Skip to content

Meldingen krijgen een nieuwe look in Android 12

9 de maart de 2023
1. Android 12 Keyword Header.max 1000x1000 4811bae249574f1a99674caafbfa6b9e

Google verandert de manier waarop meldingen eruit zien in de liggende modus, maar sommige mensen zijn misschien niet tevreden met de aanpassing nadat ze Android 12 hebben geïnstalleerd. @Futur3Sn0w op Twitter worden meldingen in liggende modus nu in het midden van het scherm weergegeven in plaats van de volledige breedte in beslag te nemen.

Hoewel sommigen deze visuele verandering misschien als een verbetering beschouwen, beperkt het volgens 9to5Google het aantal slimme antwoorden dat je ziet onder inkomende berichten. De Smart Reply-functie, geïntroduceerd in 2018, maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om reacties voor te stellen op basis van uw recente berichten. Als je op de ene tikt, wordt deze automatisch naar de andere persoon verzonden. Omdat de antwoorden automatisch worden gegenereerd door een AI, kunnen ze vaak generiek zijn of de juiste toon missen, maar ze kunnen tijd besparen als u alleen een snel “Bedankt!” of “Tot ziens!” Mensen die op de functie vertrouwen, stellen het misschien niet op prijs om minder keuzes te krijgen bij het bekijken van meldingen in liggende modus.

Meldingsscherm Android 12 bèta

De wijziging kan ook een probleem zijn voor mensen die telefoons hebben met kleinere schermen, of voor iedereen die om toegankelijkheidsredenen de voorkeur geeft aan grotere tekst- en weergavegebieden. Android 12 is momenteel in bèta en het gerucht gaat dat het in de herfst aankomt. De grootste nieuwe functie is een complete visuele revisie genaamd Material You. Google belooft meer kleuren, meer animaties en veel meer aanpassingsmogelijkheden. Het is ook aan het aanpassen hoe snelle instellingen eruit zien, door te kiezen voor rechthoekige pictogrammen in plaats van cirkelvormige. Net zoals de landschapsmeldingen veranderen, is het visueel aantrekkelijker, maar de grotere pictogrammen betekenen dat er minder opties tegelijk op het scherm verschijnen. Andere nieuwe Android 12-functies zijn privacy-upgrades, een nieuwe modus voor één hand, nieuwe widgets en nog veel meer.