Skip to content

Mailinator, een wegwerp-e-mailadresservice

13 de augustus de 2021
Mailinator Alternatives 5c6a566746e0fb0001319c49

Mailinator is een gratis wegwerp-e-mailservice die e-mailadressen aanbiedt onder het domein @mailinator.com. Gebruik uw Mailnator-adres om u aan te melden voor websites, software te registreren, berichten op prikborden te plaatsen of in elke situatie waarin u een e-mailadres nodig heeft, maar uw echte adres niet wilt prijsgeven.

Voor- en nadelen van Mailinator

Wat we leuk vinden?

  • Adressen zijn gemakkelijk te gebruiken en vereisen geen configuratie.
  • Er is geen verbinding met uw echte e-mailadres.
  • Alternatieve domeinnamen zijn beschikbaar wanneer mailinator.com-adressen zijn geblokkeerd.
  • Een onbeperkt aantal e-mailadressen.
  • Open een Mailinator-adres door de gebruikersnaam in te voeren.

Wat we niet leuk vinden

  • Mailinator is alleen handig als u niet echt post wilt ontvangen.
  • Alle Mailinator-e-mail is openbaar, dus iedereen kan de e-mails zien die daar naartoe worden gestuurd.
  • E-mails die naar Mailinator worden verzonden, zijn tijdelijk en verdwijnen na een paar uur.

Het grote voordeel van Mailinator is dat de adressen die u aanmaakt geen verbinding hebben met uw echte e-mailadres. Dus wanneer e-maillijsten voor registratie in handen komen van spammers (per ongeluk, door hacking of omdat een lijst opzettelijk aan spammers wordt verkocht), bent u beschermd tegen spam.

Een postadres maken

Een voordeel van het gebruik van Mailinator is dat er geen installatie of registratie aan te pas komt. U hoeft niet eens naar de Mailinator-website te gaan om het account aan te maken. Het enige wat je doet is een alias verzinnen met de @mailinator.com domein en gebruik het ter plaatse (bijvoorbeeld [email protected]).

Mailinator-e-mails bekijken

Om e-mail te bekijken die naar uw wegwerpadressen is verzonden, gaat u naar de openbare inbox van Mailinator. Aangezien niemand een wachtwoord gebruikt, is Mailinator alleen nuttig als u niet wilt communiceren. Alle e-mail die naar Mailinator wordt verzonden, is openbaar, wat betekent dat elk bericht dat daar naartoe gaat, toegankelijk is voor het publiek. Mailinator bewaart e-mails een paar uur voordat ze worden verwijderd. Andere wegwerp-e-mailservices hebben verschillende duur voor hoe lang ze e-mail bewaren.