Skip to content

Microsoft Windows 7

27 de juli de 2021
GettyImages 921426911 5abbc8fa3418c60036e9be03 07e5ade72a044f09b192e679d379f120

Microsoft Windows 7 was een van de meest succesvolle versies van het Windows-besturingssysteem dat ooit is uitgebracht. Vanaf januari 2020 biedt Microsoft geen ondersteuning meer voor Windows 7. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Windows 7 Releasedatum

Windows 7 werd op 22 juli 2009 vrijgegeven voor productie. Het werd op 22 oktober 2009 voor het publiek beschikbaar gesteld. Windows 7 wordt voorafgegaan door Windows Vista en opgevolgd door Windows 8. Windows 10 is de nieuwste versie van Windows, uitgebracht op 29 juli 2015.

Windows 7-ondersteuning

Het einde van de levensduur van Windows 7 was op 14 januari 2020. Dit was het moment waarop Microsoft de technische ondersteuning stopte en stopte met het leveren van software-updates en beveiligingsoplossingen aan Windows 7-gebruikers via Windows Update. Op 14 januari 2020 stopte Microsoft ook de ondersteuning voor het volgende voor Windows 7-gebruikers:

 • Internet Explorer
 • Games zoals Internet Checkers en Internet Backgammon
 • Microsoft Security Essentials-platform (handtekeningupdates blijven)

Hoewel Windows 7 is stopgezet, kan het nog steeds worden geactiveerd en geïnstalleerd op nieuwe computers. Als u een Microsoft 365-gebruiker bent, blijft Microsoft tot januari 2023 beveiligingsupdates voor Microsoft 365 leveren, maar geen functie-updates. Microsoft raadt aan om te upgraden naar Windows 10 om beveiligings- en functie-updates voor Windows te blijven ontvangen.

Windows 7-edities

Er waren zes edities van Windows 7 beschikbaar, waarvan de eerste drie de enige waren die rechtstreeks aan de consument konden worden verkocht:

 • Windows 7 Ultimate
 • Windows 7 Professioneel
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Starter
 • Windows 7 Home Basis

Met uitzondering van Windows 7 Starter waren alle versies van Windows 7 beschikbaar in 32-bits of 64-bits versies. Hoewel Windows 7 niet langer wordt ondersteund, geproduceerd of verkocht door Microsoft, kun je nog steeds exemplaren vinden op Amazon.com of eBay.

De beste versie van Windows 7 voor jou

Windows 7 Ultimate is de, nou ja, ultiem versie van Windows 7, met alle functies die beschikbaar zijn in Windows 7 Professional en Windows 7 Home Premium, plus BitLocker-technologie. Windows 7 Ultimate heeft ook de grootste taalondersteuning. Windows 7 Professional, vaak aangeduid als Windows 7 Pro, bevat alle functies die beschikbaar zijn in Windows 7 Home Premium, plus Windows XP-modus, netwerkback-upfuncties en domeintoegang, waardoor dit de juiste Windows 7-keuze is voor eigenaren van middelgrote en kleine bedrijven. Windows 7 Home Premium is de versie van Windows 7 die is ontworpen voor de standaard thuisgebruiker, inclusief alle niet-zakelijke toeters en bellen die Windows 7… nou ja, Windows 7! Deze laag is ook beschikbaar in een “familiepakket” dat installatie op maximaal drie afzonderlijke computers mogelijk maakt. De meeste Windows 7-licenties staan ​​installatie op slechts één apparaat toe. Windows 7 Enterprise is ontworpen voor grote organisaties. Windows 7 Starter is alleen beschikbaar voor pre-installatie door computerfabrikanten, meestal op netbooks en andere kleine of goedkopere computers. Windows 7 Home Basic is alleen beschikbaar in sommige ontwikkelingslanden.

Minimale vereisten voor Windows 7

Windows 7 vereist minimaal de volgende hardware:

 • CPU: 1 GHz
 • RAM: 1 GB (2 GB voor 64-bits versies)
 • Harde schijf: 16 GB vrije ruimte (20 GB gratis voor 64-bits versies)

Uw grafische kaart moet DirectX 9 ondersteunen als u van plan bent Aero te gebruiken. Als u van plan bent om Windows 7 te installeren met dvd-media, moet uw optische drive dvd-schijven ondersteunen.

Hardwarebeperkingen voor Windows 7

Windows 7 Starter is beperkt tot 2 GB RAM en 32-bits versies van alle andere edities van Windows 7 zijn beperkt tot 4 GB. Afhankelijk van de editie ondersteunen 64-bits versies van Windows 7 aanzienlijk meer geheugen. Windows 7 Ultimate, Professional en Enterprise ondersteunen tot 192 GB, Home Premium 16 GB en Home Basic 8 GB. CPU-ondersteuning in Windows 7 is iets gecompliceerder. Windows 7 Enterprise, Ultimate en Professional ondersteunen tot 2 fysieke CPU’s, terwijl Windows 7 Home Premium, Home Basic en Starter slechts één CPU ondersteunen. 32-bits versies van Windows 7 ondersteunen echter maximaal 32 logische processors en 64-bits versies ondersteunen maximaal 256.

Windows 7-servicepakketten

Het meest recente servicepack voor Windows 7 is Service Pack 1 (SP1) dat op 9 februari 2011 is uitgebracht. Medio 2016 kwam er ook een extra “rollup”-update, een soort Windows 7 SP2, beschikbaar. Zie Nieuwste Microsoft Windows Service Packs voor meer informatie over Windows 7 SP1 en de Windows 7 Convenience Rollup. De eerste release van Windows 7 heeft het versienummer 6.1.7600.

Meer over Windows 7

We hebben veel Windows 7-gerelateerde inhoud, zoals handleidingen voor het oplossen van problemen, zoals hoe u een zijwaarts of ondersteboven scherm kunt repareren, wat u moet doen als u uw Windows 7-wachtwoord bent vergeten en hoe u de Windows 7 Opstartherstel-tool gebruikt. U kunt ook Windows 7-stuurprogramma’s vinden, een handleiding voor het installeren van Windows 7 vanaf USB en Windows 7-gadgets voor systeembewaking. Als je extra hulp of andere bronnen nodig hebt, zorg er dan voor dat je zoekt naar wat je zoekt met behulp van de zoekbalk bovenaan de pagina.