Skip to content

Midland LXT500VP3 recensie

23 de maart de 2023
hero sq 03LW4066844 1 d464c012f5da4072b378c622c0922248

Midland LXT500VP3

Wat we leuk vinden

 • Handige basisfuncties
 • Klein en zakbaar

Wat we niet leuk vinden

 • Slechte geluidskwaliteit
 • Onbetrouwbare ontvangst
 • Knoppen die niet reageren

De Midland LXT500VP3 biedt slechte ontvangst en audiokwaliteit voor een premium prijs, waardoor deze walkietalkies moeilijk aan te bevelen zijn.

4.2

Midland LXT500VP3 22-kanaals GMRS

Midland LXT500VP3

in dit artikel

We hebben de Midland LXT500VP3 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productbeoordeling.

De Midland LXT500VP3 lijkt een ideale middle-of-the-road positie in te nemen in vergelijking met andere portofoons. Gewoonlijk wordt de beste balans tussen prijs en prestatie gevonden in deze middenweg tussen het afnemende rendement van topproducten en de offers die inherent zijn aan goedkopere opties. Met walkietalkies lijkt de schaal van prijs, functies en kwaliteit duidelijk. Zoals we echter ontdekten bij de LXT500VP3, kan een prijs in het middensegment nog steeds prestaties in het budgetbereik opleveren.

Midland LXT500VP3

Ontwerp: in zakformaat, maar van slechte kwaliteit

De Midland LXT500VP3 is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: Black, Black/Blue en Black/Mossy Oak Camo. We hebben de klassieke zwarte stijl getest. Er zijn veel dingen uit de kast gehaald om deze radio te maken, en dat was duidelijk toen we de doos openden. Vooral de knoppen waren teleurstellend, omdat ze zo weinig tactiele feedback hadden dat het moeilijk te zeggen was of we ze daadwerkelijk indrukten – dit was het duidelijkst op de PTT-knop (Push To Talk). Bijkomende indicatoren van een constructie van lage kwaliteit zijn de eenvoudige plastic riemclip en het batterijcompartiment, dat moeilijk te openen en te sluiten was en naar buiten puilde omdat het niet groot genoeg was om de vereiste batterijen te bevatten. Elke claim van weerbestendigheid werd ernstig aangetast door de opening die hierdoor ontstond.

Er zijn veel hoeken gesneden om deze radio te maken. Qua duurzaamheid is het scherm gemaakt van plastic en zal het gemakkelijk krassen opvangen. De audio-in/out-poorten zijn bedekt met een afdichtend rubberen luik dat de elementen goed buiten lijkt te houden, maar het voelt niet duurzaam aan en we verwachten niet dat het bestand is tegen jarenlang veelvuldig gebruik. Het is ook belangrijk op te merken dat er geen headset wordt meegeleverd. De radio wordt ingeschakeld door op de middelste knop onder het display te drukken. Dit werkt goed en zou geen probleem zijn als de knoppen op de LXT500VP3 niet zo zacht en onbevredigend waren om te bedienen. Maar het lijkt nog steeds inferieur aan de meer standaard draaiknop die andere radio’s gebruiken als aan / uit-schakelaar en volumeregeling. Positief is dat de LXT500VP3 comfortabel genoeg is om in de hand te houden. Het is ook licht van gewicht en erg klein, zodat je het gemakkelijk in een zak kunt dragen. Dat is maar goed ook, want de riemclip is van zo’n ondermaatse kwaliteit.

Midland LXT500VP3

Installatieproces: een oefening in frustratie

Tijdens onze tests was het instellen van de Midland LXT500VP3 een frustrerende ervaring. Het was erg moeilijk om het batterijklepje te openen, een probleem dat nog wordt verergerd door verwarrende instructies – je moet de basis van de radio van je af richten, met beide duimen naar beneden drukken op de bovenkant van het achterpaneel en de compartimentdeur schuiven weg van jou. Er was ook wat kracht voor nodig om het batterijklepje daarna terug te plaatsen, en het puilde iets uit toen de batterijen erin zaten.

Zelfs een klein beetje oneffen terrein heeft een buitensporig effect op de geluidskwaliteit. Gelukkig komt het vervangen van de batterij vrij zelden voor, zolang u de meegeleverde oplaadbare batterij gebruikt en deze niet in het veld hoeft uit te schakelen. Plaats de radio gewoon in het meegeleverde oplaadstation, druk hem naar beneden totdat hij op zijn plaats klikt, en hij zal opstarten. Een LED op het oplaadstation geeft aan dat het opladen bezig is met een rood lampje (hoewel het vreemd genoeg nooit van kleur verandert als de radio volledig is opgeladen). Het eerste oplaadproces duurde 24 uur en het daaropvolgende opladen duurde 12 uur nadat de batterij leeg was.

Display: doet wat het moet doen (en niet meer)

Het zwart-witscherm van de LXT500VP3 is erg minimalistisch, maar het klaart de klus en is redelijk zichtbaar in fel zonlicht. Het is voldoende om van kanaal te wisselen en verschillende instellingen aan te passen, maar is op geen enkele manier uitzonderlijk.

Prestaties: verlamd waar het telt

Deze radio viel tijdens het testen tegen – zelfs een klein beetje oneffen terrein had een buitensporig effect op de audiokwaliteit. Als u een directe lijn zonder obstakels heeft, kunt u mogelijk het geadverteerde bereik van 22 mijl bereiken. Tenzij u echter op volle zee bent of op een bergtop staat en met iemand anders op een andere bergtop praat, is het onwaarschijnlijk dat het bereik ooit zal worden gerealiseerd. Het probleem van interferentie en obstructie wordt gedeeld door alle portofoons, ook zeer dure modellen. De LXT500VP3 presteert echter bijzonder slecht, zelfs voor een walkietalkie voor consumenten. Tijdens onze tests was het in staat om te communiceren door matig dicht bos en met enkele structuren in de weg, maar als er zelfs maar een kleine heuvel tussen zat, viel het signaal onmiddellijk weg.

Midland LXT500VP3

Levensduur batterij: geen indicatie van hoeveel er nog over is

De LXT500VP3 adverteert niet hoe lang de batterij meegaat na een volledige lading. Dit zal waarschijnlijk variëren op basis van hoe vaak het wordt gebruikt, maar toen we het erop lieten, duurde het ongeveer 12 uur. Om de levensduur van de batterij te verlengen, kunt u de radio’s op een lager vermogen zetten, maar de ontvangst is al slecht, dus u kunt ze net zo goed uitschakelen. Een probleem dat we tegenkwamen tijdens het testen, is dat de LXT500VP3 geen indicatie geeft van het batterijniveau totdat deze bijna leeg is. Gelukkig heb je enige flexibiliteit: als de batterijen leeg zijn en je de radio moet blijven gebruiken, kun je het oplaadbare batterijpakket verwisselen voor gewone AAA’s.

Belangrijkste kenmerken: eenvoudig maar nuttig

Een lichtpuntje met de LXT500VP3 is de eenvoudige maar handige functieset. Het bereik van 22 kanalen is handig (zo niet bijzonder indrukwekkend), en ze bevatten een automatische kanaalscanner zodat u gemakkelijk kunt lokaliseren welke kanalen in gebruik zijn.

Het brede scala aan kanalen en functies maakt niet uit als je helemaal niet kunt communiceren. De “stille werking” -functie is ook een pluspunt als u harde piepjes en andere geluiden van de radio’s wilt vermijden, en de auto-squelch-functie vermindert achtergrondgeluid goed. Bovendien kunt u oproepwaarschuwingen verzenden om ervoor te zorgen dat degene die u probeert te bellen, klaar is om uw bericht te ontvangen, en de toetsenbordvergrendeling voorkomt dat u per ongeluk instellingen wijzigt terwijl de radio in uw zak, rugzak zit of aan uw riem is geklemd.

Prijs: te veel voor te weinig

De LXT500VP3 is te koop voor $ 40 per paar. Op papier zou dit het een goede budgetoptie moeten maken voor diegenen die niet te veel willen inleveren op functies, beschikbare kanalen en bereik. We ontdekten echter dat goedkopere radio’s, zoals de Arcshell AR-5, een betere geluidskwaliteit en bereik bieden voor een fractie van de kosten. En voor slechts $ 30 meer zit de Midland GXT1000VP4 boordevol functies en presteert hij veel beter. De LXT500VP3 is nog steeds te hoog geprijsd om concurrerend te zijn.

Concurrentie: er zijn betere opties in overvloed

De LXT500VP3 kan gewoon niet op tegen andere radio’s. Aan de ene kant heb je de veel goedkopere Arcshell AR-5 met zijn uitstekende geluidskwaliteit en prestaties. De LXT500VP3 biedt slechts een paar voordelen, zoals scannen, een SOS-alarm en een bredere selectie aan kanalen. Als het qua geluidskwaliteit vergelijkbaar was, dan zou er een argument kunnen worden aangevoerd voor de LXT500VP3, maar aangezien het op deze essentiële manieren ver achterloopt op de Arcshell, is het moeilijk om de LXT500VP3 aan te bevelen boven de Arcshell. Als je die extra kanalen en functies echt nodig hebt, raden we in plaats daarvan de Midland GXT1000VP4 aan. Die radio heeft een geweldige geluidskwaliteit en prestaties, en te veel functies om hier op te noemen. Het is ook beter gemaakt en ziet er veel professioneler uit. Het enige echte voordeel van de LXT500VP3 ten opzichte van andere walkietalkies is het kleine profiel in zakformaat.


Eindoordeel

Geen goede koop – u kunt goedkopere portofoons vinden die beter presteren. De tegenvallende geluidskwaliteit en prestaties van de Midland LXT500VP3 zijn de grootste minpunten. Het brede scala aan kanalen en functies maakt niet uit als je helemaal niet kunt communiceren.

Specificaties

 • productnaam

  LXT500VP3 22-kanaals GMRS

 • Productmerk

  Middenland


 • Prijs

  $ 39,99

 • Productafmetingen

  2 x 1 x 6 inch

 • Bereik

  24 mijl


 • Accu

  Oplaadbaar NiMH-batterijpakket of 4 x AAA-batterijen

 • Beschikbare kanalen

  22

 • Garantie

  3 jaar