Skip to content

MacBook Pro 2021: nieuws, prijs, releasedatum, specificaties en geruchten

9 de juli de 2021
2021 MacBook 13 inch fd4f7231bf6a462999e4cecdaa45b5b4

Naar verwachting zullen in 2021 twee nieuwe MacBook Pro’s de huidige 13-inch en 16-inch modellen vervangen. Het gerucht gaat dat ze de Touch Bar zullen verliezen, maar MagSafe-oplading, een nieuwe M-serie chip, extra poorten en een verbeterd scherm krijgen.

Wanneer wordt de MacBook Pro 2021 uitgebracht?

De huidige schatting is dat zowel een 14-inch als een 16-inch model ergens vóór september 2021 zal worden gelanceerd. Een recent Bloomberg-rapport dat een anonieme bron aanhaalt, verwijst naar de zomer. Schrijver en fervent leaker Max Weinbach heeft iets meer een specifieke tijdlijn van eind juli of begin augustus.

Op dit moment is onze beste schatting om de Q3-verwachting van Weinbach te volgen.

Geruchten over de prijs van MacBook Pro 2021

Prijs is een van die dingen die moeilijk te voorspellen zijn, en het is vaak zinloos om zo vroeg in het spel een getal te verzinnen. Het enige dat we nu weten, is wat de huidige MacBook Pro’s kosten. Het 16-inch model begint bij $ 2.399, dus dat is een goede indicatie van waar de volgende MacBook Pro naartoe gaat. Wat betreft het kleinere model, het zou alleen maar logisch zijn dat het minder zou zijn dan de 16″. Ter vergelijking: het bestaande 13-inch model begint bij $ 1.299.

Pre-order informatie

Je weet het als we meer weten. Naarmate de releasedatum nadert, zullen we beter begrijpen wanneer je het kunt pre-orderen.

MacBook Pro 2021-functies

Liefde voor de Touch Bar in de huidige MacBook Pro is niet iets waar iedereen het over eens is – sommigen zijn er dol op en sommigen haten het. Wat duidelijk lijkt uit de huidige geruchten is dat Apple het gaat afschaffen. Fysieke functietoetsen worden de nieuwe norm. Zoals je kunt zien, zegt Apple-nieuwsschrijver en leaker Mark Gurman dat het bedrijf ook van plan is om MagSafe naar de 2021-modellen en een nieuwe M1X-chip en enkele ontwerpwijzigingen te brengen.

Specificaties en hardware MacBook Pro 2021

Het lijkt erop dat Apple geen enorme ontwerpverbeteringen zal doorvoeren met deze nieuwe MacBooks. De 14-inch versie zal waarschijnlijk erg lijken op de huidige 13-inch MacBook Pro, maar heeft kleinere zijpanelen en geen MacBook Pro-logo. Er zullen echter enkele hardwarewijzigingen zijn. Apple stapt af van Intel-chips en de MacBook Pro 2021 zal Apple Silicon gebruiken. Volgens Gurman plant Apple twee chips, beide met in totaal 10 cores (8 high-performance en twee energiezuinig), aangeboden in 16 en 32 graphics core-versies. Aangezien Apple ze ontwerpt, kunnen we alleen maar hopen dat lagere kosten zich vertalen in een redelijk geprijsde MacBook.

Zoals je hierboven leest, komt MagSafe blijkbaar ook. Deze draadloze, magnetische oplaadmethode werd geïntroduceerd met de MacBook Pro uit 2006, maar werd uitgefaseerd vanwege USB-C. Onlangs heeft Apple de technologie geüpgraded en opgenomen in de iPhone 12-serie. Deze nieuwere versie (voor de iPhone) verdubbelt het uitgangsvermogen tot 15 W, dus je kunt ook verwachten dat de aankomende MacBook Pro sneller wordt opgeladen. Dat gezegd hebbende, kun je nog steeds USB-C-ondersteuning verwachten voor zaken als flashdrives en het opladen van je telefoon. Een ding dat u echter opzij kunt zetten, is uw USB-C naar SD-kaartlezer. Als je op deze manier media overzet, zul je blij zijn te horen dat Apple hoogstwaarschijnlijk de SD-kaartsleuf terugbrengt (en mogelijk andere zoals HDMI). Iets anders dat we hebben gehoord, is dat de 2021 MacBook Pro een grafische boost krijgt. De verwachting is dat het helderder zal zijn met een hoger contrast dankzij een mini-LED-display. Volgens MacRumors betekent dit ook een verbeterd breed kleurengamma en zuiverder zwart. Naarmate we dichter bij de lancering komen, zullen we deze pagina bijwerken met een volledige lijst met specificaties en nieuwe geruchten en bevestigingen.

Het laatste nieuws over MacBook Pro 2021

U kunt meer laptopnieuws krijgen van Lifewire. Hieronder staan ​​de huidige geruchten en andere nieuwsberichten over de aankomende MacBook Pro van Apple: