan ondervertegenwoordigde bedrijven. Het bedrijf heeft sindsdien een verschuiving gemaakt naar het aanbieden van meer openhartige fotoshoots om aan de vraag van zijn klanten te voldoen. De zaken floreerden aan het begin van de pandemie met deze verschuiving, maar na een donkere periode met weinig klanten, zag het bedrijf de zaken na de vakantie weer aantrekken.

Snelle feiten over Taylor Dent

Naam: Taylor Dent
Leeftijd: 25
Van: Long Beach, Californië, maar groeide op in “een tweelingstad in Centraal Illinois genaamd Champaign-Urbana, de thuisbasis van de Universiteit van Illinois Urbana-Champaign.”
Favoriete spel om te spelen: Momenteel, Spider Man op de PlayStation, en ze wacht geduldig tot het spelsysteem komt Gitaar Held terug.
Belangrijkste quote of motto waar je naar leeft: “‘Het ligt niet aan mij, het zit in mij.’ De kracht om te slagen en alles te zijn wat God voor mij heeft uitgestippeld, zit in mij, ik moet gewoon aangesloten blijven en toegewijd blijven aan mijn dromen.”

Door de obstakels heen werken

Bij Orcinus Media is het meeste werk van Dent gericht op het leveren van headshots en productfoto’s aan klanten, het bouwen van websites, het bedenken van communicatiestrategieën en het verzorgen van data-analyses. Ze zei dat het bedrijf, oorspronkelijk bekend als Red Orca Medya, een aantal iteraties heeft doorlopen voordat het zijn bedrijfsmodel vastlegde. “Naarmate marketingtools op grotere schaal worden gebruikt, zien we een gebrek aan professionele stockfoto’s of video-inhoud die zwarte en bruine bedrijven vertegenwoordigen en die vaak hun vermogen belemmert om hun verhaal te vertellen, hun kernwaarden weer te geven of hun diensten op de markt te brengen”, zei ze. . “We proberen die materialen toegankelijker te maken door afbeeldingen, video’s, marketingstrategieën, how-to’s en meer van hoge kwaliteit aan te bieden.” “We blijven drukken, plannen en produceren, omdat we weten dat onze creativiteit, ons karakter en onze gedrevenheid krachten zijn die ons zullen voorgaan in reputatie.” Nu met een team van twee is Dent de CEO, fotograaf en klantmanager van het bedrijf, terwijl haar verloofde, Davorian Ware, de chief information officer is en een groot deel van de website-ontwikkeling, gegevensanalyse en videobewerking voor zijn rekening neemt. “We werken heel goed samen”, vertelde Dent. “Een groot voordeel van onze relatie is dat we elkaar echt leuk vinden en het is bijna alsof we puzzelstukjes zijn, we dragen elkaar waar men misschien niet zo sterk is, en we spelen goed in onze sterke punten.” Hoewel het paar geweldig samenwerkt, zijn ze aan het bedenken hoe ze de rest van hun team in de toekomst willen opbouwen. Als eigenaar van een zwarte onderneming is een van de obstakels die Dent ondervindt bij het opbouwen van haar bedrijf, het vinden van investeerders om haar team uit te breiden en studioverhuur veilig te stellen. Het veiligstellen van durfkapitaal is een obstakel waar veel startende oprichters uit minderheden mee te maken hebben, zegt Dent. “We kunnen zelden leningen of subsidies vinden waarvoor we in aanmerking komen, en voor degenen die we tot nu toe hebben ingevuld, zijn we afgewezen”, zei ze. “Maar maak je geen zorgen, we blijven drukken, plannen en produceren, omdat we weten dat onze creativiteit, karakter en gedrevenheid krachten zijn die ons zullen voorgaan in reputatie.”

Gefocust en gemotiveerd blijven

Ondanks de strijd om steun voor durfkapitaal te krijgen, is Dent gefocust op het voortzetten van haar werk bij Orcinus Media, in de hoop dat er vroeg of laat kansen zullen komen. Terwijl Dent haar startup bouwt, werkt ze ook fulltime als directeur van een jeugdprogramma bij een YMCA in Illinois. Een manier waarop ze gefocust blijft, is door ervoor te zorgen dat ze dat werk niet mee naar huis neemt, zodat ze al haar extra energie aan Orcinus Media kan geven. “Ik wijd mijn leven buiten het werk aan mijn bedrijf, en ik zorg ervoor dat ik mijn persoonlijke tijd daar omheen indeel”, vertelde Dent. “Dat is erg belangrijk voor mij omdat ik weet dat mijn eindspel eruitziet alsof ik een eigen bedrijf run, niet dat van iemand anders.”

Taylor Dent bekijkt foto's in een aanbieding met een andere persoon.

De meeste dagen komt Dent rond 15.00 uur thuis van zijn werk en werkt tot middernacht of later aan de opbouw van Orcinus Media. In een ongeplande spil om meer fotografiebronnen aan te bieden, zei Dent dat ze de verschuiving verwelkomde om te voldoen aan de vraag naar meer persoonlijke familiefotoshoots. “Het was leuk, maar heeft ook de reikwijdte van ons bedrijf en de diensten die we leveren veranderd”, zei Dent over de verschuiving van het bedrijf. “Ik heb ervan genoten om ons te zien veranderen om aan de eisen te voldoen, het is allemaal onderdeel geweest van een kleurrijke reis.” Momenteel is Dent gericht op het opvoeren van strategieën voor sociale media voor een paar klanten en het ontwikkelen van enkele marketingstrategieën voor de lenteplannen van Orcinus Media. Enkele doelen die ze voor 2021 heeft, zijn onder meer het binnenhalen van nog een jaarcontract en het kopen van een studio voor haar bedrijf om de dienstbaarheid van Orcinus Media te vergroten.