Skip to content

Meer informatie over hyperlinks en hoe ze werken

20 de juli de 2021
marvin tolentino 677993 unsplash 3812e72d8531477ab3390a979a709fb5

Een hyperlink is een link op het web naar een andere bron. Het gebruikt een speciaal soort commando dat naar andere inhoud in een webbrowser springt, meestal naar een andere pagina.

Gebruik van hyperlinks

De meeste webpagina’s zijn gevuld met tientallen hyperlinks, die elk de bezoeker naar een gerelateerde webpagina, afbeelding of bestand sturen. Zoekresultaten zijn een andere gemakkelijke manier om hyperlinks te observeren; zoek naar iets in Bing, Google, DuckDuckGo of een andere zoekmachine, en elk resultaat is een hyperlink naar de verschillende webpagina’s die in de resultaten verschijnen. Een hyperlink kan zelfs verwijzen naar een specifiek gedeelte van een webpagina (en niet alleen de primaire pagina) met behulp van wat een anker wordt genoemd. U weet dat iets een hyperlink is wanneer uw muisaanwijzer verandert in een wijzende vinger. Hyperlinks verschijnen als afbeeldingen of als onderstreepte woorden of zinsdelen. Soms nemen hyperlinks ook de vorm aan van vervolgkeuzemenu’s of kleine animatiefilms of advertenties. Hoe ze ook verschijnen, alle hyperlinks voeren dezelfde basisfunctie uit.

Een hyperlink gebruiken

Het klikken op een hyperlink is voldoende om het sprongcommando te activeren. Wanneer u klikt nadat de cursor in een wijzende vinger is veranderd, geeft de hyperlink de webbrowser de opdracht om de doelwebpagina te laden. Als je de doelpagina leuk vindt, blijf dan en lees hem. Als u wilt terugkeren naar de oorspronkelijke webpagina, klikt u op de Terug knop in de browser, of druk op de Backspace sleutel. Hyperlinken en omkeren is de dagelijkse routine van surfen op het web. De meeste webbrowsers ondersteunen ook de Ctrl+Link-functie om de link in een nieuw tabblad te openen. Op die manier, in plaats van dat de link mogelijk in hetzelfde tabblad opent en verwijdert wat u bekijkt, houdt u de . ingedrukt Ctrl toets terwijl u op de koppeling klikt om deze in een nieuw tabblad te openen.

Hoe maak je een hyperlink?

Hyperlinks kunnen handmatig worden gemaakt door de HTML-inhoud van de webpagina aan te passen om een ​​link naar een URL op te nemen. Veel webeditors, e-mailclients en tekstbewerkingsapps hebben echter ingebouwde tools om hyperlinks te maken. Als u bijvoorbeeld een hyperlink naar tekst in Gmail wilt toevoegen, markeert u de tekst en klikt u op de Link invoegen knop vanaf de onderkant van de editor, of druk op Ctrl+K. Vervolgens wordt u gevraagd waar u de link naar wilt laten verwijzen. Dit is waar u een URL invoert naar een andere webpagina, naar een video, een afbeelding of een andere bron op internet. De andere manier is om het HTML-bestand te bewerken waarop de tekst bestaat, iets waartoe de maker van de webpagina bevoegd is. Dat wil zeggen, om een ​​regel als deze in de pagina in te voegen: TEKST GAAT HIER

Wijzig in dit voorbeeld de LINK GOES HERE om een ​​URL op te nemen, en de TEXT GOES HERE om de tekst te zijn waarin de link is ingepakt. Kopieer de bovenstaande code en pas deze aan om deze in uw eigen project te verwerken. Je kunt ook met deze code spelen bij JSFiddle.