Skip to content

MagSafe-accessoires die we willen voor de iPhone 12

5 de juli de 2021
ScreenShot2020 10 21at2.52.42PM 92d95ba8018743bebce6f1def8309b10

Belangrijkste leerpunten

  • MagSafe is een magnetische cirkel op de achterkant van alle iPhone 12-modellen. Het lijnt oplaadpads uit en maakt zelfklevende accessoires mogelijk.
  • De naam MagSafe komt van de geliefde losbreekbare stroomconnector op oude MacBooks.
  • De iPhone 12 MagSafe-oplader is als een grote Apple Watch-oplader.

De MagSafe-oplader van de iPhone 12 is magnifiek. Snel opladen, net als de Apple Watch, en gemakkelijk genoeg om dronken te worden of in het donker. Maar waar zou de magnetische cirkel nog meer voor kunnen worden gebruikt? Alle nieuwe iPhone 12s hebben een magnetische lus aan de achterkant, die tot nu toe twee doelen heeft. Een daarvan is om accessoires op de iPhone te plakken. De andere is om een ​​contact-oplaadpad perfect uit te lijnen, zodat het kan opladen met twee keer de snelheid van gewone Qi-oplaadpads. Apple heeft al een zelfklevende portemonnee aangekondigd (die blijkbaar gemakkelijk kan vallen), een oplader en telefoonhoesjes die aan de achterkant blijven plakken. Hier zijn nog wat ideeën.

Powerbank

Deze lijkt onvermijdelijk. Je kunt een Qi-oplaadbank niet in je tas gebruiken omdat je iPhone er dan gewoon af zou vallen. Een oplossing zou zijn om ze bij elkaar te houden met een rubberen band. Een andere zou een MagSafe-batterij-powerbank zijn. Je zou de iPhone aan de bovenkant kunnen plakken, in een zak stoppen en hem zijn werk laten doen. Ik verwacht er binnenkort een van Mophie of Anker te zien. Waarom zou Apple eigenlijk niet zijn eigen opklikbare batterijbehuizing maken?

Hallo Moto

In 2016 vond Motorola Moto Mods uit: accessoires die met magneten op de achterkant van compatibele telefoons worden vastgeklikt. Klinkt bekend? Het punt is dat ze beter waren dan Apple’s MagSafe, dankzij een raster van 16 contacten. De telefoon kan de accessoires van stroom voorzien en de accessoires kunnen met de telefoons praten.

Uitstekende Mods omvatten een hele Hasselblad-camera, compleet met een enorme lens, en zelfs een Amazon Alexa slimme luidspreker. Dat is er een die nooit, maar dan ook nooit op de achterkant van een iPhone te zien zal zijn. Er is zelfs een gemeenschap van hackers die hun eigen hackers maken. Misschien ontstaat er iets soortgelijks rond MagSafe?

PopSockets

Dit is een beetje vals spelen omdat PopSockets al plannen heeft aangekondigd om een ​​MagSafe-versie te maken. PopSockets, als je niet bekend bent, zijn kleine uitklapbare handvatten die aan de achterkant van je telefoon plakken. Ze zijn als plastic paddenstoelen en ze kunnen fungeren als standaards of heel gemakkelijk vast te houden handvatten. Hopelijk kunnen ze een manier vinden om de magnetische verbinding sterk genoeg te maken, want vroege beoordelingen van de iPhone 12 zeggen dat de magneten op de iPhone zelf niet eens sterk genoeg zijn om hem aan de koelkast te plakken.

Camera-accessoires

Met accessoirelenzen, zoals die van de hoogwaardige lenzen van Moment en de clip-on-adapters van Olloclip, kun je het bereik van de camera’s van je iPhone vergroten. Meestal bieden ze close-up, telefoto of extra brede opties.

Olloclip bevestigingslenzen voor de iPhone SE 2020

Het probleem was altijd het bevestigen van de lenzen. Laat ze altijd aan en je kunt je iPhone niet in je zak stoppen. Een oplossing was een speciaal geval met een bajonetvatting, maar weet je wat beter is? Magneten, daar gaat het om. Hoe zit het met MagSafe-lenzen? Sla ze gewoon op wanneer je er een nodig hebt, en het lijnt zichzelf automatisch perfect uit. En nu we er toch zijn, wat dacht je van een MagSafe-statief of -standaard?

Mounts

Muurbevestigingen, autobevestigingen, koelkastmagneetbevestigingen, achterkant van de iPad-bevestigingen. Zoals hierboven vermeld, zeggen vroege rapporten van de iPhone 12 dat de magneten zwak zijn en dat het portemonnee-accessoire eraf valt wanneer je het in je zak stopt, wat lijkt alsof het het hele punt van een portemonnee-accessoire mist.

Maar als u de sterke magneet in de autohouder of een andere houder plaatst, zou uw probleem opgelost moeten zijn. Ik zou het waarschijnlijk niet vertrouwen op het fietsstuur op een geplaveide straat, maar een keukensteun zou prima zijn. En die houders kunnen gemakkelijk opladers bevatten.

Spelbesturingen

In plaats van de iPhone in een gamecontroller te steken, kun je hem gewoon aan de voorkant plakken. De verbinding zou waarschijnlijk Bluetooth moeten zijn, tenzij Apple een geheime Smart Connector-achtige manier heeft toegevoegd om accessoires te laten communiceren met hun host-iPhones. Toch is Bluetooth goed genoeg voor gameconsoles, dus we nemen het.

Meer accessoires

Er zullen zeker een heleboel accessoires zijn die MagSafe gebruiken. Een van de coolste dingen van Apple die nieuwe technologie in zijn producten introduceert, is zien hoe derden er gebruik van maken. Hopelijk zien we allerlei slimme add-ons voor deze telefoons. Of misschien eindigt het allemaal in tranen, zoals Motorola’s Moto Mods.