Skip to content

Manieren om iPhone-e-mailopslag te verminderen

27 de juli de 2021
Save memory iphone email 56a535d95f9b58b7d0db84c8 5a8f05c9ba61770036e57e46

Voor veel iPhone-gebruikers is de hoeveelheid beschikbare opslagruimte op hun apparaten van groot belang. Met alle apps, foto’s, liedjes en games is het gemakkelijk om de opslaglimieten te overschrijden, vooral op een telefoon van 8 GB of 16 GB. Als je niet genoeg ruimte hebt, ruim dan je e-mail op. E-mail neemt veel opslagruimte in beslag en als je alle beschikbare ruimte nodig hebt, is dit een uitstekende plek om wat wijzigingen aan te brengen. Hier zijn drie manieren om ervoor te zorgen dat e-mail minder ruimte inneemt op uw iPhone. Deze instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 12 of hoger.

Laad geen externe afbeeldingen

De meesten van ons ontvangen e-mails met afbeeldingen erin, bijvoorbeeld nieuwsbrieven, advertenties, aankoopbevestigingen of spam. Om de afbeeldingen die in elke e-mail zijn ingesloten weer te geven, moet uw iPhone deze afbeeldingen downloaden. En aangezien foto’s meer opslagruimte in beslag nemen dan tekst, kan dat oplopen tot veel geheugengebruik. Als je het goed vindt dat je e-mail een beetje simpel is, blokkeer dan je iPhone om deze inhoud te downloaden.

 1. Kraan Instellingenen selecteer vervolgens Mail.

  iOS-instellingenmenu met de optie Mail gemarkeerd

 2. Scroll naar beneden naar de Berichten sectie en verplaats de Externe afbeeldingen laden tuimelschakelaar op Uit/wit.

  iOS-instellingen met de schakelaar Externe afbeeldingen laden gemarkeerd

 3. Ook al blokkeer je afbeeldingen op afstand (afbeeldingen die zijn opgeslagen op de webserver van iemand anders), je kunt nog steeds afbeeldingen zien die als bijlagen naar je zijn verzonden.

Aangezien u niet zoveel afbeeldingen downloadt, zijn er minder gegevens nodig om uw e-mail te ontvangen, waardoor het langer duurt om uw maandelijkse gegevenslimiet te bereiken.

E-mails eerder verwijderen

Wanneer je tijdens het lezen van e-mail op het prullenbakpictogram tikt of door je inbox veegt en op Verwijderen tikt, verwijder je de e-mail niet. Wat je eigenlijk tegen je iPhone zegt, is: “De volgende keer dat je de prullenbak leegt, moet je deze verwijderen.” E-mail wordt niet onmiddellijk verwijderd omdat de e-mailinstellingen van de iPhone bepalen hoe vaak de iPhone zijn prullenbak leegt. De items die wachten om te worden verwijderd, nemen ruimte op uw telefoon in beslag, dus als u ze eerder verwijdert, maakt u sneller ruimte vrij. Om die instelling te wijzigen:

 1. Open de Instellingen app en selecteer Wachtwoorden en accounts. Tik vervolgens op het e-mailaccount waarvan u de instelling wilt wijzigen.

  iOS-instellingen met gemarkeerde wachtwoorden en accounts

 2. Kraan Rekeningen selecteer vervolgens Geavanceerd, ga naar de Verwijderde berichten sectie en tik op Verwijderen.

  iOS-instellingen met Account, Geavanceerd en Verwijderde berichten verwijderen gemarkeerd

 3. Tik op een van beide Nooit, Na een dag, Na een week, of Na een maand. De e-mails die u verwijdert, laten uw telefoon (en de opslag) achter volgens het schema dat u hebt gekozen.

Niet elk e-mailaccount ondersteunt deze instelling, dus je zult moeten experimenteren om te zien waarmee je deze tip kunt gebruiken.

Download helemaal geen e-mail

Als je extreem wilt worden of je opslagruimte voor iets anders wilt gebruiken, stel dan geen e-mailaccounts in op je iPhone. Op die manier neemt e-mail 0 MB van uw opslagruimte in beslag. Als u geen e-mailaccounts instelt, betekent dat niet dat u geen e-mail op uw telefoon kunt gebruiken. In plaats van de Mail-app te gebruiken, ga je naar de website voor je e-mailaccount (bijvoorbeeld Gmail of Yahoo Mail) in een webbrowser en log je op die manier in. Wanneer u webmail gebruikt, wordt er geen e-mail naar uw telefoon gedownload.