Skip to content

Met de virtuele desktop van Immersed kun je echt werken in VR

21 de juni de 2021
1 czq9qYoAsuN82BoJ6GmDEw d1ff812dd3c34f2ca9e031b5cc9fb8a9

Belangrijkste leerpunten

  • Ik vond rust en focus met behulp van de ondergedompeld virtual reality-app om te werken.
  • Werken op het dek van een ruimteschip dat in een baan om de aarde draait, is een fantastische ervaring en mogelijk de prijs van de app op zich al waard.
  • Met betere hardware zou ik me gemakkelijk kunnen voorstellen dat ik het grootste deel van de werkdag met VR doorbreng.

De ondergedompeld app liet me eindelijk echt werk doen met behulp van virtual reality. Ik heb met virtual reality gespeeld, voornamelijk om games te spelen, op internet te surfen en films te kijken. Ik heb zelfs gesport met VR. Maar ik moest ook wat werk gedaan krijgen, en dus gaf ik ondergedompeld een poging. In het begin was het een rare ervaring om mijn Oculus Quest 2-headset op te zetten voor werk in plaats van te spelen. Alles wat op het scherm verschijnt wanneer je VR voor het eerst opstart, is bedoeld als entertainment. Er waren mijn oude vrienden Netflix en Amazon Prime Video die gewoon wachtten om bekeken te worden. Te veel afleiding. Maar toen ik de binnenkwam ondergedompeld app, was het ineens allemaal logisch.

Ondergedompeld in mijn werk

Ondanks dat ik thuis aan het werk was, werd ik ineens “ondergedompeld” in een kantooromgeving. En wat een instelling! Met de app kun je verschillende meeslepende omgevingen kiezen om in te werken, variërend van een grot tot een ruimteschip. In feite is werken op het dek van een ruimteschip in een baan om de aarde een fantastische ervaring en mogelijk de prijs van de app op zich al waard. Om vanaf je laptop of pc te werken, hoef je alleen maar wat codes in te voeren, een app te downloaden, met instellingen te spelen en presto, je scherm verschijnt voor je in virtual reality. Het opzetten kostte me ongeveer drie minuten.

Een Google-document bekijken in Immersed VR

ondergedompeld heeft een vrije modus, die een extra virtuele monitor en een virtuele webcam mogelijk maakt. De “Elite”-versie, die $ 14,99 per maand kost, bevat vijf virtuele monitoren en verschillende omgevingen. Er zijn ook vier privémedewerkers en een gedeeld whiteboard mogelijk. Ik kon zien waarom sommige mensen al die monitoren zouden willen hebben, maar ik vond het storend. Wat echter ongewoon was, was het gevoel van privacy en focus dat tijdens het werken in virtual reality werd geboden. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het was om een ​​plek te vinden om te focussen in virtual reality. Tegenwoordig, wanneer iedereen vanuit huis werkt vanwege de pandemie van het coronavirus, kan het lastig zijn om eenzaamheid te vinden. Het feit dat VR je van de wereld afsnijdt, leek altijd een bug te zijn, geen functie. Nu realiseer ik me dat het beide kan zijn.

Brainstormen in VR

Ik bracht enkele uren door met VR-onderzoek door op internet te surfen, te schrijven en te bewerken. Er waren enkele minpunten. Ten eerste werkt het langdurig gebruik van de Oculus niet voor mij. Het is gewoon te omvangrijk, heet en ongemakkelijk. Mijn tip voor het werken in virtual reality is om een ​​bureauventilator op je gezicht te richten.

Er is ook de resolutie van de Oculus, die niet zo hoog is als het late model MacBook dat ik gebruik. Ik werd het beu om naar korrelige foto’s te kijken. Misschien zou ik eraan wennen als ik volhield. Visueel vond ik een enorme, onverwachte bonus bij het werken in VR. Ik heb de neiging om hoofdpijn te krijgen als ik uren per dag naar het computerscherm staar, maar de VR-opstelling laat je ogen denken dat objecten verder weg zijn dan ze zijn, wat onmiddellijke verlichting biedt van mijn vermoeide ogen. algemeen, ondergedompeld was een genot om te gebruiken en een kijkje in de toekomst van computers. Met betere hardware zou ik me gemakkelijk kunnen voorstellen dat ik het grootste deel van de werkdag met VR doorbreng. We hebben alleen lichtere, comfortabelere headsets, snellere processors en betere schermen nodig. Misschien komt Apple te hulp met zijn geruchten VR-uitrusting?