Skip to content

Manieren om een ​​Xbox 360 te repareren die niet kan worden ingeschakeld

13 de augustus de 2021
GettyImages 507831557 5bc51fad4cedfd002640b974 ee4f0a660894457684418df8f2865160

De Xbox 360-console en oplader hebben ingebouwde LED-lampjes die u kunnen helpen bij het diagnosticeren van mogelijke technische problemen. Gebruik deze handleiding voor het oplossen van problemen met Xbox 360 om een ​​console te repareren die niet wordt ingeschakeld. De informatie in dit artikel is van toepassing op alle Xbox 360-modellen. Er zijn aparte instructies voor het oplossen van problemen met een Xbox One die niet kan worden ingeschakeld.

Oorzaken van een Xbox 360 die niet wordt ingeschakeld

The Red Ring of Death is een hardwareprobleem dat ervoor kan zorgen dat uw Xbox 360 niet goed functioneert. Kijk naar de LED-lampjes rond de aan / uit-knop:

 • Als de Xbox 360 een enkele rode ring heeft, kan er een foutcode op de televisie worden weergegeven. De Xbox Support-website heeft een lijst met Xbox 360-foutcodes en hoe u deze fouten kunt oplossen.
 • Twee rode LED’s betekenen dat de Xbox 360 oververhit raakt.
 • Als de Xbox 360 drie rode ringen weergeeft, is er mogelijk een probleem met de voeding.
 • Als de Xbox 360 vier rode ringen weergeeft, heeft hij problemen met de communicatie met de televisie.

Hoewel de Xbox 360 S en Xbox 360 E geen rode ringen des doods hebben, kan het zijn dat je de aan/uit-knop van de console rood ziet knipperen. Naast het knipperende lampje ziet u mogelijk een bericht op uw tv-scherm dat aangeeft dat de console onvoldoende wordt geventileerd.

Xbox 360 verschillende rode ringen van doodslichten

Een Xbox 360 repareren die niet kan worden ingeschakeld

De stappen die u moet nemen, zijn afhankelijk van de oorzaak van het probleem. Koppel alle accessoires, zoals controllers of externe harde schijven, los van de console voordat u problemen gaat oplossen om te voorkomen dat extra factoren het proces beïnvloeden.

 1. Koppel de Xbox los van het stopcontact en sluit hem weer aan. Deze eenvoudige oplossing kan problemen met de voeding en de console oplossen.

 2. Controleer de Xbox 360-stroomwisselaar. Om de status van de voeding te controleren, steekt u de stekker in het stopcontact en kijkt u naar het LED-lampje van het apparaat. Volg deze instructies op basis van de kleur van de LED wanneer de voeding is aangesloten op het stopcontact.

  • Effen groen: Als het LED-aan/uit-lampje groen is, zou de voeding moeten werken. Koppel de voeding los en sluit deze weer aan op de muur om te zien of u de Xbox-console op de juiste manier van stroom kunt voorzien. Als u hetzelfde resultaat bereikt, gaat u verder met de volgende stap.
  • Rood of knipperend oranje: Haal de stekker uit het stopcontact en steek de stekker er weer in om te kijken of het effect heeft. Als u de console nog steeds niet kunt inschakelen, is er mogelijk een probleem met het stopcontact. Sluit de Xbox 360-lichtnetadapter aan op een andere kamer om mogelijke problemen met het stopcontact uit te sluiten.
  • Effen oranje: Grote kans dat de voeding beschadigd is. Koop een nieuwe om te zien of uw Xbox 360 correct kan worden ingeschakeld.
  • Geen licht: Haal de stekker uit het stopcontact en steek de stekker er weer in om te kijken of het effect heeft. Als u de console nog steeds niet kunt inschakelen, is er mogelijk een probleem met het stopcontact of de voeding. Gebruik de adapter in een andere kamer om mogelijke problemen met het stopcontact uit te sluiten. Als het apparaat nog steeds niet wordt ingeschakeld, is het mogelijk beschadigd. Koop een nieuwe voeding om te zien of de Xbox 360 goed kan worden ingeschakeld.

  Verschillende LED's van de Xbox 360-voeding

 3. Laat de Xbox 360 afkoelen. Als uw Xbox 360 twee rode ringen weergeeft (of een rood knipperend lampje op S- en E-modellen), koppelt u de console los en laat u deze een uur afkoelen voordat u hem weer gebruikt. Zorg ervoor dat de plaats waar je de Xbox-console opbergt voldoende ademruimte heeft om oververhitting in de toekomst te voorkomen.

 4. Koppel alle A/V-kabels los van de tv en de Xbox 360-console en sluit ze opnieuw aan. Vier rode ringen betekenen dat er een probleem is met de verbinding met de tv. Zorg ervoor dat de audio- en video-ingangen zich op de juiste poorten bevinden en controleer op fysieke schade aan de kabels. Als het probleem zich blijft voordoen, gebruikt u een andere A/V-kabel om uw systeem te testen.

 5. Verwijder de harde schijf van de Xbox 360 en installeer deze opnieuw. Als al het andere faalt, installeert u de harde schijf opnieuw of vervangt u deze. Als je deze route volgt, zorg er dan voor dat je je Xbox 360-gegevens overzet naar een nieuwe harde schijf. Microsoft heeft de ondersteuning voor de Xbox 360 stopgezet, waardoor het niet meer mogelijk is om je console door de fabrikant te laten repareren.