Skip to content

MacBook Pro gaat niet aan? 6 manieren om het te repareren

16 de juli de 2021
apple black and white computer 129208 5c097643c9e77c00014a7857

Een MacBook Pro die niet kan worden ingeschakeld, moet mogelijk worden gerepareerd in de Apple Store, maar voordat u hem in gebruik neemt, probeert u een paar dingen om te zien of het probleem iets eenvoudigs is dat u kunt oplossen. Een MacBook Pro die helemaal niet opstart is anders dan een die opstart en vastloopt op een blauw of zwart scherm. De informatie in dit artikel is van toepassing op elke MacBook die helemaal niet opstart.

Redenen waarom een ​​MacBook Pro niet kan worden ingeschakeld

Als een MacBook Pro helemaal niet aangaat, heeft het probleem vaak te maken met de stroom uit een stopcontact en de kabel die de Mac of de batterij van stroom voorziet. Er zijn echter nog andere mogelijke boosdoeners.

Een MacBook Pro repareren die niet kan worden ingeschakeld

Druk op de aan/uit-knop op de MacBook Pro en luister naar geluiden van de ventilator of zoemende of zoemende geluiden. Als je iets hoort of lampjes op het toetsenbord ziet, start je Mac prima op, maar je beeldscherm heeft een probleem waarvoor professionele hulp nodig kan zijn. Als u echter niets hoort en ziet, kunnen deze oplossingen uw MacBook Pro mogelijk weer aan de gang krijgen.

  1. Controleer de stroomaansluitingen. Als uw MacBook Pro helemaal niet aangaat, moet u eerst controleren of deze is aangesloten. Wacht een paar minuten voordat u de Mac weer inschakelt. Vergeet niet het stopcontact te controleren met een lamp of een ander apparaat om er zeker van te zijn dat het stopcontact goed werkt.

  2. Verwissel de stroomkabel of adapter. Als de Mac is aangesloten op het stopcontact en niet wordt ingeschakeld, is de stroomkabel mogelijk defect. Verwissel het met een bekende werkende kabel om het probleem te lokaliseren.

  3. Laad de batterij op. Als u uw laptop op batterijstroom gebruikt, is de batterij mogelijk leeg. Sluit de laptop aan en wacht minimaal 10 minuten terwijl de batterij wordt opgeladen voordat u de MacBook op batterijstroom start. Als u de batterij niet kunt opladen, brengt u de MacBook naar een App Store of een erkende Apple serviceprovider voor vervanging. Hier leest u hoe u de batterij van uw MacBook Pro vervangt.

  4. Verhoog de helderheid van het scherm. Het is mogelijk dat de MacBook Pro is ingeschakeld, maar je kunt het niet zien. Druk op de F2-toets bovenaan het toetsenbord om het scherm helderder te maken. Op MacBook Pro’s met de Touch Bar bevindt de helderheidsregeling zich op de Touch Bar, maar als de Touch Bar niet verlicht is, is de MacBook Pro niet ingeschakeld.

  5. Verwijder alle accessoires en randapparatuur van de Mac. Een probleem met een printer, externe schijf, USB-hub of mobiel apparaat (of een van de kabels) kan ertoe leiden dat de Mac niet opstart.

  6. Stel de systeembeheercontroller (SMC) opnieuw in. De SMC regelt een groot deel van de basisfunctionaliteit van een Mac, van het display en de lichten tot de ventilator en de aan / uit-knop. Door het opnieuw in te stellen, wordt soms alles opgelost waardoor de MacBook Pro niet wordt ingeschakeld. De werkwijze verschilt voor MacBook Pro’s uit 2009 of eerder of voor de recente MacBook Pro’s met de T2-beveiligingschip.