Skip to content

Minecraft Biomes uitgelegd: Mushroom Biome!

8 de augustus de 2021
1 MsxU9GO 5655b2e03df78c6ddf22c247

Minecraft’s veel biomen zijn vaak verwarrend, en de Mushroom Biome is de meest mysterieuze van allemaal. Laten we eens kijken naar deze freak van de virtuele natuur en kijken wat het drijft. Het paddenstoelenbioom wordt ook wel de ‘paddestoelvelden’ genoemd.

Waar vind je het paddenstoelenbioom

Je hebt stevige zeebenen nodig om bij een paddenstoelenbioom te komen. Het kost veel zeilen (of zwemmen als je Minecraft’s Michael Phelps). Het paddenstoelenbioom wordt voornamelijk ver in de oceaan gevonden, niet verbonden met andere landmassa’s. Er zijn enkele zeldzame gevallen waarin paddenstoelenbiomen worden gevonden die zijn verbonden met het hoofdperceel van landspelers waarin spelers spawnen. Je kunt het verschil tussen een paddenstoelbioom en een normaal bioom onmiddellijk zien aan de duidelijke kleur van Mycelium (het gras dat wordt gevonden in het paddenstoelenbioom) .

Waarom is het paddenstoelenbioom uniek?

Minecraft paddestoel biome screenshot

Zoals eerder vermeld, is er Mycelium in de Mushroom Biome en dat zorgt ervoor dat de paddenstoelen overal in het gebied kunnen bloeien. Over het algemeen verwerpt een blok paddenstoelen en laat ze ze niet groeien in fel licht, terwijl Mycelium ze op elk moment van de dag of nacht laat groeien. Op het Mycelium groeien ook enorme Paddenstoelen, waardoor het bioom nog meer opvalt.

Het paddenstoelenbioom is een geweldige plek om te wonen

Minecraft-screenshot van een mooshroom

Om de een of andere reden zijn paddenstoelenbiomen over het algemeen veilig. Hoewel bijna alle biomen vijandige mobs kunnen voortbrengen, doen de paddenstoelen dat over het algemeen niet. De enige menigte die daar natuurlijk spawnt, zijn Mooshrooms (de paddenstoelenversie van een koe, als je het niet kon zien) en vleermuizen. Dit maakt het een vredige omgeving waar alle spelers van kunnen genieten en zich geen zorgen hoeven te maken over het kiezen van een gevecht. De veiligheid van dit bioom strekt zich ook ondergronds uit. Creepers zullen over het algemeen niet spawnen, maar als er een mijnschacht, kerker of bolwerk is, zal het nog steeds een spawner creëren. Ook kunnen illagers nog steeds spawnen tijdens invallen en hebben blikseminslagen nog steeds een kleine kans om skeletvallen te spawnen.

De onbeperkte voedselvoorziening van de Mushroom Biome

Minecraft-screenshot van meerdere mooshrooms

Als je over de middelen beschikt om een ​​Bowl te maken, zou je ook de middelen moeten hebben om een ​​Mushroom Stew te maken. Een gebrek aan voedsel is nooit een probleem in de Mushroom Biome, aangezien Mushrooms en Mooshrooms het gebied zouden moeten overstromen. Wanneer een speler een Mooshroom scheert, verandert hij in een gewone koe. Bij het scheren van de Mooshroom, laat het vijf Rode Paddestoelen vallen. Mooshrooms bevatten meer dan alleen paddenstoelen. Wanneer een Mooshroom wordt gedood, hebben ze een kans om rauw rundvlees, leer of zelfs biefstuk te laten vallen. (Dat laatste gebeurt alleen als ze worden verbrand en gedood.) Ook is landbouw mogelijk op een paddenstoelenbioom, ook al lijkt dat op het eerste gezicht niet zo. Bij gebruik van een Schoffel op een blok Mycelium doet de Schoffel niets. Om in een paddenstoelenbioom te boeren, breek je het blok Mycelium en plaats je het vuilblok dat je ervoor terugkrijgt. Gebruik de schoffel weer op het vuil en het land moet bebouwbaar zijn.

De nadelen van het paddenstoelenbioom

Zeer donkere Minecraft-screenshot

Hoewel er enorme paddenstoelen zijn zover het oog reikt in de Mushroom Biome, is er een duidelijk gebrek aan bomen. Dit komt omdat bomen niet van nature in het gebied spawnen. Hoewel het heel goed mogelijk is om bomen te laten groeien in een paddenstoelbioom van jonge boompjes, kan het heel moeilijk zijn om te doen (wat overleven erg moeilijk kan maken). Wanneer vuil, gras of iets in die richting naast Mycelium wordt geplaatst, overmeestert het Mycelium het vuilgerelateerde blok en verandert het in Mycelium. Het maken van een verhoogd platform dat Mycelium niet raakt, zou de slag moeten slaan. Vergeet niet om jonge boompjes mee te nemen wanneer u naar uw potentiële nieuwe huis reist.

Bereid je voor op het zoeken naar paddenstoelenbiomen

Hoewel paddenstoelenbiomen moeilijk te vinden zijn, zijn ze een zeer interessante plek om te leven en te ervaren. Probeer zeker je eigen kleine vijandvrije veilige haven te vinden en geniet van jezelf in een wereld vol paddenstoelen. Vergeet niet om je voor te bereiden op een lange reis tussen het vasteland, de oceaan en je bestemming. Wees niet bang om onderweg te stoppen bij eilanden om je voorraden aan te vullen.