Skip to content

Minecraft-platforms en hun verschillen

9 de augustus de 2021
GettyImages 455478822 5c93a84446e0fb0001d8806e

Hoewel elke versie van Minecraft, met betrekking tot platforms (computer, consoles, Pocket Edition, Pi Edition en Windows 10 Edition) over het algemeen hetzelfde is, zijn sommige beperkter dan andere. Laten we een lijst maken van de positieve en de mogelijke nadelen (afhankelijk van wie je bent en waarvoor je dit spel gebruikt) van elke versie.

Computerversies (Windows, Mac OS X en Linux)

Van de verschillende platforms waarop Minecraft beschikbaar is, is de computerversie van de game gemakkelijk de meest bijgewerkte en gebruiksvriendelijke. De verschillende updates voor Minecraft worden veel eerder in de computeriteratie van het spel uitgerold voordat ze de andere beschikbare platforms bereiken. Omdat de updates voor Minecraft eerst in de computerversie van het spel worden geïmplementeerd, hebben mensen de neiging om bij de release elegante projecten te maken. Sommige van deze projecten zijn (en zijn niet beperkt tot) resourcepakketten, aangepaste kaarten, Redstone-constructies en nog veel meer. Er zijn andere opvallende aspecten van de pc-versie van Minecraft die het meer geschikt maken om te spelen dan de andere platforms. Er zijn minder beperkingen op het gebied van items, wereldomvang, servers, commando’s, aanpassingen, door de gebruiker gemaakte bronpakketten, bedieningselementen en nog veel meer instellingen om je gameplay soepeler te laten verlopen en het spel veel natuurlijker voor je te laten voelen.

Minecraft: Pocketeditie (mobiel)

Als gaming-on-the-go meer jouw ding is, is Minecraft: Pocket Edition misschien precies wat je zoekt. Minecraft: Pocket Edition is uitgebracht op een groot aantal platforms. Deze platforms zijn Android, iOS, Fire OS, Windows Phone 8.1 en Windows 10. Een belangrijk voordeel van deze specifieke versie van het spel is de prijs. Voor $ 6,99 heeft Minecraft: Pocket Edition een mooie klank. Het is de meest betaalbare versie van het spel in termen van platforms en is uitstekend geschikt voor direct gamen. Een duidelijk nadeel van de Minecraft: Pocket Edition-ervaring is echter dat er minder opties zijn op het gebied van instellingen, bronpakketten, skins, servers en updates (bijvoorbeeld een gebrek aan The End). Een ander potentieel nadeel is de schermgrootte en de bedieningselementen zelf, zoals over het algemeen wordt dit allemaal gedaan door vingers op een scherm te gebruiken. Updates worden veel later uitgerold voor deze versies van het spel, omdat ze moeten worden geoptimaliseerd voor compatibiliteit. Minecraft: Pocket Edition is echter een geweldige manier om te spelen als je van Minecraft houdt en wilt dat het blok voor blok je telefoon (en vrije tijd) binnendringt.

Console (PlayStation 3, XBOX 360, PlayStation 4, Xbox One)

Mobiel en computergamen is niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen houden van het klassieke gevoel van het gebruik van een controller en het spelen op een console. Dit is waar de Minecraft-console-edities in het spel komen. De consoleversie van Minecraft is momenteel beschikbaar op de PlayStation 3, PlayStation 4, XBOX 360 en de Xbox One. Van alle platforms waarop Minecraft kan worden gespeeld (naast de computer), hebben de consoleversies de meeste positieve punten. De console-editie van het spel vertoont meer overeenkomsten met de computereditie van het spel met hier en daar kleine verschillen. Een aanzienlijk verschil in termen van de verschillende platforms waarop Minecraft beschikbaar is, is de wereldgrootte. Op de XBOX 360 en PlayStation 3 Edition van Minecraft zijn werelden beperkt tot een 864×864 blokkaart. Op de Xbox One- en PlayStation 4-edities van Minecraft zijn de werelden beperkt tot een 2500×2500-blokkaart. Ter vergelijking: de computerversie en Pocket Edition van Minecraft overtreffen die limiet door een schijnbaar oneindige wereld te creëren.

Minecraft: Pi-editie

Als je iemand bent die meer wil leren over programmeren, zoek dan niet verder! Minecraft: Pi Edition heeft je gedekt! De Pi-editie van Minecraft is een uitstekende introductie tot coderen. Om je codeeravontuur te beginnen, heb je de “Raspberry Pi” nodig. In Mojang’s woorden: “De Raspberry Pi is een computer ter grootte van een creditcard en is een geweldig startpunt. Het is goedkoop, capabel en benaderbaar voor beginnende programmeurs.” Deze editie van Minecraft is gebaseerd op de Minecraft: Pocket Edition-versie van Minecraft. Het gebruik van de Minecraft: Pocket Edition-versie voor dit platform zorgt voor ondersteuning met meerdere programmeertalen. Het is gratis om de editie van Minecraft te downloaden, dus spring er meteen in als programmeren meer jouw stijl is!

Tot slot

Als je Minecraft wilt spelen, kies dan waar je je prettig bij voelt. Zorg er echter voor dat je, voordat je een van deze versies koopt, begrijpt dat elke versie van het spel heel anders is. De consoleversies en de computerversie van de game zijn inhoudelijk het meest bijgewerkt. De Pocket-editie van de game is ook perfect om onderweg te gamen. Ten slotte is de Pi-editie van Minecraft meer gebaseerd op programmeren dan op spelen. Dus, of je nu ontspannen achterover leunt of onderweg bent in het leven, veel plezier en blijf bouwen!